Skocz do zawartości

Blanki Restaffine i wędki na blankach Resstafine

Jozi

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam,

mam prośbę do posiadaczy blanku bądź wędek wykonanych na blankach Restaffine:

Monster Boron 76ML

Monster Boron 76M

Knight 76ML

z Warszawy lub okolic o kontakt na priv.

Chciałbym umówić się na krótkie macanko <_< może być przy okazji spotkania 16 lipca: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=20592&am p;am p;am p;start=0&

- ale niekoniecznie.

Dziekuję,

• 5 miesięcy temu...

Witam Kolegów

Proszę o pomoc gdzie znajdę pełną ofertę Rastaffine , i czy ktoś ze szczęsliwych posiadaczy może podzielić się doświadczeniem spina na w/w blankach gdzies około 15/17/20 lbs

2,52-2,6 m miałby uzupełnić xls 2,74 15 lbs na niską wodę na Odrę ..zakres gumy 7-12 cm na główkach 10-20 g

Pozdrawiam i Wesołych ŚWIĄT dla Wszystkich

Maciej

Mam z Knigtha takiego pod kogutka 2,13m 5-20g 6-16lb.Superowo zgarnia kogutki 20g z dna czy ewentualnie gumy 7cm z 10-15g odważnikiem :D .Bardzo subtelna szczytówka=1,22mm i spory zapas mocy w dolniku.Czucie brań rewelacyjne, okoń 25cm to już dobre walnięcie.Blank też godny polecenia.

Dzięki Jozi

Jednak ja szukam dłuższego blanku 2,5-2,6 m czy ktoś uzytkuję takiego Khighta...30-35 g??

Te krótkie blanki 2-2,13 m przy 16 lbs to już sporo mocy na

taką długość -nieco inaczej wyglada to przy dłuższych kijach.

Uzytkownicy dłuższych proszeni o kilka zdań jak w temacie

zawartym w wątku ..

Pozdrawiam

Maciej

P.S. Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

• 2 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...

Jeżeli ci coś to pomoże to mam deczko silniejszego Knighta 86 MH i jest to doskonały szybki kij sandaczowy z brzegu zarówno do koguta jak i gumy o akcji szczytowej dużej zbieżności blanku ,cienkiej szczytówce oraz niesamowitej wręcz lekkości. Wiem że Monster ma bardziej "ciepłą" akcję , troszkę mniejszą  zbieżność  oraz gorsze wyważenie raczej doskonalszy na szczupaki i inne ryby niekoniecznie na sandacza.

Edytowane przez mrWhite7

Artek dokładnie opisał różnice między jednym a drugim :) .Knight jest bardziej kierunkowym kijem sandaczowym natomiast monster jest uniwersałem, coś jak lamiglas bodajże mts.Gorsze wyważenie, może i tak, mam monstera sparowanego ze stelką 4000FD i nie czuję żadnego dyskomfortu.Kijek porostu uniwersał dla mnie, jako że łowię tylko na gumy to zkres obsługi przynęt od 5g+gumka do 20g+gumka- idealny.Trzymanie ryby wręcz bajeszcze, rzucanie to lekki ruch nadgarstka i przynęta sobie leci :) .Jednym słowem doskonałe narzędzie, małe 2w1 bo obsługuje przynęty w zakresach jakich często trzeba mieć 2 kije.

• Like 1