Damian111oneeleven Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 o, widać że ma łączenie na spigot wszystkie blanki z tej serii je mają ?chyba niewiele blanków do zbrojenia ma takie rozwiązanie, ciekaw jestem czym to jest spowodowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Prawdopodobnie mniejsze przesztywnienia na spigocie występują jak na kielichu ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 no tak, tyle to też wiem ale pytałemchyba niewiele blanków do zbrojenia ma takie rozwiązanie, ciekaw jestem czym to jest spowodowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Witam, Kiedys bylo spowodowane technologia, latwiej bylo zrobic blank jednoczesciowy, pociac na ile czesci sie chcialo i zamontowac spigoty. Teraz, szczegolnie w takich konstrukcjach ciezko powiedziec, jest pare firm dalej trzymajacych sie spigotow. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Apelujemy o przestrzeganie regul zapisanych w RAPR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Guzu to tylko były testy.Następny będzie dopiero w maju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam, mam prośbę do posiadaczy blanku bądź wędek wykonanych na blankach Restaffine: Monster Boron 76MLMonster Boron 76M Knight 76ML z Warszawy lub okolic o kontakt na priv. Chciałbym umówić się na krótkie macanko <_< może być przy okazji spotkania 16 lipca: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=20592&am p;am p;am p;start=0& - ale niekoniecznie. Dziekuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witam KolegówProszę o pomoc gdzie znajdę pełną ofertę Rastaffine , i czy ktoś ze szczęsliwych posiadaczy może podzielić się doświadczeniem spina na w/w blankach gdzies około 15/17/20 lbs 2,52-2,6 m miałby uzupełnić xls 2,74 15 lbs na niską wodę na Odrę ..zakres gumy 7-12 cm na główkach 10-20 g Pozdrawiam i Wesołych ŚWIĄT dla Wszystkich Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 http://www.fishingart.pl/restaffine/blanki-spinningowe/ Jozi jak będzie to pewnie kilka słów napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dla tych przynęt to c.w. 7-30g wystarczy .Długości masz dwie 2,52m-83M i 2,59m -86M .O więcej nie pytaj bo to klasa sama w sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 WitajCzy Knight cieszy się również dobrą opinią czy tutaj raczejorientować sie na monster boron....?? Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Mam z Knigtha takiego pod kogutka 2,13m 5-20g 6-16lb.Superowo zgarnia kogutki 20g z dna czy ewentualnie gumy 7cm z 10-15g odważnikiem .Bardzo subtelna szczytówka=1,22mm i spory zapas mocy w dolniku.Czucie brań rewelacyjne, okoń 25cm to już dobre walnięcie.Blank też godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dzięki JoziJednak ja szukam dłuższego blanku 2,5-2,6 m czy ktoś uzytkuję takiego Khighta...30-35 g??Te krótkie blanki 2-2,13 m przy 16 lbs to już sporo mocy nataką długość -nieco inaczej wyglada to przy dłuższych kijach.Uzytkownicy dłuższych proszeni o kilka zdań jak w temacie zawartym w wątku .. PozdrawiamMaciej P.S. Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Witam, Maciej musisz uderzyć do źródła / Kraków/ chyba tam uzyskasz najlepszą i satysfakcjonującą Cię odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Witam,koledzy jakie przelotki byście zaproponowali do blanku Restaffine Monster Boron? Czy zbroić w drogie S6 tytanowe,czy wystarczą stalowe SS316 z pierścieniem cyrkonowym? Cenowo oba komplety sporo różni,a jak jest w rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 A jakie parametry blanku?Generalnie sesnownym jest zbroić w tytany blanki do ultra-lekkiego i lekkiego łowienia, natomiast do łowienia na średnio-ciężko to zdecydowanie stalowe ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ten blank to Monster Boron 10MH 3,05m,c.w.10-35g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ten blank to Monster Boron 10MH 3,05m,c.w.10-35g. Gdyby spotkała mnie taka przyjemność to zdecydowanie darowałbym sobie tytany na rzecz stalowej ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ten blank to Monster Boron 10MH 3,05m,c.w.10-35g. Gdyby spotkała mnie taka przyjemność to zdecydowanie darowałbym sobie tytany na rzecz stalowej ramki A o jakiej przyjemności mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Fajnie by było, żeby ktoś (przy jakiejś nadażającej okazji) w końcu poważył te Alpsy i byłaby jasność w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ten blank to Monster Boron 10MH 3,05m,c.w.10-35g. Gdyby spotkała mnie taka przyjemność to zdecydowanie darowałbym sobie tytany na rzecz stalowej ramki A o jakiej przyjemności mówisz? Mówię o przyjemności posiadania takiego blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2012 Ja swojego resstafinka monstera uzbroiłem w Fuji sic a pod kogutka 6-16lb mam na zwykłych S-6, spokojnie dają radę.To mocny kij więc lepszym rozwiązaniem byłby sic a później S-6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Restaffine, Monster Boron 86M, Knight 86M Witam, mam pytanie czy może ktoś z Forumowiczów posiada wędkę zbudowaną na jednym z w/w blanków?Zbieram wszelkie informacje na ich temat oraz walorów użytkowania, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Jeżeli ci coś to pomoże to mam deczko silniejszego Knighta 86 MH i jest to doskonały szybki kij sandaczowy z brzegu zarówno do koguta jak i gumy o akcji szczytowej dużej zbieżności blanku ,cienkiej szczytówce oraz niesamowitej wręcz lekkości. Wiem że Monster ma bardziej "ciepłą" akcję , troszkę mniejszą zbieżność oraz gorsze wyważenie raczej doskonalszy na szczupaki i inne ryby niekoniecznie na sandacza. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Artek dokładnie opisał różnice między jednym a drugim .Knight jest bardziej kierunkowym kijem sandaczowym natomiast monster jest uniwersałem, coś jak lamiglas bodajże mts.Gorsze wyważenie, może i tak, mam monstera sparowanego ze stelką 4000FD i nie czuję żadnego dyskomfortu.Kijek porostu uniwersał dla mnie, jako że łowię tylko na gumy to zkres obsługi przynęt od 5g+gumka do 20g+gumka- idealny.Trzymanie ryby wręcz bajeszcze, rzucanie to lekki ruch nadgarstka i przynęta sobie leci .Jednym słowem doskonałe narzędzie, małe 2w1 bo obsługuje przynęty w zakresach jakich często trzeba mieć 2 kije. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi