Skocz do zawartości

Spotkanie nad Bugiem - MAJ (???) 2013

Przemek

Rekomendowane odpowiedzi

ja zlot to widzę tak:

zlot trwa 2-3 dni i ma konkretny program - oficjalne otwarcie i zakończenie

1. sponsor i nagrody (konkurs, losowanie lub za największa rybe albo dla największego pechowca)

2. pokaz i prezentacja sprzętu (często jest to sprzęt głównego sponsora)

3. zaproszeni goście: pokaz wykład lub szkolenie

(flyfishing, casting, trolling - w zależności jaki autorytet da się namówić na przyjazd)

4. integracja, ognisko, śpiewy - coś z lokalnych potraw / albo inny pomysł kulinarny "grochówka wojskowa"

5. wymiana doświadczeń i sprzętu (koleżeńska giełda)

6. wystawa "twórców" przynęty, wędki (możne nawet jakiś pokaz)

7. trzeba ustalic wpisowe na upominki (czapeczki, koszulki, lub przynęta z grawerem - co organizator ustali i ile mu kasy styknie)

8. przygotowanie jakiegoś baneru (szyldu)

9. po zlocie stosowana relacja

planowanie zlotu to nie lada wysiłek, trzeba mieć tez znajomości aby przekonać i pościągać pewne znane nazwiska

spotkanie

"róbta co chceta"

dzwonisz do kolegów, spotykacie sie na wspólne łowienie

na szybko tak to wygląda i jak Przemo skorzysta z tego, dopisze date, godziny oraz miejsce to połowę planu jest gotowe

a od planu do realizacji jest jeszcze długa droga ;)

PS

w jednym zdaniu zasadnicza różnica jest taka ze na spotkanie wędkarskie wypada zabrać wędkę a na zlot to już nie koniecznie :D

Edytowane przez @Wojti

ja zlot to widzę tak:

zlot trwa 2-3 dni i ma konkretny program - oficjalne otwarcie i zakończenie

1. sponsor i nagrody (konkurs, losowanie lub za największa rybe albo dla największego pechowca)

2. pokaz i prezentacja sprzętu (często jest to sprzęt głównego sponsora)

3. zaproszeni goście: pokaz wykład lub szkolenie

(flyfishing, casting, trolling - w zależności jaki autorytet da się namówić na przyjazd)

4. integracja, ognisko, śpiewy - coś z lokalnych potraw / albo inny pomysł kulinarny "grochówka wojskowa"

5. wymiana doświadczeń i sprzętu (koleżeńska giełda)

6. wystawa "twórców" przynęty, wędki (możne nawet jakiś pokaz)

7. trzeba ustalic wpisowe na upominki (czapeczki, koszulki, lub przynęta z grawerem - co organizator ustali i ile mu kasy styknie)

8. przygotowanie jakiegoś baneru (szyldu)

9. po zlocie stosowana relacja

planowanie zlotu to nie lada wysiłek, trzeba mieć tez znajomości aby przekonać i pościągać pewne znane nazwiska

spotkanie

"róbta co chceta"

dzwonisz do kolegów w spotykacie sie na wspólne łowienie

na szybko tak to wygląda i jak Przemo skorzysta z tego, dopisze date, godziny i miejsce i połowę planu jest gotowe

a od planu do realizacje jeszcze długa droga ;)

O ja durny, ciemny chłop nie pomyślał, że i tak można  :D 

Fajnie, podoba mi się. Napewno skorzystam. ;)

Jest takie fajne, urokliwe miasteczko nad Bugiem granicznym - Kodeń z dobrą infrastrukturą. http://dolinabugu.eu/

Ośrodek leży nad samiusieńkim Bugiem  :D Była by dobra baza wypadowa hej !

"Jest takie fajne, urokliwe miasteczko nad Bugiem granicznym - Kodeń z dobrą infrastrukturą. http://dolinabugu.eu/"

Widze ze domki zyskaly nowe imie :)

Mam nadzieje ze pobliski Bug i zalew na Kalamance zyskaly nowych mieszkancow od czasu kiedy tam bylem po raz ostatni...
Pozdrawiam i powodzenia na Bugu!

Guzu

Edytowane przez Guzu

@Jeziorom 1

Osoby które były lub słyszały o zlotach nad jeziorem żarnowieckim pod szyldem www.m.pl

znają mnie i wiedza jaka była moja rola podczas tych spotkań i zlotów (mam tam ten sam nick)

ostatni zlot z udziałem Piotra Piskorskiego i wspaniałych kolegów z tego forum

będę pamiętał bardzo długo a powtórzyć takie coś będzie naprawdę trudno.

co do ilości to trudno sondować, myślę dobry termin, blisko W-wy (to duży atut) o frekwencje można  być spokojnym

z doświadczenia wiem: średnio z 30 osób zapisanych wykrusza się nawet do 10

Edytowane przez @Wojti

@Jeziorom 1

Osoby które były lub słyszały o zlotach nad jeziorem żarnowieckim pod szyldem www.m.pl

znają mnie i wiedza jaka była moja rola podczas tych spotkań i zlotów (mam tam ten sam nick)

ostatni zlot z udziałem Piotra Piskorskiego i wspaniałych kolegów z tego forum

będę pamiętał bardzo długo a powtórzyć takie coś będzie naprawdę trudno.

Myślę, że niekoniecznie, robota ta sama, trzeba by tylko zmienić szyld :D

Ehhh zazdroszcze wam. Zawsze chciałem wpaść na taki zlot, ale one zawsze wypadają gdzieś daleko ode mnie i nie mam okazji was poznać, a co bym bardzo chciał zrobić ;)

Jeżeli były by osoby chętne na jakiś letni zlot nad Wisłą na Podkarpaciu to chętnie bym zorganizował ;) Ale na to trzeba chętnych, a mi to pozostaje tylko gdybanie ... ;)

"Jest takie fajne, urokliwe miasteczko nad Bugiem granicznym - Kodeń z dobrą infrastrukturą. http://dolinabugu.eu/"

Widze ze domki zyskaly nowe imie :)

Mam nadzieje ze pobliski Bug i zalew na Kalamance zyskaly nowych mieszkancow od czasu kiedy tam bylem po raz ostatni...

Pozdrawiam i powodzenia na Bugu!

Guzu

Trudno mi powiedzieć bo kilka lat tam nie zaglądałem. Z zasłyszanych opowieści wynika, że ten zalewik zmodernizowali i coś tam sobie chłopaki zarybiają  :)  :)  Dawno temu były tam piękne ryby  :rolleyes: 

Ehhh zazdroszcze wam. Zawsze chciałem wpaść na taki zlot, ale one zawsze wypadają gdzieś daleko ode mnie i nie mam okazji was poznać, a co bym bardzo chciał zrobić ;)

Jeżeli były by osoby chętne na jakiś letni zlot nad Wisłą na Podkarpaciu to chętnie bym zorganizował ;) Ale na to trzeba chętnych, a mi to pozostaje tylko gdybanie ... ;)

tak to podstawowa zasada, Zlotu powinny być organizowane każdego roku w rożnych miejscach

a jest ku temu okazja bo czytając Wasze wypowiedzi i patrząc na zdjęcia  to praktycznie w każdym zakątku Polski

znajdzie się jakieś urokliwe łowisko  - kwestia inicjatywy bo to ze ludzie przyjadą tego jestem więcej niz pewien

tak to podstawowa zasada, Zlotu powinny być organizowane każdego roku w rożnych miejscach

a jest ku temu okazja bo czytając Wasze wypowiedzi i patrząc na zdjęcia  to praktycznie w każdym zakątku Polski

znajdzie się jakieś urokliwe łowisko  - kwestia inicjatywy bo to ze ludzie przyjadą tego jestem więcej niz pewien

O ile dobrze pamiętam to w moich okolicach zlotu jeszcze nie było. Jeżeli byliby chętni to ja bym się podjął organizacji. Okolice piękne, można łowić z jednej jak i z drugiej strony Wisły jedna dziksza od drugiej. Kleni i boleni można połapać o cholery, zaplecze typu hand made moge przygotować jeżeli chodzi oczywiście o wobki :D 

Hehe. No to spoko. Tylko tu by było taki super zew natury bo trzeba by było w namiotach spać, bo z bazą noclegową cienko, choć jedną bazę mam pewną i kilka innych też by się znalazło, musiałbym podzwonić. Przy okazji można by zobaczyć Jezioro Tarnobrzeskie :D  Ale nie o to tu chodzi, tu najważniejsza jest integracja :D

Edytowane przez kubaS 1

Forma spotkania będzie chyba najodpowiedniejsza, dwa dni może nie odpowiadać większości osób.Moim skromnym zdaniem najważniejszy jest dobry dojazd nad Bug, zdecydowana większość będzie z Warszawy lub okolic więc proponuję Brok lub ok. Wyszkowa. Szybko i równo jak po stole ;) Co do terminu to najlepszy będzie Lipiec, każdy połowi co będzie chciał i na co będzie chciał.

......  wiesz że nawet jak jest wóda i sporo ludzi da się to ogarnąć ;)

@Jeziorm

wszystko jest do opanowania, jak tylko będzie zgoda i chęci Remka to można działać

ktoś musi tym pokierować a na miejscu wprowadzić ludzi na łowisko

integracja pod namiotami ... to tez świetny pomysł (zawsze taniej)

moim zdaniem najlepsze terminy na zlot-y to czerwiec i wrzesień

lipiec i sierpień sporo ludzi ma dla rodzin a w październiku i listopadzie to sa już pewne ograniczenia

dzień krótki a pogoda (nigdy nie ma gwarancji) 

Edytowane przez @Wojti