jerry hzs Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 tego sie wlasnie obawialem ...ze mnie rozjuszysz i kurde blade lapki juz swedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 hehe cieplo sie ubierz, wisnioweczka w piersioweczke i do dziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 ostatnio bardzo zadko i tylko z Przyjaciolmi pije kanadyjska whisky Crown Royal ...jak juz jestem na luzie i nie musze prowadzic samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 A ja panowie już pojutrze napiję się prawdziwego polskiego piwka i zagryzę polska kiełbą z polska musztardą Podobno w Polsce też świetnie biorą, tylko, że o wiele mniejsze. W nowym roku po powrocie na pełnej p... parze ruszam z koxem. Dobiorę się jankeskim rybom do płetwy ogonowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 ostatnio bardzo zadko i tylko a Przyjaciolmi pije kanadyjska whisky Crown Royal ...jak juz jestem na luzie i nie musze prowadzic samochodu Niezła Whisky trzeba przyznać Zawsze w LCBO kupowałem uszko czyli 1,75 Na chwilę starczała <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Spadl pierwszy miekki puszysty snieg ...nadszedl najpiekniejszy dzien na Steelheady ...idac po tym sniegu wiesz ze nikt nie szedl przed Toba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 ostatnio bardzo zadko i tylko a Przyjaciolmi pije kanadyjska whisky Crown Royal ...jak juz jestem na luzie i nie musze prowadzic samochodu Niezła Whisky trzeba przyznać Zawsze w LCBO kupowałem uszko czyli 1,75 Na chwilę starczała <_< moj Crown Royal czeka na otwarcie sezonu pstragowego , poczuje jego smak tylko wtedy gdy pojedziemy na dwa dni i w pierwszy wieczor bedzie -luz- oraz nie bede prowadzil mojego starego Chewy...oczywiscie bede z Przyjaciolmi z ktorymi moge sie napic i powspominac stare dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 No i co tam brało w USA w ten weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 jam Ci nie byl ..duzo spraw i sklepow do obskoczenia bylo ...czasu malo no i znowu w kieracie zaprzegnietym az do piatku ...mysle ze jak -raz- w tym roku jeszcze wyskocze to bedzie piekne zakonczenie sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 oj bralo bralo przez ostatnie dni okolo 20 srebrnych brownow wyciagnalem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 wiedzialem Ty Siersciu , nie wiem czy Dr Steelhead Hammer tez nie byl na Tajemnej ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 co tu wiedziec czy nie wiedziec na pewno byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 w sobote to raczej nie ...ale w niedziele ..uhuhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Pochwalcie się jakimiś zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 ze zdjeciami slabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 No jak to tak to? Nie mówcie, że tak słabo brały. No chyba, że aż za bardzo i nie było czasu taczki załadować? Powiedzcie mi na jaki sprzęt łowicie u Was. Chodzi mi o modele i parametry wędek, kołowrotków, żyłek/linek i przynęt. No i gdzie ten sprzęt kupujecie w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 stremer o sprzecie juz bylo, ja oprocz mono zaczalem uzywac plecionki, 10lb i 15lb, kolowrotki rozne, stradic 4000, conquer 4000, caldia 3000, sargus 3000, wedki - oprocz mojego ulubionego ATC, shimano clarus do 1oz, cabelas pro guide i turney trial do 1,5oz dlugosci 8,6 i 9 stop, zalezy co pod reka. przynety wahadla, woblery, ostatnio nawet obrotowki... temat bardziej do flaszki ja kupuje glownie w cabelasie, troche koledzy z Polski przysylaja, no i NETpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 nie wiem Arku czy jemu nie chodzi o muchowy sprzet ? ...bo spiningowy to jest opisywany na biezaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 mialo byc -4 a bylo... -10 z wiatrem.... . Ostatni tydzien starego roku mialem wolny w pracy ale oczywiscie przeciwnosci losu spowodowaly ze musialem zastapic zonke w kazdy wieczor tygodnia w jej pracy ...i plany pozegnania Starego Roku czy to nad Castle Rock czy w Racine spalily na panewce . Pozostal wiec jeden wolny dzien zanim ruszy orka ...wlasnie dzis w poniedzialek . O ile caly tydzien byl na plusie to wlasnie w ten jeden dzien i nocki poprzedzajace uderzyla zima opadami sniegu i mrozem ktory jeszcze potegowal wiatr . I wlasnie dzis pojechalim z Steelheadem nad Tajemna Tadka River powloczyc sie i potropic steelheady . O 6 rano wyruszamy z pod mojego domu mijajac zarzucajace samochody z tylnym napedem i prujemy na poludnie . Jestesmy pelni optymizmu bo spodziewamy sie braku wedkarzy z powodu tych zimowych warunkow . Nie odwiedzamy dzis Waltera , szkoda czasu no i chcemy byc pierwsi nad rzeka . Okazuje sie ze juz dwa samochody stoja , cale szczescie to -ikrowcy- i oblegaja dziore pod mostkiem . Z powodu mrozu mam naszykowany zestaw z zylka , plecionka ma szanse tylko kilka minut i juz jest lodowym sznurkiem . Warunki sprawiaja ze kompletnie sobie nie radze ...rece momentalnie grabieja , zylka mi spada i robi gniazdo , okulary zaparowuja a gdy sciagam nie widze jak prowadze przynete , na butach od spiochow rosna buly sniegowe ....Lukasz Steelhead robi swoje , mimo anomali jest perfekcyjny . On zna juz wszystkie miejsca w ktorych wyciagal ryby na pamiec . Wiele z tych miejsc jest przez wiekszosc wedkarzy omijanych , nie rzucaja sie w oczy lub sa tak niedostepne ze wywoluja rezygnacje . Zaraz na poczatku wedrowki Lukasz melduje ze ma zajad ...miejsce jest takie ze musi wejsc do rzeki i przejsc pod drugi brzeg , steelhead jest za pniem . Ja se pykam zdiecia a Lukasz pomalutku i cierpliwie holuje i ustawia rybe do podebrania ...na co wziela ?....na jego NR 1... Hornet Raczek 5 F od mamusi Salmo . Zdiecia nie sa rewelacyjne bo zaczelo sypac znowu sniegiem ...rybka szybko wypieta i odplynela do Krainy Steelheadow . Trafiamy tez na pojedynczych wedkarzy ktorzy nas mijaja ...chyba ich pokickalo zeby w taka pogode sie wloczyc sie . Uczciwie przyznaja ze od ktoregos momentu juz przestalem lowic i tylko towarzyszylem Lukaszowi ...nie dalem rady zgrabialymi lapkami obslugiwac wedke . Bardzo zalowalem bo idac po sniegu robilismy wiekszosc odcinka na ktorym nikt dzis jeszcze nie lowil . Troszke po poludniu okolo 15.00 dalismy sobie na luz , gdy doszlismy do parkingu tylko nasz samochod stal w zaspce . Przebieranie , przekaska i do domu . Po drodze tankowanie i kawa w Mc Donald ...dochodze pomalu do normalnosci ..to mile ze moglismy zaczac na Tadkowej Rzece sezon 2012 i woda zaplacila steelheadem . Cala droge rozmawiamy glownie o Pstragach i zblizajacym sie 5-tym naszym Sezonie Pstragowym... chcialbym tez dodac ze odczepiacz Demon uratowal nam w tych wyjatkowo trudnych warunkach kilka bezcennych przynet Salmo ... dzieki Lukasz za wyprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Tam pod brzegiem biero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Pierwszy zimowy steelhead 2012 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Czy weszlibyscie tam zeby zapodac przynete ...przy -10 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Lukasz fajna stalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Oglądałem ostatnio program na Nat Geo o inwazji tołpyg i innych azjatyckich karpiowatych w USA. Program był realizowany w 2010, wykryto wtedy DNA tołpyg w jez. Michigan. Czy powstrzymano inwazję tych chwastów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 tpe, jak jest na prawde trudno powiedziec,masz tu link do mojego Wisconsin DNR http://dnr.wi.gov/news/mediakits/mk_carpcontrol.asppozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi