Zdzisław Czekała Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Starszy projekt odgrzebany podczas przeglądania zdjęć. Trzy wędki, trzy kolory złoty, srebrny, brązowy, trzy nagrody dla pierwszego (złota), dla drugiego (srebrna), dla trzeciego (brązowa) w klasyfikacji indywidualnej podczas 30-tych Muchowych Mistrzostwach Świata w 2010 roku. Wędki zbudowane na blankach CTS Vintage 6'6", 2pc, #2 - uchwyty Pacific Bay, przelotki ReCoil, omotki i tipetsy dobrane kolorystycznie do blanku, do wszystkich wędek stosowna tuba. Edytowane 14 Lutego 2015 przez Zdzisław Czekała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 No ładnie, ładnie! Naprawdę! Ale w sumie ... zaskoczenie to nie jest. Nie od dziś wiem, że robisz ekstra kije Nawet jeden krótko miałem i wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ooo, a co to takiego było kupiłeś czy pożyczyłeś od kogoś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A przypomnij sobie delikwenta, od którego w rozliczeniu wziąłeś Fibatube'a 9' 5/6...Kij od Ciebie, to był CTS 9' #3 (Affinity, ale nie pomnę, czy X, czy MX). Miałem go krótko ... zajumali w pociągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 O.k. teraz już wszystko wiem, kijka szkoda bo fajny był i trochę kaski kosztował . Co do Fiby to wygląda zupełnie inaczej (patrz strona pierwsza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Też go żałuję, ale co robić Jak sobie przypomnę, jak on linkę kapitalnie katapultował A Fibę widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Batson IST1141F 290cm, 2 pc, 2-10g, 4-8 lb. Rękojeść dzielona korkowa, uchwyt DPS17, przelotki Fuji Y/L Alconite.Projekt całości z czerwonym wykończeniem. Wędka dedykowana do połowu klenia, jazia, okonia. W opisie na wovenie niestety wkradł się błąd do ewentualnej poprawy w okresie jesienno-zimowym po sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dzisiaj odebrany ST1083F-MHX 2,75m 7-18g 6-12lb X-Fast Wykonanie wzorowe - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Piękne rzeczy. A jak u Pana z robieniem castingów? Powoli przerzucam się na tę metodę, więc mnie to interesuje. Robi Pan ich równie dużo? Można poprosić o jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Oczywiście wędki castingowe też buduję niestety ze zdjęciami będzie problem nie zawsze jest czas i odpowiednie warunki do zrobienia "dobrego" zdjęcia, dysponuję tylko zdjęciami casta na morze. Dwie wędki morskie Xzoga pod multika Taka G-55 20kg i po młynek Taka G-60 10kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Rękojeść muchowa po regeneracji, duże ubytki i pęknięcia sklejone, zaszpachlowane i wypolerowane całość pokryta corkseal-em. Niestety zdjęć z przed nie mam. Edytowane 10 Maja 2013 przez Zdzisław Czekała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Po długiej, długiej przerwie przedstawiam mój kolejny projekt. Wędka zbudowana na blanku FA Blaas F SLF8610-2 dwuskład 260 cm, c-w 4-15g, moc 6-10 lb. Komponenty użyte do budowy wędki:- Uchwyt Fuji SKSS zamontowany na tubie rezonansowej o średnicy 17 mm (grubość ścianki 0,5 mm), długość tuby 200 mm, rozstaw pierścieni rezonansowych 190 mm.- Dzielona minimalistyczna rękojeść wykonana z pianki EVA (zakończenia aluminiowymi pierścieniami).- Przelotki Fuji Alconite Y i L zamontowane według koncepcji KR (szybki stożek razem 11 przelotek) dla lekkiego zmiękczenia bardzo szybkiego blanku (moim zdaniem zbyt szybkiego). Po próbach na sucho można stwierdzić, że wędka jest nadal bardzo szybka ale zyskała trochę na plastyczności nie przybierając nadmiernie na wadze (107g).- Przelotka szczytowa to standardowo Fuji SiC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Kijek robiony pod pstraga? Edytowane 2 Stycznia 2015 przez fifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Generalnie szczupak, sandacz na woblery, wahadła i obrotówki na pstrąga też będzie ale pod warunkiem, że 35 plus mniejsze mogą się odbijać. Kijek jest do wzięcia. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Zdzisław Czekała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Cast robiony pod zamówienie do niskoprofilowego multika: blank Vegter Boron 213 cm, c.w. 8-30g, 7-20 lb. Rękojeść Fuji ACS, rękojeść korkowa dzielona, przelotki Alps S6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Taki zacny blank a taki kiepski korek ?? Trochę to profanacja wg mnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Taki zacny blank a taki kiepski korek ?? Trochę to profanacja wg mnie I wykonanie też takie, rzekłbym, "Jaxonowe". Edytowane 14 Lutego 2015 przez Kilobear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Wczoraj był 13-tego piątek. Kiepski korek w jakim sensie? Jak byś wziął do ręki to byś zdanie zmienił. Drugą wypowiedź pozostawię bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Korek chyba trochę za dużo wżerów ma, ale wykonanie kijka pierwsza klasa, więc nie rozumiem porównań do Jaxona , chyba kolega pomidory na oczach ma albo brudny monitor Ładnie wyprofilowane gripy , starannie położony lakier i bardzo esteryczny wygląd. Jakość korka jest jednak loterią bo zamawiasz klasy Flor a przyślą padlinę floropodobną klaysy A i człowiekowi nie chce się odsyłać dziadostwa, a jakoś materiał trzeba wyrobić , więc rozumiem pana Zdzisława bo samemu doznałem podobnego wq...nia i szoku jak otworzyłem paczkę z "Florem " 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) flor ,obok flora to to nie stało , naprawde jak by mi ktos to do wedki włozył to na 100% była by awantura . Jeszcze do borona ... rozumiem ze ktoś kogos moze oszukać z jakościa korka , ale od tego sa pracownie by selekcjonować , blanki , korki i przelotki , klijent powinien dośtać towar idealny bez wad , A nie taki jaki pracowania akurat dostałą.... flor musi być flor ! po to budujemy wedki a nie kupujemy ze stojaków w markecie . zakladajac ze to bylo kupione jako flor, oczywiscie Edytowane 14 Lutego 2015 przez antilag 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Ale w zamian ma, cytuje: ...Ładnie wyprofilowane gripy , starannie położony lakier i bardzo esteryczny wygląd. .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Cast robiony pod zamówienie do niskoprofilowego multika: blank Vegter Boron 213 cm, c.w. 8-30g, 7-20 lb. Rękojeść Fuji ACS, rękojeść korkowa dzielona, przelotki Alps S6. boron1.jpg boron2.jpg boron3.jpg boron4.jpg boron5.jpg boron6.jpg A gdzie tu jest coś wspomniane o korku flor o który jest awantura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Estetycznie wykonany kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Powoli, powoli korek to nie flor tylko powiedzmy bardzo dobra klasa "A" (zawsze takiego używam) na zdjęciach to wygląda jakby dziury były ale w realu zupełnie inaczej się prezentuje (może światł podczas robienia zdjęć spowodowało ten efekt), rękojeść jest równa i aksamitna gwarantuję, żę praktycznie nic z niej nie odpadnie. Więc w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) brzydki korek to brzydki korek , jezeli chodzi o moja wypowiedz to była do mojego bezposredniego przedmówcy nie tyczyla sie owej wędy , tylko ogółu do którego mozna zaliczycz owa sytuacje . zakladajac ze to bylo kupione jako flor, oczywiscie awantura ? jaka awantura ? Rozumiem ze kazda negatywna opinia na temat czyjegos wyrobu to awantura ?KOREK poprostu wyglada na brzydki (słabej jakosci ) jak na klase A to tez duzo ma ubytków , zresztą cytując autora '' rękojeść jest równa i aksamitna gwarantuję, żę praktycznie nic z niej nie odpadnie. Więc w czym problem.'' jak własciciel i apracownia sa happy to spoko , ja bym takiego korka nie przeżył w kiju za ponad tałzena . Edytowane 14 Lutego 2015 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi