Skocz do zawartości

Lososiowate Michigenu - nowe odkrycie

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

@sandacz, a co ta rybka taka blada, w worku foliowym go trzymales ;) :lol: Pstragi to slicznoty nie z tej ziemi.

@jerry, muskie to napewno piekna sprawa, ale jeszcze tego nie doswiadczylem wiec nie wiem jak smakuje. Natomiast co innego z lososiowatymi. Jakby znowu chcieli mnie gdzies zeslac na poniewierke, to zyczylbym sobie Alaske. A jak nie sluzbowo, to sam sie tam wysle. Jestem chory na jej punkcie przez tego pana na ponizszych fotkach B)

Pozdrawiam

post-128-1348913651,9578_thumb.jpg

post-128-1348913652,0159_thumb.jpg

@ Sandacz milo ze sie odezwales . Poznaje to miejsce to sa slynne -kamienie- w Kenoshy pod hotelem . Sam port jest bardzo rybny i prawie caly rok mozna lowic . Moje zdiecia powyzej sa z portu w Racine ktory jest o wiele wiecej rozbudowany . Twoje zdiecie robione w nocy dlatego troche naswietlone niemniej browny sa naprawde piekne .

@ Luko... Joziu Komandos juz drugi rok mnie wola na Alaske ...niestety mam tylko jedna wyprawe do wyboru i wybieram Kanade z muskie . Nie wiem co zrobie w nastepnym roku ... :unsure:

@sandacz, spoczko zartowalem, nie bierz tego za bardzo do siebie, Jurek pewnie ma racje, ze lampa tak rozswietlila. Poza tym zdarzalo mi sia lapac takie srebrne potoki rowniez.

@jerry, daj szanse Alasce, a zemste na muskie zostaw na 2009 :D

Pozdrawiam

Powracam do watku bo ryby biera :mellow: . Tydzien temu w sobote Jacek , Tadek Cwik i ja umowilismy sie w Racine w porcie aby troszke porzucac i porozmawiac . Ranek sloneczny ale zimny . Port w Racine jest bardzo mocno rozbudowany , jest pelno pomostow i basenow pomiedzy nimi . Nie wszedzie jest dostep ale wiekszosc wody mozna dosiegnac . Jacek duzo lowil na splawik i tube plastykowa na jigu . My wiekszosc spiningiem . potem dolaczyl do nas jeszcze Pawel . Ryby w wiekszosci Brown Trout mocno penetrowaly wode . Kilka udalo sie zlowic . Jacek na swoje tuby , Tadek na wobler bialy Lucky Craft. Ja lowilem na multik i plecione PP czerwona . Jacek widzac to przewiazal mi dlugi kawalek fluorokarbonu . Dopiero pod wieczor mialem jedno uderzenie na wobler[ porzyczony] Lucky Craft bialy niestety ryba poszla mi pod molo i urwala przypon byc moze juz nadwyrezony . Z innych ryb udalo sie jeszcze Jackowi zlowic Bassa i Blugila . Podczas tej wyprawy dodzwonil sie do nas Remek i milo pogadalismy :mellow: . Kilka zdiec z tego dnia podeslalem juz i czekam az je tu wstawi co byscie oczka pocieszyli .

Dzis rozmawialem z Gregiem Wilczynskim i ma juz dwa szczupaki zaliczone tez w tym porcie , jeden 15 lb bardzo wypasiony . Wiekszosc Brownow i te szczupaki zlowil na Stinga Salmo . Moze jutro uda mi sie znowu wyskoczyc i poprobowac je przechytrzyc ....

Super spotkanko :D Gratuluję.

Rybcie też śliczne. :mellow:

Dzis w niedziele pojechalem do Kenoshy po poludniu . Jacek , Tadek i Bogdan juz tam byli . Do wieczora przez 3,5 godziny zaliczyli kilka szczupaczkow , kilka brownow i steelheada . Ja niestety tylko sie bawie w kronikarza . Zdiecia Remek jutro wstawi . Ryby biera :mellow:

Wczoraj w sobote zaliczylismy prawie caly dzien nad Michigenem . Zimny wiatr przechodzil w deszczyk i bardzo dawal sie we znaki . Jak widzicie na zdieciach wszyscy polowilismy juz szczupaki . Ja rowniez zaliczylem Browna . Moj szczupak i brown skusil sie na Stinga Salmo , tonace , kolory jak na zdieciu . Do Horneta 6 Dace wyszedl mi wiekszy szczupak ale nie zacialem go . Jacek i Tadek tradycyjnie lowili wiecej ....Byly bassy largemouth 3 sztuki , kilkanascie szczupakow w tym Tadeusz zlowil najwiekszego , i kilka brownow , Chlopaki stracili dwa woblery ...duze ryby nie daly sie wyjac . Mimo zimna zaliczylismy wiec piekny dzien okraszony rybami . Spedzilismy tez godzinke przy wysmazonym steku i piwie w pobliskiej kafejce ...no i te klimaty , rozmowy ...bylo pieknie ....trza bedzie powtorzyc :mellow: B)

• Like 1

Dziekuje chlopaki za mile slowa :D Embarassed . Chcialbym byscie czytajac dalsze ciagi tych wypraw powrocili do poczatku ktorym zaczalem . Naprawde zaczalem tam sie wyprawiac po wiesciach ze pojawiaja sie w tych wodach szczupaki . To glownie one mnie zdopingowaly . Real okazal sie znacznie lepszy . Wiem ze wielu z was kocha kropy w roznych odmianach wiec doskonale rozumiecie jaka to jest cudowna woda . Do tego bassy , male i kolorowe blugile ...czekac a byc moze trafi sie walley i muskie . Po za tym ludzie ktorych poznalem i z ktorymi sie wyprawiam . Grzesiek Wilczynski , Tadeusz Cwik i Jacor Gawlinski sa niewatpliwie najlepszymi wedkarzami z jakimi sie zetknalem . Ja po raz kolejny przypominam ze ze mnie zadna gwiazda . Jestem normalnym niedzielnym wedkarzem i takim chcialbym byc postrzeganym . A to ze Kanada , Muskie i inne wspanialosci niech nie myli obrazu ...jam zwykly jerry herbu zebaty szczupak .

Przed chwila do mnie Tadek dzwonil... juz tam jest :lol: B) . Ja dzis nie moge ...musze odrabiac wczorajsze zadania domowe :( . Jacek juz dojezdrza do Mineapolis gdzie jest Wystawa Wedkarska polaczona z rozpoczeciem sezonu podlodowego . Greg Wilczynski juz tam jest . Riby , riby , riby ... :lol:

Caly czas analizuje grubego szczupaka ktory mi wczoraj wyszedl i skubnal Horneta 6 Dace ,...mialem go pod samymi nogami patrzac z mola ...piekna bestyja :D

• Like 1

Jurku, myślę że teraz po tak pięknym pstrągu zachorujesz poważnie na ryby z płetwą tłuszczową :mellow: Gratulacje

Łowisko choć nie piękne to cudne :mellow:

A pozdrów też ode mnie Tadzia, ciesze się że tam za wielką wodą może robić to co kocha w życiu najbardziej B)

Luko moja wiedza auc,auc Embarassed Wiem ze czesc brownow jest obecnie w szacie godowej i one przy dobrych warunkach sie tra . Zdiecia pokazuja tez mlode osobniki ktore nie sa gotowe do tarla , beda za rok , dwa . Wiem ze w rzekach wyglada to czytelniej . Port ma inna specyfike . Z tym ze ja wole wedkowac w porcie gdzie jest troche wody pod kilem . O pstragi mnie nawet nie pytaj bo nie mam pojecia ...nie mialem okazji . Mysle ze Jacek jak sie pojawi to sypnie wiedza , on z wyksztalcenia ichtiolog hi,hi,hi