Skocz do zawartości

Lososiowate Michigenu - nowe odkrycie

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje Tomku :mellow: tylko w Ontario udalo mi sie je zlowic , tu rzeczywiscie bardzo zadko sie trafiaja .

Bardzo sie ucieszylem, gdy zobaczylem co wyladowalo w podbieraku, gdyz lake trout to byla ostatnia ryba lososiowata Wiscosnin ktorej mi brakowalo do kolekcji. Wczesniej dwa razy przegralem z nimi walke na muchowce w rzece, tym razem w koncu udalo sie na spinning.

Ladne sreberko Papur :huh: , musial dac niezle czadu na wedce. O tym jak te sreberka walcza mialem naoczna szanse przekonac sie w ostania niedziele. Z Tropicielem udezylismy na Port Remka, najpierw poprobowalismy za brownami w glebi portu. Niestety wrednie sie splawialy bez ochoty na branie. Gdy sie sciemnilo przenieslismy sie na molo. Tam w ciagu 3 godz lowienia mamy 4 ryby. Tadek 2 kingi,1 coho, ja jednego browna. Bylo duzo pustych bran i kilka spadow. Ja jednego naprawde zaluje bo mi konkretnie wygial kija i rozspiewal hamulec ale spadl po ok 10sek. Ogolnie wrazenia super, tym bardziej ze rybki to nie pobijane tarlaki ale zerujace srebrniaki w szczytowej formie. Pozostaje modlic sie o zachodni wiatr.

post-1819-1348914827,7538_thumb.jpg

post-1819-1348914827,8121_thumb.jpg

Ja rowniez Wam gratuluje Archie, niesamowicie waleczne rybska. Nogi miekna, serce o malo co nie wyskoczy z piersi haha. Ostatniej nocy wial znowu NE 4mph, syfu jeszcze wiecej i trudno sie wedkowalo. Zlowilem steelheada po oddaniu doslownie pierwszego rzutu (smieszna sytuacja bo dzien wczesniej mowie do Irka fajnie bybylo zlowic rybe w pierwszym rzucie-zasmialismy sie tylko bo to brzmi nieprawdopodobnie) a tu prosze.

Ogolnie slabo, ryby nie braly, bedac 2 godziny na lowisku nie widzialem nikogo z ryba.

Steelhead mial 10lb wzial na 3/4 oz blache basspro przy samym dnie gdzie woda miala 57F, przy powierzchni byla znacznie cieplejasza.

czekamy na zachodni wiatr.

Zdjecie wrzuce wieczorkiem

pozdrawiam

wczoraj bylo nawet nie zle, duzo zabawy ale wiekszosc ryb malych 20-24 cale i mniejsze, nawet nie robilismy zdjec aby szybciej je do wody wrzucic. Nad ranem tuz po wschodzie slonca podeszly wieksze Irek przywalil dwa 12lb, ja juz chyba ze zmeczenia nie dalem rady sztuce jak sadze miedzy 12-15lb to byla chwila nie uwagi i po rybie. Obok nas kilku latynosow stalo, duzo ryb sie im spinalo, wyciagneli kilka szczeniakow i jednego 15lb.

wialo z W kolo 2am wiatr zaczal sie krecic (wialo prez chwile z NE), temperatura powietrza spadla o kilka stopni, burza na plonocy do nas nie dotarla

wiesci od boatersow - ryby daleko gleboko

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

bylismy z jerzym w nocy na McKinley, ryba programu byla Lake Trout, w ciagu godziny zlowilismy 3 i gosc obok nas 2. Trafil sie jeden 3lb king ale nie przezyl i zabralismy na grila. A teraz uwaga: przyszla dziewczyna z rozowym spiningem, czerwona zylka i wyciagnela 15lb kinga z nasza pomoca oczywiscie. Jako przynety uzywala czerwono zielonej Cleo, mowila ze to byla najladniejsza blaszka w calym sklepie i wlasnie ja kupila haha.

post-3531-1348914884,1513_thumb.jpg

post-3531-1348914884,355_thumb.jpg