jerry hzs Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Lukasz...czy moge Ci mowic Mistrzu ?...Dr Steelhead Hammer.. wedka Byron Grey Mammoth Twist 270 10-25 grzylka Seaguar Abrazx 12 lbkolowrotek Daiwa Certate 2500R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Jurku, super opowiadanie i przepiękne ryby! Gratulacje wyników. Czytam i wnioskuję, że na 10 samochodów 5 z nich to czytelnicy jerkbaita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 nazwa Tajemna Tadka River pozostanie ale nie jest juz tak jak kiedys ...wszystko plynie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Jureczku, a co te liczby oznaczają na sklepie wędkarskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Jureczku, a co te liczby oznaczają na sklepie wędkarskim? ....to numer budynku na tej ulicy 6290 Melton Road....oczywiscie sklep nie jest zadna tajemnica ...co prawda nie jest to Cabelas czy Bass Pro Shop ale ma swoje klimaty ... ...na przyklad stare wahadlo na muskie Hertersa ...dl14cm szer.6,5cm , stare Rebele na pstrunie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 O nie !!, no tak byc nie moze. Na poczatku stalki ladne ale jak zobaczylem tego ostatniego to az mnie roztrzaslo i to bynajmniej nie z zimna. Gratulacje Doktorze. Ja niestety dzisiaj wybralem Rucianke, tam juz zostaly niedobitki. 2 browny sploszone, jeden spiety. Mimo ze myslalem ze wroce na tarczy to pod sam koniec dnie fart sie usmiechna i cyknalem jednego brownka . Troc stala w rynnie pod nogami i walnela na niesmiertelna nimfkie. Mimo ze na lbie miala troche plesniawki walczyla calkiem niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 gratulacje Archie ...Jacury motto ...zeby zlowic trzeba lowic... i to jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 O nie !!, no tak byc nie moze. Na poczatku stalki ladne ale jak zobaczylem tego ostatniego to az mnie roztrzaslo i to bynajmniej nie z zimna. Gratulacje Doktorze. Ja niestety dzisiaj wybralem Rucianke, tam juz zostaly niedobitki. 2 browny sploszone, jeden spiety. Mimo ze myslalem ze wroce na tarczy to pod sam koniec dnie fart sie usmiechna i cyknalem jednego brownka . Troc stala w rynnie pod nogami i walnela na niesmiertelna nimfkie. Mimo ze na lbie miala troche plesniawki walczyla calkiem niezle. Kurcze to w USA trocie gniją tak samo jak u Nas??To normalne objawy?Wygląda jak nasze UDN!!Napiszcie coś więcej,to częste? normalne? Mówię oczywiście o brownach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Lukasz...czy moge Ci mowic Mistrzu ?...Dr Steehead Hammer.. Wyglada jak Ina pod mostem na Sowno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 salmon tylko poglowie ryb NIECO inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 I zobaczcie przez lata takie ryby nie były czymś wyjątkowym na Redzie, nikomu nie przeszkadzało zarybianie tęczakiem który wracał jako nasze polskie stalki!! Teraz nie ma stalek made in Poland za to jest nowy gatunek troć zombi pełna plam,purchli,wrzodów generalnie jedna wielka gnijąca rana. Zajrzałem dzisiaj na chwilkę nad Redę. Woda niska czyściutka zombi coraz mniej za to więcej trupów po brzegach i w zastoiskach Czyli jak w USA u Nas również większość łososiowatych ginie po tarle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 I Czyli jak w USA u Was również większość łososiowatych ginie po tarle To nic nienormalnego. tak było jest i będzie. Przyroda to tak ustawiła.Natomiast jeżeli widzisz więcej śniętych to wniosek jest prosty: więcej weszło lub mniej zostało wykłusowanych. Czyli jakby zapowiada się lepszy sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Nie wiem ale chyba do naszych wód nie wstępują łososie pacyficzne............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Nie wiem ale chyba do naszych wód nie wstępują łososie pacyficzne............... Ale PZW pewnie planuje zarybienia! To by było coś, 100% ryb zdycha i cały czas trzeba zarybiać......kuszące <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 i no kill byłby bezsensowny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Natomiast jeżeli widzisz więcej śniętych to wniosek jest prosty: więcej weszło lub mniej zostało wykłusowanych. Czyli jakby zapowiada się lepszy sezon. Mniej zostało wykłusowanych bo zgnita troć nie idzie nawet po 5 pln a mielonego z ososia ludzie nie chcą No i rekordowo niska i czysta woda powoduje że więcej widać to fakt O tym jaki będzie sezon dowiemy się niebawem. Ok zostawmy to już. To jest wątek radosny z dużymi rybami made in USA a nie Polskie zgniłe ososie. Chyba żeby takowy założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Panowie, jak widzę jakie ryby łowicie, to aż skóra na mosznie mrowieje. Jestem teraz od kilku miesięcy w ŁUSA ale ze względu na brak czasu, łowiłem dosłownie kilka razy w niezbyt dobrych miejscach. Owszem były ryb setki ale wszystkie wpuszczaki po 30-35cm. Także wędkarzy kupa i beretują wszystko, co się da. Do tego jeszcze na jakieś żółte gówno ze słoika. Aż odechciewało się łapać w pewnym momencie. Może teraz, jak się zima zacznie i presja się zmniejszy, to przyjemniej się zrobi nad wodą. Mam nadzieję, że w nowym roku sytuacja się poprawi i znajdę więcej czasu na napinanie sznura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Po spotkaniu z Jackiem Zibim i Krzysiem w Bass Pro Shop podjechalem do portu zobaczyc czy zamarzl . Mialem nadzieje ze jeszcze nie i gdzies cos tam rzuce . Na molach zastaje Arka . Lod juz gdzie niegdzie zamarzl pomiedzy molami . Porzucalismy okolo godzinki , ja mam wyjscie , sadze ze browna , do wirowki ...i to wszystko . Mamy piekne slonce ale wiatr powoduje ze trzba byc opatulony zeby sie nie wyziebic . Arek rezygnuje pierwszy , ja po pol godzinie za nim . Mysle ze w nastepny weekend beda tu wedkowac z lodu . Tak wiec praktycznie zegnamy sie z tym terenem ...nadchodzi dluga i ostra zima ...Indianie juz od lipca zbieraja drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Dziś w Missouri piękna pogoda była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 a u nas ten smieszny lod i te smieszne male bluegille bada lowic i Mistrzostwa wygrywac ...byle do 1 marca gdzie moje kochane Pstragi w Labiryncie czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zapraszam do Missouri, jeżeli wiecie gdzie te najwieksze biorą .. bo ja na razie jestem kompletnie zielony Mam zamiar wynająć jakiegoś przewodnika, żeby mi powiedział gdzie, co, na co i kiedy łowić. Za dużo jest tu rzek i rzeczek, żeby samemu bawić się w szukanie, a czasu jest mało.Mam zamiar odwiedzić rejony Michigen na wiosnę ale jeszcze nie mam za mało informacji co, gdzie, kiedy i na co łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Na stronie 20 w tym watku masz zdiecia z dwoch wypraw i opis z jednej wyprawy na ktorej ja bylem nad St Joseph River w stanie Michigen . Bylo to w lipcu 2009 . Wszystkie rzeki ktore splywaja do jeziora sa dobre i bardzo dobre . W centrum stanu Michigen jest duzo rzek pstragowych . To nie moj teren ale w nastepnym roku byc moze bede mial okazje posmyczyc nad Menomiee River ktora rozgranicza Wisconsin i Michigen ...a dokladnie nad strumykami ktore wpadaja do Menomiee i slyna z Brook Trout ...czas pokaze czy sie uda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Na pewno będę organizował się do wyprawy od początku stycznia, a kiedy się wybiorę, to życie pokaże. Jeżeli ktoś z Was byłby chętny pomóc w przygotowaniu, to bardzo byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zaczne po staremu ...caaaaly tydzien ciezko pracowalem ...na dzis moglbym tylko usiasc na stoleczku i polowic z gruntu ...ale juz zapomnialem jak to sie lowi z tego gruntu wiec ...chyba odpuszcze ten piekny i jeden z ostatnich weekendow w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 jerry wypij red bula i jedz na ryby bo dobrze biora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi