papur Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 no prosze, to teraz mam motywacje hehe ciekawe jak nasi zaporowcy, Jerry dzwoniles do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 kusi mnie ...ale nie chce im przeszkadzac ...moze jak sie zacznie sciemniac chociaz sadze ze warunki pogodowe ich szybciej zlamia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 na prosbe Jacka jackybrown'a wstawiam kilka fotek steelheadow,Jacek podniosles mi cisnienie tymi rybami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 no ale my tez cos dzisiaj udlubalismy a Archie stracil duzego browna i nie ma zdjecia jaki ten gosc zrobil sie nerwowy ojojoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 czy na -muszkie- braly ? czy probowaliscie tez spiningu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 tylko muszka dzien za krotki na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Ale klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Ja to już się boję tu normalnie zaglądać... Panowie nie znamy się zbyt wiele, ale słowa uznania. Klasa, piękne ryby, coraz lepsze zdjęcia, wspaniała atmosfera! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Ja to już się boję tu normalnie zaglądać... Panowie nie znamy się zbyt wiele, ale słowa uznania. Klasa, piękne ryby, coraz lepsze zdjęcia, wspaniała atmosfera! Gratulacje. chyba trzeba bedzie do tego watku dodac jakas adnotacje moderatorska w stylu: przed otwarciem wątku skonsultuj się ze swoim lekarzem lub terapeutą, wejście na własną odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Wątek zawiera treści brutalne (dla czytelników) i jest naszpikowany rybami. Masz wytrzymałe nerwy?Tak (wchodzę) Nie (odpuszczam wątek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 weekendu nadszedl czas ...Przygoda wzywa nas ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 weekendu nadszedl czas ...Przygoda wzywa nas ... Połamania Jerry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 z wypiekami i szczęką na podłodze, ale czekamy na kolejne niesamowite wieści i fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackybrown Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 .....dzialo sie dzialo....cigle mam ogon pomiedzy nogami....oj boli ....ale duma mnie rozpiera z MOJEGO UCZNIA!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Dziekuje Panie Profesorze A bylo to tak ....mamy tu 4 dniowy weekend bo dzis w czwartek Swieto Dziekczynienia czyli Indyk i po nim jeszcze trzy dni . Ostatnio ciezko pracuje od ranca do nocy i przezyc to trolowisko pomagaly mi tylko marzenia o wyprawie . Zaplanowalem sobie cicho i po kryjomu ze w piatek pojade na tak zwanym luzie pozegnac sie z Wisconsin River i Muskiemi pod Castle Rock . Po drodze chcialem wstapic do Labiryntu nad Strumien Troli tam gdzie zgubilem okulary Vileyxy jak pogonily mnie dzikie pszczolki . Taki byl plan ale w srode zadzwonil Jacura i zaproponowal miejsce gdzie kiedys zaczynalismy przygode z Brownami , Steelheadami , Szczupakami a i Bass sie trafil . Wlasnie w listopadzie 2007 roku dokladnie 24-tego jak dzis To miejsce odwiedzilismy we trojke ...wtedy bylismy tu z Tadziem . 4 lata temu polowilismy wszyscy i mimo przenikliwego zimna wracalismy szczesliwi do domu . Jadac wiec dzis caly czas mialem to w pamieci . Najpierw oczywiscie byla kawa u Jacuni , plotki , plany i w droge . Po kolezensku Jacek zadzwonil do Bartka , Zibiego i Papura ktory ma z Milwaukee najblizej ale kazdy mial juz swoje plany ...nie zapominajmy ze pieczenie i jedzenie indyka to tu tradycja ktora i my pokochalismy . Oczywiscie biorac to pod uwage bylismy pewni ze na Tym miejscu nie bedzie nikogo ...ale pomylilismy sie okrotnie ...naliczylismy przynajmniej 10 osobnikow tak dupnietych jak i my . Cale szczescie ze nawet 100 by tam sie spokojnie zmiescilo ale bolalo sytuejszyn tym bardziej ze wiekszosc splawik i ikra co jest metoda najskuteczniejsza z mozliwych . Pogoda idealnie jak 4 latka temu , okropnie zimny i przenikliwy wiatr ...jedyny plus to to ze jeszcze nie zamarza plecionka . Jedyny bo my spiningujemy bez skutku zmieniajac swoje ulubione przynety a -ikrzaki- cos tam wyciagaja . Jacek lowi pierwsza rybe a jest to szczupak ale nie duzy . Ja mam zalamki bo nic nie bierze a marzne ...mija godzina , dwie ...zmieniam Salmiaki , moje Loco 2 , Pointera , nawet zakladam wirowke . W koncu za ta wirowka z jednym hakiem pod same nogi odprowadza mi ryba i odbija od mola widzac mnie . Juz mi cieplej i wraca chec do eksperymentow . W tym czasie w koncu obserwujemy pierwsze dwa spacery steelheadow surfujacych na ogonie . Decyduje sie w koncu na pstragowego Minnowa 7 o nowym kolorze HBL , jest to tonacy Minnow . I na niego mam mocne acz miekkie przygiecie , wedka zaczyna pulsowac wiec to nie trawy ktore tez tu lapiemy . Wolam Jacka i prosze o podebranie , On jest troche dalej wiec musi przebiec te kilkanascie krokow a ja w tym czasie przytrzymac rybe ktora muruje do dolu i na boki . Okazuje sie ze to samiczka Browna a bylem pewny Steelheada . Robimy zdiecia , boje sie o jakosc bo jest pochmurno wiem natomiast ze Jacek cos z tego uchwyci . Samiczka zostaje wypuszczona a my pelni entuzjazmu oblawiamy przez pol godziny te miejsce wokol . Potem wracamy na pomosty z ktorych zaczelismy . Tu znowu zakladam wirowke 4 z jednym hakiem , prowadze bardzo wolno bo inaczej sie nie da tego zelazka prowadzic ...przywala mi ryba i ta juz pokazuje steelheadowe sztuczki czyli wyskoki , trzepanie lbem . Wolam Jacka i patrze za podbierakiem ...za chwile wstretny luz . Wyciagam wirowke sadzac ze ten jeden hak byl po prostu nie trafiony i zmieniam na Stinga ale wszystko sie uspokaja i wracamy do orki . Po kilkunastu minutach zaczepiam Percha Salmo 8 F GS...to jest jeszcze stary model z pudelka . Perch mimo floating schodzi okolo 1,5 metra i pieknie pracuje . Rzucam znowu w miejsce gdzie spadl Steelhead i jest piekne branie . Tym razem jest pewniejszy bo sa dwie kotwiczki , Jacek jest daleko na koncu pomostu ale widzi z daleka co sie dzieje . Steelheead daje czadu jak ...Steelhead ..wyskoki nad lustro i trzepanie pyskiem , tego mam dluzej ale on tez sie uwalnia . gdy przynetka juz laduje w moich rekach widze powyginane kotwiczki , sa to druciaki ktore kiedys standartowo bylo montowane . Jadac na Te ryby powinno sie pozakladac Ovnerki lub Gamakatsu obowiazkowo , mozna tez biale morskie . Dopiero teraz przygladam sie tez tej mojej wirowce i dopiero teraz widze ze ten jeden hak jaki ma tez jest lekko odgiety . Przed tem tego nie zauwazylem ...stare slepia . Robie zdiecia przynetom a gdy Jacek dochodzi pokazuje mu to ...Profesor patrzy tymi swoimi patrzalkami i cale szczescie ze nie ma rozgi . Oczywiscie obrzucamy to miejsce wokol zmieniajac co sie da ...przynety , tempo , zaklecia ...i Jackowi znowu siada szczupaczek ..robimy zdiecie bo przynetke zebral od przodu co sie zadko zdarza , to Sting 9 Salmo GS . Poniewaz jestesmy juz dobrze zmarznieci i glodni a w domach zonki i indyki czekaja konczymy ten piekny dzien . Przy samochodzie przebieranie i testowanie wedzonego boczku z buleczka ...kielbasek tym razem nie bylo . Wracamy pomaly do domu ...predatory czyli policja czuwa zeby grzecznie jechac ..i dobrze . Jest zimno , ciemno i do domu daleko ...ja jestem szczesliwy i wiem ze Profesor tez ...jeszcze mi skopie dupsko kilkanascie razy zanim znowu mi sie przyszczesci ...dziekuje Jacku ...jerry herbu zebaty szczupak Loco 2 testuje slimaki z dna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 moja malutka baksa z przynetkami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Brown Trout z jeziora , samiczka ...nie mierzona , to sredniak w tej wodzie ... w strumykach Labiryntu to bylby okaz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 go home... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Pistolet zagryzl Stinga ...kolor GS dzis byl fartowny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Moze jeszcze ...lowilem wedka Tadka na pstragi Wild River St Croixa 8,6 do 3/4 oz., kolowrotek Daiwy Adventage 3500 , plecionka Sufixa 20 lb 821 green .no i ...to tylko kilka rybek ...a chlopaki lowia ale sie nie chwalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Ech Jerry aż łza się w oku kręci jak widzę takie piękne kropasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Noooo...nie w kazdy dzien swieci slonce ...dzis spotkalem sie z Papurem i Archie na naszych molach tam gdzie w Indyka polowilem z Jackiem . Dzien pochmurny , czasami zacina deszczyk . Od 12.00 do 16.50 ani brania ani odprowadzenia . Archie z Papurem zaczeli wczesniej i mieli odprowadzenie i pukniecie . Pogadalismy , poplotkowalismy i porzucalismy . Oni zwineli sie na Rucianke a ja do zmroku zostalem z jednym gosciem na tym pieknym placu z drewna niczym szachownica . Pod wieczor ryby zaczely wyskakiwac ale do brania zadnej bestyji nie skusilem . Powrot do domu juz w silnym deszczu , po drodze Archie dzwoni ze cos na Ruciance im siadlo . Dr Steel Hamer tez zadzwonil z Tajemnej ...na 5 uderzen jeden steelhead zostal wyholowany ...sobota sie konczy , jutro spadek temperatury ponizej 0 i pomalu inne zimowe warunki nas przywitaja . Zaluje tylko ze nie zmobilizowalem sie i ten jeden dzien nie spedzilem pod zapora Castle Rock ...z kazdym dniem szansa wyjazdu tam bedzie malec . Gdy skuje lod zostana tylko rzeki z lososiowatymi ...miej ludzi ...duuuuzo ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 no roznie to ostatnio bywa z rybami...kilka fotek z ostatnich dni,Jurek ladnego browna zlowiles, ale tych stalek szkoda, mam w planie tam sie wybrac i sprobowac pomscic ta strate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi