Skocz do zawartości

Gumy Delalande

Mielony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów

Przeglądając sklepy wędkarskie natknąłem się na zestaw 100st gum Delalande.

Ale mam obawy co do ich pracy i ceny gdzyż cena jest naprawde przystępna.

Może ktoś z was zakupił kiedyś coś takiego i ma doświadczenie z tego typu gumami?

Czy to nie będą pieniążki wyrzucone w błoto?

Pozdrawiam Mateusz

Ale które Delalande? Bo Delalande produkuje dużo modeli.Ja Delalande Shadka z powodzeniem stosuję do połowu bolenia.

Tu masz przykładowe modele Delalande

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/twistery-rippery-kopyta-delalande-g5-a21-p126.html

W zeszłym roku kolega szukał tutaj Sandry 23cm i był problem. Udało mi się je załatwić, ale kosztowały coś koło 20-kilka zł za sztukę. Potem są 16cm, ale te już idzie czasem znaleźć.

A w związku z tematem. Nie ma chyba gumy, na które ryba się nie złapała:) Delalande to bardzo dobra marka przynęt gumowych. Jeśli nie masz żadnej z nich to warto mieć:)

Edytowane przez Marcyś

Próbowałem łowić na Hitmany ale specjalnyc rezultatów nie miałem. Porównując Hitmana do Sandry, to ta druga jest napewno wykonana ze sztywniejszego sylikonu.

Dodatkowo warto zaznaczyć, że Sandra jest stosunkowo wytrzymała na zęby szczupaka. U mnie rekord to z tego co pamiętam 12 sztuk na tą samą gumę, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem

Gumy Delalande są bardzo wytrzymałe, a przez to "wielokrotnego użytku" :)

Polecam Sandry na szczupaki i rzeczne sandacze, natomiast osobiście od kilkunastu lat moim szczupakowym faworytem jest 11 cm-wy Blinker.

Totalny wymiatacz, sprawdza się na każdej wodzie, pracuje rewelacyjnie. Kusi wszystkie rozmiary szczupaków. Kilka razy wygrałem zawody wędkarskie właśnie Blinkerem.

• 6 lat później...