Skocz do zawartości

Spotkanie nad Bugiem - MAJ (???) 2013

Przemek

Rekomendowane odpowiedzi

ja zlot to widzę tak:

zlot trwa 2-3 dni i ma konkretny program - oficjalne otwarcie i zakończenie

1. sponsor i nagrody (konkurs, losowanie lub za największa rybe albo dla największego pechowca)

2. pokaz i prezentacja sprzętu (często jest to sprzęt głównego sponsora)

3. zaproszeni goście: pokaz wykład lub szkolenie

(flyfishing, casting, trolling - w zależności jaki autorytet da się namówić na przyjazd)

4. integracja, ognisko, śpiewy - coś z lokalnych potraw / albo inny pomysł kulinarny "grochówka wojskowa"

5. wymiana doświadczeń i sprzętu (koleżeńska giełda)

6. wystawa "twórców" przynęty, wędki (możne nawet jakiś pokaz)

7. trzeba ustalic wpisowe na upominki (czapeczki, koszulki, lub przynęta z grawerem - co organizator ustali i ile mu kasy styknie)

8. przygotowanie jakiegoś baneru (szyldu)

9. po zlocie stosowana relacja

planowanie zlotu to nie lada wysiłek, trzeba mieć tez znajomości aby przekonać i pościągać pewne znane nazwiska

spotkanie

"róbta co chceta"

dzwonisz do kolegów, spotykacie sie na wspólne łowienie

na szybko tak to wygląda i jak Przemo skorzysta z tego, dopisze date, godziny oraz miejsce to połowę planu jest gotowe

a od planu do realizacji jest jeszcze długa droga ;)

PS

w jednym zdaniu zasadnicza różnica jest taka ze na spotkanie wędkarskie wypada zabrać wędkę a na zlot to już nie koniecznie :D

Jakoś byłem na zlocie z tytułu wątku i na zlocie J.pl nad Drwęcą oba obyły się a nie było takich atrakcji jak wspominasz ;)

Edytowane przez milupa

Straszne komplikatory załączasz.

Jakoś byłem na zlocie z tytułu wątku i na zlocie J.pl nad Drwęcą oba obyły się a nie było takich atrakcji jak wspominasz.

@milupa

wiec już najwyższy czas pojechać na coś porządnie zorganizowanego i przygotowanego,

jak będziesz miał porównanie to wówczas skrytykujesz ;) 

@milupa

wiec już najwyższy czas pojechać na coś porządnie zorganizowanego i przygotowanego,

jak będziesz miał porównanie to wówczas skrytykujesz ;)

Nie krytykuję, chcę zauważyć że proste zloty czy jak to nazywasz spotkania też są fajne.

Bywałem też na jak to ująłeś porządnie zorganizowanych zlotach i też je sobie cenię :)

Najważniejsze dla mnie jest miłe towarzystwo, atmosfera i bycie nad wodą, nie wymagam nagród konkursów i innych atrakcji choć też mi nie przeszkadzają jak są

• Like 1

Nie krytykuję, chcę zauważyć że proste zloty czy jak to nazywasz spotkania też są fajne.

Bywałem też na jak to ująłeś porządnie zorganizowanych zlotach i też je sobie cenię :)

Najważniejsze dla mnie jest miłe towarzystwo, atmosfera i bycie nad wodą, nie wymagam nagród konkursów i innych atrakcji choć też mi nie przeszkadzają jak są

@milupa wszystko się zgadza, ja jeszcze bardzo cenie ludzi, którzy dodatkowo żyją w swoim świecie, strugają woblery, kreta muchy, budują wędziska

strasznie lubię ich poznawał no i wypytywać o rożne rzeczy 

bardzo fajnie, ze temat żyje jest spora szansa ze w tym roku gdzieś zlot się odbędzie

(nad Bug to bym się nawet z chęcią wybrał)

Z radością poznałbym osobiście Kolegów, więc będę w maju lub czerwcu. Lipiec uważam za słaby na Bugu, a lokalizacja Serpelicka ma poważne wady - drogo jak w Wawie i mało miejsc ciekawych wędkarsko. Jeśli mogę coś podpowiadać, to sugerowałbym Bug graniczny. Jest kilka zacnych kwater, pyszne jedzonko, rzeka z godnymi przeciwnikami i dobry dojazd. Jeśli coś wykrystalizuje się, to spróbuję dołożyć atrakcję albo dwie, coś ciekawego dla wszystkich. Jeśli będzie trzeba w czymś pomóc, wszystkie kontakty w wizytówce, jestem do dyspozycji.

Bartek

Skoro pierwszy warunek został spełniony to trzeba teraz zrobić ten kolejny krok i ustalić TERMIN !!!

Na razie trudno nazwać to listą no ale zadeklarowało się już na tym etapie 25 osób (jak kogoś pominąłem to proszę się przypomnieć ):
Przemek, lokoko83, Mariano Italiano, Czoper, milupa, bartolo, spinnerman, Fatso, OloPe, hasior, patronservice, jacekp29, Jeziorm 1, Redzi, remek, WOBI, @slider@, Maciek1, jamesty, 5384, bartsiedlce, SzymusS, rapia, Wojti

PS
Obawiam się, ze jeszcze trochę i zabraknie miejsc

(ograniczenie jest do 60 osób bo później trzeba będzie pisać  o zgodę do Wójta o zorganizowanie masówki :D )

Edytowane przez @Wojti

Jak najbardziej słuszna incjatywa :)  :)  :) , jeśli termin bedzie odpowiadający, lokalizacja będzie znana i obowiązki pozwolą to jestem. 

A może tak właśnie gdzieś nad Bug graniczny, jak pisał kolega 5384 okolice Włodawy dokładnie miejscowość Okuninka, pełno hoteli pensjonatów, myślę że nie było by problemu żeby znaleźć bazę nawet dla 100 osób( podczas Spiningu Bugu było nas ok 65-70 osób i było ok). Miejscowość nad fajnym jeziorem, a do Bugu dosłownie 1km. Fakt z okolic w-wy ok. 240 km.

Edytowane przez misiek116p