DonPablo Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 To zdjęcie z katalogu firmy Waterland, dla której w 2007 r Restaffine zrobiła limitowaną serię wędek Monster.Wędki były sygnowane nazwą Waterland Monster Edition i przez Waterland sprzedawane jako własne. Mam nadzieję, że tłumaczenie wniesie nowe informacje do sprawy. Rozmawiałem ponownie z p. Krzysztofem. Przyznał, że pierwsze dostawy blanków Monster były rzeczywiście boronowe po całości, jednak ze względu na zdarzające się krzywe szczyty i wynikające z tego reklamacje, kolejne dostawy były już grafitowe. Co szokujące, dowiedział się o tym nie od Japończyków a z autopsji, czyli po obejrzeniu złamanej szczytówki. Po wysłaniu oficjalnego zapytania, potwierdzili, że kolejne blanki dostał bez boronu.Niech każdy sam wyciągnie wnioski.Przypuszczam, że na rynek JDM robili wędki boronowe po całej długości, zgodne z opisem na oficjalnej stronie,a co wysyłali za granicę, to nie ma już pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Wszystko co robią Japończycy na własny rynek ma wyższa jakości ,podobno w ten sposób buduje się tam szacunek (warte na saldowania ) . Jak jest z tym boronem w ich blankach na rodzimy rynek wiedza tylko oni sami i ci co te wędki połamali . Ale możesz mieć racje i to dosci smutne . Edytowane 29 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 To zdjęcie z katalogu firmy Waterland, dla której w 2007 r Restaffine zrobiła limitowaną serię wędek Monster.Wędki były sygnowane nazwą Waterland Monster Edition i przez Waterland sprzedawane jako własne. monster edition-strona z katalogu waterland 2.jpg Mam nadzieję, że tłumaczenie wniesie nowe informacje do sprawy. Rozmawiałem ponownie z p. Krzysztofem. Przyznał, że pierwsze dostawy blanków Monster były rzeczywiście boronowe po całości, jednak ze względu na zdarzające się krzywe szczyty i wynikające z tego reklamacje, kolejne dostawy były już grafitowe. Co szokujące, dowiedział się o tym nie od Japończyków a z autopsji, czyli po obejrzeniu złamanej szczytówki. Po wysłaniu oficjalnego zapytania, potwierdzili, że kolejne blanki dostał bez boronu.Niech każdy sam wyciągnie wnioski.Przypuszczam, że na rynek JDM robili wędki boronowe po całej długości, zgodne z opisem na oficjalnej stronie,a co wysyłali za granicę, to nie ma już pewności.Ze zdjecia sie raczej nie da przetlumaczyc chyba ze ktos zna Japonski ale wedlug mnie te wedki to sam wegiel bez boronu a nazwa tylko taka sama (ボロン nie ma tego znaczka w opisie nigdzie a to po japonsku boron, ale moge sie mylic). Wychodzi na to ze to Japonczycy cos kreca, dziwna sprawa I troche odrzuca chec kupna wedki. Nie zmienia to faktu ze wedki chwalone czy sa z boronem czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Teraz trzeba się cierpliwie przyczaić na giełdzie, może będzie wysyp ”boronowych”(bez pewności) wędek Restaffine..????po tych wpisach sam nie wiem co posiadam,niby boron, ale nie wiadomo gdzie,i czy w ogóle? ???? Edytowane 30 Czerwca 2020 przez PaPaDaNcE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Teraz trzeba się cierpliwie przyczaić na giełdzie, może będzie wysyp ”boronowych”(bez pewności) wędek Restaffine..po tych wpisach sam nie wiem co posiadam,niby boron, ale nie wiadomo gdzie,i czy w ogóle? To ja będę skwapliwie przeglądał giełdę, może uda się takie niechciane dziecko wyrwać w dobrej cenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 J JAKIE to ma znaczenie czy on tam jest czy go niema (mam na myśli boron ) skoro mamy do czynienia z LUKSUSEM W PEŁNYM WYDANIU . A to czy jest tam boron można sprawdzić .Jeśli macie taka wędkę to boron tworzy kręgosłup blanku na górnym składzie to doskonale widać (wygląda to jak by została nieprawidłowo uzbrojona ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Nie trzeba szukać Rastków.M.in. Silstar, ABU stosowali włókna boronu.Można trafić soczystego Sila, ale z wymogiem przezbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 No nie, litości.Obecność boronu jest nie do stwierdzenia, dopóki nie naruszysz konstrukcji blanku.Można to zrobić jedynie przy złamaniu lub po nadpaleniu końca.Wtedy widać, czy są tam cienkie jak włos, ułożone wzdłużnie włókna boronu.Absolutnie nie widać żadnych odstępstw wizualnych od normalnego blanku grafitowego.Przeszło przez moje ręce ponad 20 wędek boronowych Restaffine, UFM i Saurus, z czego prawie połowa została u mnie, więc wiem o czym mówię. Jakie to ma znaczenie, czy jest boron?Ano takie, że dodatek włókien boronowych przesuwa granicę wytrzymałości wędki +30% w stosunku do najlepszych wędek grafitowych.Co więcej, tą samą moc co w wędce grafitowej uzyskuje się ze zdecydowanie bardziej smukłego blanku, jeśli dodamy boron.Wędka zyskuje na dynamice przy wyrzucie (wkłada się mniej siły, by uzyskać tą samą odległość jak przy czysto grafitowej), zwiększa się zdecydowanie czułość i znika uczucie "suchości" blanku. To są wartości, dla których boron jest ważny w konstrukcji wędek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Czy ty jesteś normalny skoro Ci pisze ze to boron określa kręgosłup w blanku to tak jest (ja p ......le co za typ) Czy dla ciebie katalog reklamo to jest jakaś biblia .Weź się chlupie ogarnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Przedstawiam fakty dotyczące wędek Restaffine, UFM, Saurus.Nie miałem innych, to się nie wypowiadam.To fakty poparte własnymi doświadczeniami, materiałami źródłowymi, lekturą informacji z oficjalnych japońskich stron www i ichniejszych forów wędkarskich.Ty wpadasz w dwa wątki: dotyczące wędek Restaffine i FA, ze swoimi prostackimi, wziętymi z plotek i własnych domysłów wpisami, chcąc nie wiem...zaistnieć?Napisz wreszcie cokolwiek merytorycznego, bo rozmowa z tobą daje mi wrażenie, jakbym próbował gry w szachy z gołębiem. Edytowane 30 Czerwca 2020 przez DonPablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Aniby jakie to fakty przedstawiasz .1.Wklejasz prospekty reklamowe 2.Powtarzasz z uporem maniaka ich treści3. Stworzyłeś sobie jakaś teorie ze jak niema boranu w blanku to jest ARMAGEDON Ja teraz poproszę kolegów zbrojarzy niech ktoś mu wyjaśni kilka kwestii .1 kręgosłup w blanku z zawartością maty baronowej który materiał decyduje o jego usytuowaniu na blanku . 2 Co decyduje o pracy i cechach blanku i czy nie jest tak ze obecności borony jedynie pewne cechy konstrukcyjne podnosi a nie o nich decyduje .Czy Ty myślisz ze posiadacze tych wędek jak się dowiedzą ze ich zabawki maja boron w jednym skradzeń zaczyna je wyrzucać i mówić ze maja gówno o 30 procent gorsze .Zycie toczy się dalej Edytowane 30 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Czy ty jesteś normalny skoro Ci pisze ze to boron określa kręgosłup w blanku to tak jest (ja p ......le co za typ) Czy dla ciebie katalog reklamo to jest jakaś biblia .Weź się chlupie ogarnij Z ciekawością czytam wpisy, przepychania się, wyzwiska i kłótnie z Waszej strony. Czy możesz mi doprecyzowac Twoje określenie „Boron określa kręgosłup w blanku”? Bo nie za bardzo rozumiem co masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Miejsce gdzie łączy się mata borou jest kręgosłupem blanku w takich konstrukcjach i doskonale to widać na przekroju górnego składu . Całość wygląda ta jak by zbrojarz popełnił błąd i uzbroił blank z boku kręgosłupa. W blankach Restaffine jest o tyle trudniej dostrzec dlatego ze maja niszy moduł ,małą zbierznosci i grube ścianki Edytowane 30 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Włókna boronowe są układane wzdłużnie w matach węglowych. Najlepiej widać to na zdjęciu na stronie FA. Stad nie za bardzo rozumiem, jak obecność włókien boronowych w macie, które będą ułożone wzdłuż pręta mandrelowego, ma wpłynąć na kręgosłup blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Podczas nawijania maty mata się ze sobą łączy tak samo jak mara węglowa ale to łączenie mat baronowych wyznacz kręgosłup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Podczas nawijania mat boronu miejsce łączenia tych mat tworzy kręgosłup blanku ,podobnie ja to jest w matach węglowych z tym ze w tym przypadku to boron tworzy kręgosłup takiego miksu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Kręgosłup w blanku wyznacza się w bardzo prosty sposób, osobiście znam dwie metody, sam stosuję jedną, niemniej nie znam żadnej, która opiera się na mierzeniu grubości ścianki blanku. Pierwsze słyszę, że blanki RF są zrobione z maty niskomodułowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Na przykład naciskasz na blank rozłożony na dwóch popupach a on układa się kręgosłupem do góry czyli tym miejscem łączenia matPoważnie nie wiedziałeś co to jest kręgosłup w blanku.Rozumie ze zbroisz wędki A czy monster był wysoko modułowym blankiem Edytowane 30 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) ... Edytowane 30 Czerwca 2020 przez marekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Coś mi się nie chce wierzyć, żeby Krzysztof Zieliński wprowadzał klientów w błąd odnośnie użycia boronu w całej konstrukcji blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Wszyscy co mieli wędki Restaffine to je chwalili uważali na naj naj i nawęd nie wiedzieli ze w niektórym brakowało boranu .Bareja by tego lepiej nie wymyślił . Teraz sobie wyobraźcie ze ktoś wam dokłada te 30 procent jakości i macie GRALA To są świetne wędki i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Grek nie rozumiem co Ty, piszesz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREK Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Czego nie rozumiesz nie chce mi się pisać napisz nr tel to zadzwonię i Ci odpowie jeśli czegoś nie rozumiesz Edytowane 30 Czerwca 2020 przez GREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Wszyscy co mieli wędki Restaffine to je chwalili uważali na naj naj i nawęd nie wiedzieli ze w niektórym brakowało boranu .Bareja by tego lepiej nie wymyślił . Teraz sobie wyobraźcie ze ktoś wam dokłada te 30 procent jakości i macie GRALA To są świetne wędki i tyle .Pozwolę sobie sprostować - ja nie chwaliłem bez względu na zawartość boronu. Szczerze wątpię że dojdzie tu ktoś do porozumienia. Opinie są sprzeczne pomiędzy dystrybutorem w PL a info (przytoczone) przez producenta.No chyba że odbędzie się komisje łamanie blanków.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Grek nie rozumiem co Ty, piszesz?Kuba, ja Ci wytłumaczę Niestety, ale Twój Monster Boron jest krzywy i istniej duże prawdopodobieństwo, że ma włókna boronowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi