guciolucky Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 HAS jest bardziej suchy, koniec szczytówki jest tylko filigranowy a potem jest już ogień. Niestety z racji zbyt dużych mocy nie łowię EH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 To zależy na pewno od modelu. Mam Hasa 90 H i jest to rzeczywiście szybki kij z delikatniejszą szczytówką, jednak na pewno nie mam wrażenia suchości charakterystycznej dla wędek czysto węglowych.Natomiast MH będzie bardziej zbliżony do Monstera z takim oznaczeniem, czyli delikatnie wolniejszy i ze szczytówką delikatniejszą na większym odcinku, co zresztą znajduje uzasadnienie w rozpiętości cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 HAS jest bardziej suchy, koniec szczytówki jest tylko filigranowy a potem jest już ogień. Niestety z racji zbyt dużych mocy nie łowię EH.A możesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 To zależy na pewno od modelu. Mam Hasa 90 H i jest to rzeczywiście szybki kij z delikatniejszą szczytówką, jednak na pewno nie mam wrażenia suchości charakterystycznej dla wędek czysto węglowych.Natomiast MH będzie bardziej zbliżony do Monstera z takim oznaczeniem, czyli delikatnie wolniejszy i ze szczytówką delikatniejszą na większym odcinku, co zresztą znajduje uzasadnienie w rozpiętości cw.Mam 92MH, który jest opisany 10-40gr i według mnie górny cw jest zawyżony. Realnie ten kij obsługuje 7-30 + guma 3-4", może 35gr. Hasy są matowe, natomiast monstery lakierowane w połysk, stąd pewnie to wrażenie "suchości, o którym pisze Kuba". Co do charakterystyki, to idealnie to opisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Ten mój 92 H to 15-45, jednak nigdy nie dałem mu szansy na łowienie jigami czy gumami, więc nawet nie wiem, jakby się wtedy zachował.U mnie obsługuje tylko większe, smukłe woblery 8-15 cm i wahadłówki 15-25 g w Dunajcu. Wtedy daje pełną kontrolę i komfort.Co ciekawe, jest z początków wytwarzania tego modelu i jest polakierowany identycznie jak Monster i jest jeszcze na starych Ti SiC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Wlasnie jestem w kontakcie z firma, I nie ma problemu z wyslaniem za granice w tym do polski, rownierz zapytalem o wysylke to Kanady I tez to nie jest problem , teraz maja sprawdzic mi ceny wysylki z tego co pisali ups w przeszlosci wychodzil najtaniej, podam przyblizone ceny jak juz dostane odpowiedz jezeli . HAS Exceed 92mh wychodzi na ta chwile po przewalutowaniu okolo 2500zl, blankow I wedek nie ma na stanie trzeba czekac, otrzymalem odpowiedz ze blanki z tej serii beda gotowe w polowie lipca. Wędki od Restaffine można zamówić tylko na adres w Japonii, czyli trzeba mieć kogoś, kto tam mieszka.Seria Monster ma blanki z grafitu łączonego z boronem w całej długości (dolnik+szczytówka) i jest już niestety od kilku lat u nich niedostępna.Jakaś ilość gotowych kijów Monster trafiła też do Rosji i w zeszłym roku widziałem tam na avito 2 szt. na sprzedaż.Natomiast na japońskim rynku wtórnym nie widziałem ich od ponad roku.Seria Exceed HAS to z kolei grafit wysokomodułowy w dolniku i połączenie grafitu wysokomodułowego z boronem w szczytówce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 I zapytalem o serie monster I odpowiedz byla ze boron byl tylko w czesci szczytowej zeby zanizyc cene gdyz boron jest drogi zeby ceny byly bardziej przystepne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Czy móglbys wrzucic tutaj odpowiedź producenta w oryginale?Jeśli w dolnym składzie monstera nie ma boronu to dla niektórych może to być szok ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Monster ‘, yes, it was ‘ Full length Boron #1-tip section- rod - #2 is not with boron to save its price reasonably – we made many years ago. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 I z tego co pisali to dopiero w tym roku has exceed jest w calosci z boronu , w poprzednich latach sekcja szczytowa byla z boronem a dolna juz nie zeby zniwelowac koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Moje informacje odnośnie wysyłki tylko w Japonii (pojedynczych wędek), były z roku 2012. Mogło się od tamtego czasu sporo zmienić.Z wątku zginęły zdjęcia oficjalnej strony Restaffine.ru i FA, które zamieściłem, więc dla porządku zamieszczam ponownie: Natomiast dla wiarygodności tych wszystkich rewelacji, może kolega @Gelo zdecyduje się wkleić do wątku print screen'y maili z Resta?Zwłaszcza tych dotyczących konstrukcji Monster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Na temat serii monster jest tylko wzmianka ta ktora wkleilem wczesniej skopiowana z maila, szczerze to niewiem jak zalaczyc screenshot, daj maila to Ci wysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 DonPabloWitam i po co była ta kłótnia ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Otóż po to, żebyś nie wprowadzał kolegów w błąd.Na szczęście, twoje błędne informacje zostały z wątku usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Oczywiście ze wszystkie wpisy pozostały .A to co pisałem się potwierdził .Mam wrażenie ze to Ty oszukujesz kolegów na tym forum i robisz to w pełni świadomie . Dodam to są świetne wędki i brak boranu niczego tu nie zmieni Edytowane 28 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Dodam jeszcze coś z własnej obserwacja .to boron na blanku wyznacza jego kręgosłup wiec warto się tym sugerować pod katem obecności boranu w składzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Ok, udowodniłeś już wcześniej, że nie masz pojęcia o temacie.Teraz udowadniasz, że jesteś bezczelnym kłamcą, mówiąc, że wszystkie wpisy pozostały.Jednak czytający ten wątek wiedzą, że został on poddany gruntownej moderacji. Nie mam już żadnej ochoty na jakiekolwiek z tobą interakcje.Na koniec życzę dużo zdrowia mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Po piesze krętaczu ta wymiana zdań miała miejsce w temacie pracownia FishingArt każdy to może sobie sprawdzić .Po drugie kolega zamieścił ci korespondencje z wykonawca blanków . Nie wiem czego więcej oczekiwać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Po piesze krętaczu ta wymiana zdań miała miejsce w temacie pracownia FishingArt każdy to może sobie sprawdzić .Po drugie kolega zamieścił ci korespondencje z wykonawca blanków . Nie wiem czego więcej oczekiwać . Gdzie jest ta korespondencja bo nie widzię? Surely you don't mean this post written by a @gelo in Shakespeare language ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Rzeczywiście, chodziło o wątek FA. Sorry.To dobrze, że wpisy pozostały- nie jesteś bezczelnym kłamcą, ale nadal nie masz pojęcia o temacie, co udowadniasz kolejnym wpisem:"Dodam jeszcze coś z własnej obserwacja .to boron na blanku wyznacza jego kręgosłup wiec warto się tym sugerować pod katem obecności boranu w składzie."Nie, nie i jeszcze raz nie.Boron jest rozłożony równomiernie wzdłuż maty. Kręgosłup blanku wyznacza po prostu miejsce, gdzie mata się kończy po nawoju na mandrelach i gdzie blank jest tym samym nieznacznie grubszy.Generalnie, poczytaj sobie:http://www.fishingart.pl/restaffine/ Mam jeszcze zdjęcia katalogu Waterland dotyczące ich serii Monster- dam do tłumaczenia, bo OCR tego nie ogarnia.Wolę wierzyć oficjalnym materiałom, niż jakiemuś tajemniczemu mailowi z Resta, którego mogła napisać panienka z marketingu. Edytowane 29 Czerwca 2020 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Zapytaj zbrojarzy tych blanków , Szczerze nie chce mi się robić zdjecja bo one wszystko tłumacza ja myślę ze najlepiej będzie jak usłyszysz to od ludzi którzy tym się zajmują profesjonalnie Ja nie pisze tego po to by się kłócić ,moim celem jest podanie informacji o tym ze firma sobie zadrwiła z klientów ,nie mam tu żadnych korzyści .a osobiście uważam te wyroby za bardzo dobre i nie jestem w tej opinij odosobniony jak widać. Sprawdzałem koleiny raz owszem to włókno baronowe wyznacza kręgosłup blanku . Edytowane 29 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Panowie, niechcialem wzniecac klotni czy czegos w tym rodzaju, poprostu mysle o zakupie wedki z boronem I wybor byl tylko na tamta chwile jeden, blank z fishing art jako ze zasugerowalem sie wpisem ze blanki restaffine sa tylko na rynek Japonski. Postanowilem sam sie skontaktowac z firma I zapytac (pozniej okazalo sie ze informacji o rynku Japonskim byla z 2012 roku). Ciezko idzie korespondencja z firma gdyz na odpowiedz czekam ponad tydzien czasu. Tak jak kolega napisal wyzej ktos odpisuje ,czy to przedstawiciel handlowy, czy sekretarka czy ktos z produkcji to niewiem, wiem tylko ze ma na imie Toby I nie mam zamiaru sie pytac jakie ma stanowisko, bo mnie to poprostu nie interesuje. W mailach sa moje prywatne dane, rownierz prywatne odpowiedzi od firmy I niechce ich upubliczniac dlatego wkleilem tylko kawalek maila. Niewiem czy firma wprowadzila kiedys nabywcow w blad czy moze teraz ktos mi odpisal ktos kto nie ma wystarczajacej wiedzy? Moze to byla tylka stara pomylka w tlumaczeniu? . Teraz na oficjalnej stronie restaffine wedka has exceed blank jest opisany ze tip jest full length boron a section 2 czyli dol juz nie(z czego wychodzi ze maja stary opis gdyz informacje dostalem od nich ze od tego roku 2 czesci sa z boronem I dlatego cena wyzsza). Ze zdjec wrzuconych ze starych stron ktorych juz nie ma jest opis full length boron (Polska gdyz rosyjskiego nie znam) Bez rozdzielenia na sekcje szczytowa I dolnik jak to ma miejsce teraz. Czyzby blad w tlumaczeniu lub inna pomylka ? Niewiem ale ja bede sie bazowal na informacjach terazniejszych prosto od firmy zanim zakupie wedke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Rzeczywiście, chodziło o wątek FA. Sorry.To dobrze, że wpisy pozostały- nie jesteś bezczelnym kłamcą, ale nadal nie masz pojęcia o temacie, co udowadniasz kolejnym wpisem:"Dodam jeszcze coś z własnej obserwacja .to boron na blanku wyznacza jego kręgosłup wiec warto się tym sugerować pod katem obecności boranu w składzie."Nie, nie i jeszcze raz nie.Boron jest rozłożony równomiernie wzdłuż maty. Kręgosłup blanku wyznacza po prostu miejsce, gdzie mata się kończy po nawoju na mandrelach i gdzie blank jest tym samym nieznacznie grubszy.Generalnie, poczytaj sobie:http://www.fishingart.pl/restaffine/ Mam jeszcze zdjęcia katalogu Waterland dotyczące ich serii Monster- dam do tłumaczenia, bo OCR tego nie ogarnia.Wolę wierzyć oficjalnym materiałom, niż jakiemuś tajemniczemu mailowi z Resta, którego mogła napisać panienka z marketingu.Wrzuc zdjecie tutaj mysle ze kazdy zauwazy ze nie bedzie rozdzielenia na sekcje szczytowa I dolnik jak to ma miejsce teraz I sporo osob bedzie w stanie sama przetlumaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) To ja coś wyjaśnię . Wszystko zaczęło się od tego ze zamierzałem kupić wędkę na blanku MONSTER (inspiracja były wędki kolegi ) Zadzwoniłem do Krakowa i pan Krzysztof poinformował mnie ze tych blanków już niema w sprzedaży ,pozostało kila sztuk które są koszmarnie krzywe ,Zaproponował mi swój blank z boranem Wiem co teraz pomyślicie ale ma do tego pełne prawo .Rozmowa trochę trwała i wtedy po raz pierwszy usłyszałem o tym ze Restaffine w swoich blankach ze względu na krzywiznę w górnym składzie nie używa włókna boronowego . Pomyślałem boron to boron weżnę ten z Krakowa i tak się ostatecznie stało .Ale to była kapletnie inna wędka .Wszyscy wędzą co mam na myśli . Zadzwoniłem do kolegi czy by mi nie sprzedał swojego Monstera miał dwa (ale jak się okazało miał ) jak to mówią się złamał .Postanowiłem sprawdzić jak wygląda ten boron (górny skład , o dziwo prosty ) a tu nic grafit i żadnych włókien . Miedzy czasie kolego dokupił blank w Japonii zrobił to przez mojego dobrego kolegę który bywa w Japonii dosyć regularnie . Jeszcze jedna uwaga Panowie w Japonii niema czegoś takiego jak nie kapetetny pracownik ,mogą wasz okłamać ale niekompetencji tam nie tolerują. Edytowane 29 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi