spinnerman Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Gdzie będzie baza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Na chwilę obecną nic nie planuję, jestem otwarty na wszelkie propozycje i sugestie. Oczywiście czekam również na akceptację Remka bez tego będzie medialna klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ciekawa inicjatywa! Fajnie byłoby Was spotkać.Waldku, planujesz przybycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Mieszkam nad granicznym. Jakby co służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 W sumie ... czemu nie? Bym przybył całym swym jestestwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Więc twórców mamy już dwóch więc i popatrzeć było by na co...oczywiście nie wykluczając rybek i nad burzańskiego krajobrazu. Jeśli wątek jest śledzony przez modów proszę o przekazanie info. Remkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Bug cud rzeka! Też bym się chętnie spotkał nad Bugiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Proszę o zgłaszanie się osób chętnych. A nie zdecydowane osoby proszę o zapoznanie się z relacją ze zlotu w 2009, być może to wpłynie pozytywnie na Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Ja też chętnie wpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Proszę o zgłaszanie się osób chętnych. A nie zdecydowane osoby proszę o zapoznanie się z relacją ze zlotu w 2009, być może to wpłynie pozytywnie na Was. a są już jakieś dokładniejsze ustalenia np.1. jaki termin (lub jakie są propozycje, z noclegiem czy bez)?2. gdzie będzie baza?3. kto jest organizatorem?bez wstępnych ustaleń nie ma chyba sensu składania deklaracji czy ktoś wyraża chęć przyjazdu na to spotkanie(z doświadczenia wiem ze przyjedzie ten co wpłaci zaliczkę a nie ten co wyrazi tylko chęć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 jak termin będzie dogodny to z chęcią przyjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Robię wstępny sondaż wśród członków forum czy są w ogóle zainteresowani spotkaniem nad rzeką Bug w 2013 roku.O Organizację chciałbym prosić Remka, ponieważ pod jego patronatem zainteresowanie takim spotkaniem było by zdecydowanie większe a i organizacja była by na wysokim poziomie. Termin oraz lokalizację chcę ustalić z Wami wspólnie. Nie chcę narzucać z góry miejsca lub terminu. Wiem z doświadczenia życiowego że każdy na nas ma jakieś urlopy, terminy z których musi się wywiązać. Więc nie chcę ubierać tego w jakieś sztywne ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Przemek, działaj, nie oglądaj się.Remek ma pewnie swoje na głowie i nie ma co wrzucać organizacji. Pisz do Friko, niech przyklepie, wydzieli, podświetli i podepnie i ognia :DFajna imprezka, ale niestety, ja chyba mieszkam na 3cim końcu świata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Przemku z pewnością jesteś świetnym organizatorem i chwała Ci za przejawianie inicjatywy. Osobiście tez bym chętnie się wybrał jednak muszą być wydane wstępne ustalenia tak jak napisałem w poście wyżej a wówczas można dopiero pytać o chętnych.Termin 01 maj może ukazać się mało atrakcyjny bo sporo osób ma go na stałe wpisane w swój wędkarski rozkład gdzieś na swojej wodzie. Trzeba uwzględniając chęć przyjazdu (jeśli ma to być ZLOT a nie SPOTANIE) ludzi z całej Polski – czyli nocleg i odpowiednia baza. Opis na jakiej zasadzie należy wykupić zezwolenie i ile to kosztuje oraz na jakie ryby i jaką metodę na tej wodzie trzeba się nastawić.Skoro wyszedłeś już z inicjatywa to idź krok dalej i zaproponuj coś konkretnego a na koniec napisz jedno słowo „sonda” a Remek ani nikt inny głowy Ci nie urwie. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Nie wiem co by się musialo stać, gdy ktoś miał miec urwany łeb z powodu organizowania zlotu dla kolegów z forum...Bez przesady, zawsze takie inicjatywy były przez "wierchuszkę" akceptowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Chętnie przyjadę ale musi być jakis konkretny termin żeby czas zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) Kuba to Ci odpowiem Nie wiem co by się musialo stać, gdy ktoś miał miec urwany łeb z powodu organizowania zlotu dla kolegów z forum...Bez przesady, zawsze takie inicjatywy były przez "wierchuszkę" akceptowane. Kuba to Ci odpowiem .... , skoro organizowany jest ZLOT pod szyldem www.j.pl to ktoś musi brać za to pełną odpowiedzialność (spotkanie możesz robić sobie kiedy i gdzie chcesz), a skoro ma być to zlot to tak jak pisałem, trzeba uwzględnić i umożliwić przyjazd ludzi z całej Polski – noclegi !!!jeśli przyjedzie 10 osób to z dopilnowaniem dyscypliny i zachowaniem zasad nie ma większego problemu ale jak przyjedzie 60 – 100 osób i znajdzie sie jedna czarna owca (a nie można tego wykluczyć) i narobi szkód lub składki na organizacje zlot wydatkowane zostaną w niewłaściwy sposób (komuś sie to nie spodoba bo abstynent i to później gdzieś opisze) lub po zlocie poginą komuś rzeczy (przy kielichu wszystko może sie zdarzyć - nawet pomoc chirurga szczękowego) – kto ma za to opowiadać? fama pójdzie w Świat a niesmak pozostaniegwarantuje Ci ze w takich przypadkach znajdzie sie ktoś kto będzie miła ochotę urwać mu głowę Edytowane 3 Lutego 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Kilka zlotów zorganizowałem do tej pory i...Równie dobrze można się zabezpieczyć na przylot trójnogich marsjan.Dla mnie prosta sprawa - lista chętnych, kto w jakim zakresie, ew jeśli potrzebne to zaliczki do określonego terminu, później weryfikacja i jasne postawienie sprawy, że ci co nie zapłacili działają we własnym zakresie, radzą sobie sami i... tyleZawsze jest skucha i osoby deklarujące swój przyjazd nie zjawiają sie na miejscu, czasem nawet nie są łaskawe dać znać o tym choćby w dniu zlotu, więc wieczorem świeci się oczami przed ludźmi u których jest zamówione ileś tam noclegów i posiłków. Oczywiście nigdy nikt się nie poczuwa nawet do napisania "hej, obiecałem ze będę, wpisałem sie na listę, klepnąłeś dla mnie rezerwacje wiec czy mam coś dopłacić etc?", raczej w druga stronę, "jak to, zapłaciłem zaliczkę, olałem sprawę i czemu nie dostanę jej z powrotem". Ogólnie - być zdanym na siebie to najlepsza recepta, błędów nie popełniają tylko ci co nic nie robią, a oglądanie sie na wspólną wersję i zgodę wszelkich szczebli - to można planować zlot w październiku, może się uda wyrobić... A co do tego o czym piszesz - kto ma za to odpowiadać. Każdy odpowiada za siebie. Chyba nie jest to wyjazd przedszkolaków, by za bijatyki, kradzieże czy popijawy miał odpowiadać organizator? I w jaki sposób? Jak się ktoś znieczuli i zrobi sobie krzywdę to organizator dostanie bana? Zostanie przez moderatorów rozstrzelany? Trochę powagi... Organizator nie odpowiada przed "forum" a uczestnikami i hotelem czy gdzie to robi, tu jest jego rola. A co sobie ludki robią, to wybacz, ale nie widzę powodu i możliwości, by ingerować w życie i wolną wolę dorosłych ludzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) Kuba teoretycznie trudno się z Tobą nie zgodzić, ale jak sam piszesz ludzie sa rożni i wszystkiego nie da sie przewidzieć.W praktyce musi być ktoś odpowiedzialny kto pokieruje tym wszystkim przed i tam na miejscu, bo inaczej będzie delikatnie mówiąc lipa.Na samym początku robienie listy chętnych to robota od "dupy" strony - najpierw musi byc wstępny plan, inaczej nie można mówić o organizowaniu czegokolwiek co ma być poważne traktowane. PSna razie to wygląda tak ze robimy zapisy chętnych do kina ale nie wiemy jeszcze jaki to będzie film, gdzie i kiedy będzie wyświetlany i ile będą kosztowały bilety Edytowane 3 Lutego 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 @Wojti ja nie proszę o 100% deklarację tylko pytam czy jest to dobry pomysł i czy są w ogóle chętni by wpaść nad Bug.Wybacz ale nie mam przygotowanego planu, bo dopiero badam grunt. Sprawdzam czy jest sens planowania czegoś na szerszą skalę.Jeśli będzie nas siedmiu ok, też będzie fajnie. Chciałbym aby impreza udała się tak jak w roku 2009. Mam kilka pomysłów ale o tym pisałem jak na razie tylko Remkowi.Czekam na Jego akceptację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Kuba to Ci odpowiem Kuba to Ci odpowiem .... , skoro organizowany jest ZLOT pod szyldem www.j.pl to ktoś musi brać za to pełną odpowiedzialność (spotkanie możesz robić sobie kiedy i gdzie chcesz), a skoro ma być to zlot to tak jak pisałem, trzeba uwzględnić i umożliwić przyjazd ludzi z całej Polski – noclegi !!!jeśli przyjedzie 10 osób to z dopilnowaniem dyscypliny i zachowaniem zasad nie ma większego problemu ale jak przyjedzie 60 – 100 osób i znajdzie sie jedna czarna owca (a nie można tego wykluczyć) i narobi szkód lub składki na organizacje zlot wydatkowane zostaną w niewłaściwy sposób (komuś sie to nie spodoba bo abstynent i to później gdzieś opisze) lub po zlocie poginą komuś rzeczy (przy kielichu wszystko może sie zdarzyć - nawet pomoc chirurga szczękowego) – kto ma za to opowiadać? fama pójdzie w Świat a niesmak pozostaniegwarantuje Ci ze w takich przypadkach znajdzie sie ktoś kto będzie miła ochotę urwać mu głowęA po co obarczać kogokolwiek odpowiedzialnością i ciężarem organizacji zjazdu kilkudziesięciu chłopa ??? Wystarczy skrzyknąć się na dany termin w danym miejscu nad Bugiem z bazą turystyczną, niech każdy we własnym zakresie zarezerwuje sobie tam nocleg, każdy będzie odpowiadał za siebie i po kłopocie. Chodzi przecież o spotkanie się facetów ogarnietych tą samą pasją No chyba, że chodzi o zorganizowanie imprezy komercyjnej, to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) @spinnermanspotkanie a oficjalny zlot to są dwa oddzielne tematy Edytowane 3 Lutego 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) @Wojti ja nie proszę o 100% deklarację tylko pytam czy jest to dobry pomysł i czy są w ogóle chętni by wpaść nad Bug.Wybacz ale nie mam przygotowanego planu, bo dopiero badam grunt. Sprawdzam czy jest sens planowania czegoś na szerszą skalę.Jeśli będzie nas siedmiu ok, też będzie fajnie. Chciałbym aby impreza udała się tak jak w roku 2009. Mam kilka pomysłów ale o tym pisałem jak na razie tylko Remkowi.Czekam na Jego akceptację. Przemku jeszcze raz dziękujemy Ci za dobry pomysł, chęci i zapał.Jak tylko będzie zielone światło od Dyrekcji rób plan i wskaż: termin (oby tylko nie 01.05) oraz miejsce bazy (dla ludzi z daleka - noclegi). PSo chętnych się nie martw, spokojnie zjedzie się 30-60 chłopa (a możne i nawet jakieś kobietki) Edytowane 3 Lutego 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) @spinnermanspotkanie a oficjalny zlot to są dwa oddzielne tematy@Wojti możesz podać jakieś różnice, bo jakoś nie bardzo rozumiem. Znaczy, że co ? na tym "zlocie" robi się coś innego ? Edytowane 3 Lutego 2013 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Spotkanie to stykniecie sie kilku chlopa celem polowienia rybek.Na zlocie organizowane sa rozne atrakcje typu "szkolka" zawody itp.Jedno drugiego nie wyklucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi