lukomat Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 @sandacz, a co ta rybka taka blada, w worku foliowym go trzymales Pstragi to slicznoty nie z tej ziemi. @jerry, muskie to napewno piekna sprawa, ale jeszcze tego nie doswiadczylem wiec nie wiem jak smakuje. Natomiast co innego z lososiowatymi. Jakby znowu chcieli mnie gdzies zeslac na poniewierke, to zyczylbym sobie Alaske. A jak nie sluzbowo, to sam sie tam wysle. Jestem chory na jej punkcie przez tego pana na ponizszych fotkach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 @ Sandacz milo ze sie odezwales . Poznaje to miejsce to sa slynne -kamienie- w Kenoshy pod hotelem . Sam port jest bardzo rybny i prawie caly rok mozna lowic . Moje zdiecia powyzej sa z portu w Racine ktory jest o wiele wiecej rozbudowany . Twoje zdiecie robione w nocy dlatego troche naswietlone niemniej browny sa naprawde piekne .@ Luko... Joziu Komandos juz drugi rok mnie wola na Alaske ...niestety mam tylko jedna wyprawe do wyboru i wybieram Kanade z muskie . Nie wiem co zrobie w nastepnym roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaNdAcZ &#gt;&#lt;----*&#gt; Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 @lukomat zdęcie zostało wykonane kilkanaście sekund po wyciągnięciu ryby z wody, a czemu wyszło tak a nie inaczej (czytaj blade) nie wiem...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 @sandacz, spoczko zartowalem, nie bierz tego za bardzo do siebie, Jurek pewnie ma racje, ze lampa tak rozswietlila. Poza tym zdarzalo mi sia lapac takie srebrne potoki rowniez. @jerry, daj szanse Alasce, a zemste na muskie zostaw na 2009 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Powracam do watku bo ryby biera . Tydzien temu w sobote Jacek , Tadek Cwik i ja umowilismy sie w Racine w porcie aby troszke porzucac i porozmawiac . Ranek sloneczny ale zimny . Port w Racine jest bardzo mocno rozbudowany , jest pelno pomostow i basenow pomiedzy nimi . Nie wszedzie jest dostep ale wiekszosc wody mozna dosiegnac . Jacek duzo lowil na splawik i tube plastykowa na jigu . My wiekszosc spiningiem . potem dolaczyl do nas jeszcze Pawel . Ryby w wiekszosci Brown Trout mocno penetrowaly wode . Kilka udalo sie zlowic . Jacek na swoje tuby , Tadek na wobler bialy Lucky Craft. Ja lowilem na multik i plecione PP czerwona . Jacek widzac to przewiazal mi dlugi kawalek fluorokarbonu . Dopiero pod wieczor mialem jedno uderzenie na wobler[ porzyczony] Lucky Craft bialy niestety ryba poszla mi pod molo i urwala przypon byc moze juz nadwyrezony . Z innych ryb udalo sie jeszcze Jackowi zlowic Bassa i Blugila . Podczas tej wyprawy dodzwonil sie do nas Remek i milo pogadalismy . Kilka zdiec z tego dnia podeslalem juz i czekam az je tu wstawi co byscie oczka pocieszyli . Dzis rozmawialem z Gregiem Wilczynskim i ma juz dwa szczupaki zaliczone tez w tym porcie , jeden 15 lb bardzo wypasiony . Wiekszosc Brownow i te szczupaki zlowil na Stinga Salmo . Moze jutro uda mi sie znowu wyskoczyc i poprobowac je przechytrzyc .... Super spotkanko Gratuluję.Rybcie też śliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Dzis w niedziele pojechalem do Kenoshy po poludniu . Jacek , Tadek i Bogdan juz tam byli . Do wieczora przez 3,5 godziny zaliczyli kilka szczupaczkow , kilka brownow i steelheada . Ja niestety tylko sie bawie w kronikarza . Zdiecia Remek jutro wstawi . Ryby biera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Panie kronikarz ... jak nie złowisz następnym razem ryby to nici z wklejania zdjęc :lol: (żartuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Ten pierwszy z gory to prawdziwa lokomotywa. Zazdraszczam takiego lowiska okrutasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Jurku widzę, że szalejecie i to ostro. Publikuję nowe zdjęcia przysłane przez Jerrego. Jurku opisz trochę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizard Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 szaleja i to rowno piekne rybki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 ładne rybki gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Wczoraj w sobote zaliczylismy prawie caly dzien nad Michigenem . Zimny wiatr przechodzil w deszczyk i bardzo dawal sie we znaki . Jak widzicie na zdieciach wszyscy polowilismy juz szczupaki . Ja rowniez zaliczylem Browna . Moj szczupak i brown skusil sie na Stinga Salmo , tonace , kolory jak na zdieciu . Do Horneta 6 Dace wyszedl mi wiekszy szczupak ale nie zacialem go . Jacek i Tadek tradycyjnie lowili wiecej ....Byly bassy largemouth 3 sztuki , kilkanascie szczupakow w tym Tadeusz zlowil najwiekszego , i kilka brownow , Chlopaki stracili dwa woblery ...duze ryby nie daly sie wyjac . Mimo zimna zaliczylismy wiec piekny dzien okraszony rybami . Spedzilismy tez godzinke przy wysmazonym steku i piwie w pobliskiej kafejce ...no i te klimaty , rozmowy ...bylo pieknie ....trza bedzie powtorzyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Piekna sprawa Jurku! Krok po kroku do celu i w koncu sie udalo. Teraz juz bedzie chyba latwiej na nastepnych wyprawach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 no to się nam Jureczek rozkręca... super Trzymam kciuki za dalsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Piękne ryby. Pstrągi, szczupaki i bassy w jednym miejscu... Gratulacje Jurku, czekamy na nastepne relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Jerry coś czuję że to nie ostatnia Twoja opowieść w tym roku Pozazdrościć miejscówki i że łowisz w normalnym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Dziekuje chlopaki za mile slowa . Chcialbym byscie czytajac dalsze ciagi tych wypraw powrocili do poczatku ktorym zaczalem . Naprawde zaczalem tam sie wyprawiac po wiesciach ze pojawiaja sie w tych wodach szczupaki . To glownie one mnie zdopingowaly . Real okazal sie znacznie lepszy . Wiem ze wielu z was kocha kropy w roznych odmianach wiec doskonale rozumiecie jaka to jest cudowna woda . Do tego bassy , male i kolorowe blugile ...czekac a byc moze trafi sie walley i muskie . Po za tym ludzie ktorych poznalem i z ktorymi sie wyprawiam . Grzesiek Wilczynski , Tadeusz Cwik i Jacor Gawlinski sa niewatpliwie najlepszymi wedkarzami z jakimi sie zetknalem . Ja po raz kolejny przypominam ze ze mnie zadna gwiazda . Jestem normalnym niedzielnym wedkarzem i takim chcialbym byc postrzeganym . A to ze Kanada , Muskie i inne wspanialosci niech nie myli obrazu ...jam zwykly jerry herbu zebaty szczupak .Przed chwila do mnie Tadek dzwonil... juz tam jest . Ja dzis nie moge ...musze odrabiac wczorajsze zadania domowe . Jacek juz dojezdrza do Mineapolis gdzie jest Wystawa Wedkarska polaczona z rozpoczeciem sezonu podlodowego . Greg Wilczynski juz tam jest . Riby , riby , riby ... Caly czas analizuje grubego szczupaka ktory mi wczoraj wyszedl i skubnal Horneta 6 Dace ,...mialem go pod samymi nogami patrzac z mola ...piekna bestyja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Jurku, myślę że teraz po tak pięknym pstrągu zachorujesz poważnie na ryby z płetwą tłuszczową GratulacjeŁowisko choć nie piękne to cudne A pozdrów też ode mnie Tadzia, ciesze się że tam za wielką wodą może robić to co kocha w życiu najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Dzieki Rocky pozdrowie go wieczorem bo ma dzwonic jak mu poszlo . U Remka jest juz galeria zdiec Tadka z rybami i moj krotki opis ...ale czekamy jeszcze na wywiad z Tadkiem ktory realizuje . Pocieszysz/cie se oko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Jerry, a tak pytanie z innek beczki. Kiedy u Was kropokowance do tarla podchodza i czy jest jakis okres ochronny z tej okazji?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Luko moja wiedza auc,auc Wiem ze czesc brownow jest obecnie w szacie godowej i one przy dobrych warunkach sie tra . Zdiecia pokazuja tez mlode osobniki ktore nie sa gotowe do tarla , beda za rok , dwa . Wiem ze w rzekach wyglada to czytelniej . Port ma inna specyfike . Z tym ze ja wole wedkowac w porcie gdzie jest troche wody pod kilem . O pstragi mnie nawet nie pytaj bo nie mam pojecia ...nie mialem okazji . Mysle ze Jacek jak sie pojawi to sypnie wiedza , on z wyksztalcenia ichtiolog hi,hi,hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Witaj Jurku.Gratki piękne rybki nie ma co ! Proszę przekaż pozdrowienia Tadkowi Ćwikowi. Powiedz mu Arapacho Jachu Kołobrzeg.Z góry dzięki.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Janusz Tadek otrzymal pozdrowienia . Dalem mu namiary na Jerkbaita i On juz czyta ten watek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Dzięki Jurku, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HILO Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 no to jak Tadzio czyta to Go pozdrawiam,jerry swietne opowiadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi