jerry hzs Opublikowano 30 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Masz racje Remku ich towarzystwo jest dla mnie bogactwem . Jezeli chodzi o ryby to oni sa niesamowitymi Tropicielami , caly czas analiza i poszukiwania ...ja tam se obserwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Jurku,Zdaję sobie z tego sprawę tzn. wiem coś o tym bo dość dużo rozmawiam z Jackiem i widać, że to z krwi i kości zawodowy guide. Z kolei Tadka tylko słucham i wiem, że z nim można by nie jeden dzień przeżyć tylko słuchając opowieści. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 @jerry gratulejszyn Ze ty wczesniej tam nie jezdziles to ja tego zrozumiec nie moge Dlaczego do splawika stosujecie ruchoma szpule? Czy ma to jakas zasadnicza roznice, czy kwestia preferencji?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 30 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Luko a dlatego ze mozna byc czegos blisko i mozna nigdy tego nie odkryc . Artykuly Root Rivera , Grega Wilczynskiego w Zewie Natury , potem wyprawy Tam , poznanie najciekawszych z ludzi ; Tadka i Jacka , pozwolilo mi na wejscie w Ten Swiat . Wiesz ze ja only Muskie ...no ewentualnie Brown . Jacek lowi tym co na zdieciu i jest w tym mistrzem . Zapewniam Cie ze niewielu by sobie dalo rade z takim sprzetem ...ale co i jak to juz tylko On by mogl opowiedziec . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zazdroszczę, gratuluję i... brakuje słów...Czekam na relacje - to wspaniały niekończący się serial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 juri - mucho puchowa jak tak dalej pojdzie to bedzie musial herb zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 a juz poraz kolejny patrze na te zdjecia i z szoku wyjsć nie mogę, że takie ryby poprostu pływaja pod tymi wysokimi pomostami!! Gartulacje JerryHZS!!! pozdrawiam JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 witam!piekne ryby choc okolicznosci przyrody mniej no ale to szczegol gratulacje - pieknie polowoliscie!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 pieknie, pieknie dobrze, ze remek sie zlitowal i wstawil te foty, bo juz sie chcialem bawic w malego dywersanta ps. jak tak patrze na piekne ryby, na tych piekny deskach, tego pieknego pomostu, to tak jakos mi to wszystko do jurka nie pasuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jurek , jeszcze jedna taka fotostory i lecę do ambasady po wizę Gratulki!!!Pal licho te pomosty kiedy takie ryby Namów Tadka żeby sie zarejestrował na forum, bo chętnie bym z nim zamienił parę zdań. Chyba że ma jakiś mobile phone(co kiedyś było nie do pomyślenia w jego wypadku,bo a nuż ktoś by go dorwał na rybach )to by sie ujawnił na priva.Pozdrówka dla całej ekipy! Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 dobrze, ze remek sie zlitowal i wstawil te foty, bo juz sie chcialem bawic w malego dywersanta Chciałem od Jerrego albo Jacka artykuł na stronę główną ale Jerry pracuje, a Jacek ma dzisiaj trzy wykłady na temat wędkarstwa podlodowego i ... przygotowuje się do Mistrzost Świata w tejże dyscyplinie. Mistrzostwa będą za ... dwa tygodnie jeśli się nie mylę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dziekuje wszystkim za mile slowa . Zaczynajac ten temat wspomnialem ze bedzie to odskocznia od muskich . Tak te pomosty i rury z blachami to nie sa choiny na skalach w Kanadzie ale taki juz jest ten Swiat . Nawiasem mowiac to Tadek byl tam oczywiscie w tygodniu i wczoraj ... woda juz zamarzla ...bylo -7 C ....oprocz Tadka nikt nie lowil . Temat Zawodow Podlodowych otworze dzis lub jutro . Startuja dwie polskie zalogi . Zaraz jade na seminarium podlodowe ...bedzie Jacek ze Zbyszkiem je prowadzil ...nie nie zeby sie zarazic ...jade troche popstrykac i poczuc klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 jerry -niezla mieliscie tam jazde jak zerkam na fotki to mam wrazenie ze to jakas chodowla gdzie sie tylko wyciaga .Super sprawa,fajne fotki i zazdroszcze klimatow.Towarzystwo doborowe i te ryby .Ehhh chyba sie przestawie na kropkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mielismy jechac do Indiany na jedna z rzek ktora wpada do Michigenu . Burza sniezna i zamarzajacy deszcz ktory przeszdl w nocy z soboty na niedziele zbyt zagrozil niebezpieczna i dluga jazda ...wiec zdecydowalismy sie na jazde na polnoc na Rucianke czyli Root River . Po drodze poprobowalismy jeszcze na molach ale juz kry sie pojawiaja i ciezko cos wskurac . Nad Rucianka nikogo nie zastajemy . Mrzy deszczyk i leciutki wiaterek . Jacek rozklada swoja wedke ze splawikiem . My z Tadkiem probujemy spiningu . Rzeka plytka , rynienki takie do metra , pelno zaczepow , lisci , patykow ...ciezkie zycie dla spiningistow . Bardzo szybko Jacek na jiga tubowego okraszonego robaczkami wyciaga dwa Browny i pieknego Coho . Po tym pieknym pokazie Tadek przezbraja sie tez na splawik i wyciaga tez Coho . Ja odkladam spining i latam z podbierakiem oraz robie zdiecia . Wedkujemy w roznych miejscach , ryby sie pokazuja ale juz nic nie lowimy. Nadchodzi wieczor i trzeba wracac do domciu ....bylo pieknie ..Remku prosze wstaw zdiecia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 man... that's magic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jerry, chyba kiedyś coś Wam podeślę pstrągowego .Jak wykle fajnie się ogląda... tylko ogląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Dokładnie tak jak prawi @Remek, trzeba Tadzia zmusić, czy raczejpoprosić, ąby w końu zaistniał na naszym forum !!!Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 jurek, masakra nad ta rzeczka to ja bym mogl zamieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackybrown Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam ,panowie z gory przepraszam za dluga nieobecnosc na na szym forum ale bardzo ciezko mnie oderwac od wody.... kiedy rybki troszke skubia ... wczoraj w znanym skladzie tzn Jerry herbu zebaty szcupako-pstrag/Tadziu Cwik i Ja znowu wyladowalismy w racine tak jak Jerry pisal bylo super nie biorac pod uwage deszczo-sniegu i wiaterku....Wreszcie udalo mi sie chlopakow przekonac ze przeplywaneczka z plastic tube jest bardzo produktywna metoda na niskiej i zimnej wodzie,ryby staly w dolkach pod krzaczkami i tylko dluga prezentacja przynety(hamowanie zestawu za pomoca splawika)sklaniala je do brania... pozrawiam was serdecznie i juz szykuje sie na steelheady bo wlasnie kolega dzwonil ze pierwsze ''srebrne torpedy'' pojawily sie indianie.... remku jak mozesz wstaw moj artykulik o centerpinie to bedzie wspaniala odpowiedz na wszystkie pytania o tym stylu lowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ryby piekne, ale ten spławik i połowy salmonidów jakoś mi nie pasuje ... Jerry fajne macie łowiska, zapewne żałujesz że tak poźno je odkryłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackybrown Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 pafek gwarantuje Tobie ze lowienie na splawik salmonidow jest w 100% sportowe jezeli stosujesz delikatny zestaw i kolowrotek typu centerpin ,daje to niesamowita frajde .Ciezko wyrazac opinie o typie lowienia jezeli nigdy sie tego nie sprobowalo... ponadto zawsze bylem zagorzalym zwolennikiem spiningu i mialem takie samo zdanie ze tylko woblerek ,obrotoweczka,twisterek...do momentu kiedy nie sprobowalem...i nie wiem czy zauwazyles ze na koncu zestawu jest tube jig.... a splawik sluzy tylko do spowolnienia i dluzszej prezentacji przynety w lowisku...naprawde ciezko jest poprowadzic jig 1g w silnym nurcie pod drzewem aby byl wystarczajaco dlugo widoczny dla ryby bez hamowania zestawu...pozdrowionka jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Tak jak napisałeś - nigdy tego nie próbowałem dlatego z góry mi się nie podoba. Swoją droga ciekaw jestem czy w PL by to zdało egzamin na trociach/pstrągach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackybrown Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 zawsze mozesz sprobowac.... moze sie Tobie spodoba a tak na marginesie to do tej pory nie moge dojsc do tego z czym ta przyneta sie kojarzy ryba naprawde nie wiem ale jest wyjatkowo skuteczna na browny i steelheady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Wiec tak...lowiska lowiskami ja bym raczej powiedzial ze odkrylem ludzi ...szajbusow na tle tropienia ryb , swietnych nauczycieli , opowiadaczy ...dobrze sie z nimi przezywa te wyprawy . Odnosnie Tadzia to ja mu przekazuje wszystkie pozdrowienia , On je sam czyta . Jednoczesnie musicie wiedziec ze on bardzo ciezko pracuje a jak nie pracuje to jest nad woda . Jezeli sie zarejestruje to wypadalo by z jego strony odpowiadac na kazde pytania ...on wie ze komputer to szklana pulapka zjadajaca czas . Ja go rozumiem ...On jest nieujarzmionym wedkarzem . Byc moze dopadnie go kiedys chetka zabrania glosu w jakiejs sprawie i zdecyduje sie na wejscie ...byc moze .Odnosnie Rucianki ...nie jest to rzeka ktore mi pasi . Jest za plytka . Ja wolalbym minimum metrowa wode z rynnami dwu metrowymi i dolkami jeszcze glebszymi . Generalnie to kocham jeziora Obsluge sprzetu ktorego uzywa Jacek a dokladnie operowanie Certipinem uwazam za trudniejsze niz obsluge multika czy muchowego . Kiedys sie byc morze przekonacie . To ze on go obsluguje po mistrzowsku to swiadczy o klasie i wybitnej synchronizacji rzutow opanowania . Mam nadzieje Jacor ze zrobicie troche zdiec z tej wyprawy indianskiej czyli do Indiany ...jerry w tygodniu pracowac i nie miec udzialu w tej ekspedycji @ Slawku na przynety to oni sa strasnie lasiuchy ...zawsze i wszedzie i kazda ilosc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi