jerry hzs Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 No to pieknie ...Luko zostaniemy bez warg . Tadek dzis dzieli sie garbatka z Steelhedami ...Jacor swietuje bo Tatko przyjechal ...a ja lecze ranny palec i ponadgryzane wargi ...wodery dopiero wczoraj doprowadzilem do suchosci ...zastanawiam sie czy nie nawinac 12 zamiast 10teczki ...z szafy wysypuja sie przynety ...trza remanent zrobic bo trace kontrole nad sprzetem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Juri walnij do mnie te fotki to zaraz je wstawie a Remek niech sie remontuje w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Mifek kiciuniu jak na wyprawie zmoczylem aparat to plytke przygarnal Jacek i on jest w tej chwili w jej posiadaniu ...a ja zagryzam wargi juz trzeci dzien ...o sorry juz nie mam warg niestety musimy czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 spoko ja tyllko chcialem pomoc. no chyba ze korzystasz z jakiegos programu do sciagania i wysylania poczty - wtedy jest szansa ze kopia wyslanej wiadomosci jest na kompie w folderze wyslane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Mifku ja tylko chce powiedziec ze zdiecia ma Remek i Jacky . Ja sam nie mam do nich dostepu ...a bardzo ciekawy jestem jak wyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 no to sie kolego siersciuniu urządziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 @jerryJa tak myślę, że Ty powinieneś zmienić zawód, nie wiem co Ty tamrobisz w tej hameryce, ale jak już któryś z kolegów napisał,powinieneś pisać relacje do najlepszych pism wędkarskich na całym świecie. Hoowk, tyle chciałem powiedzieć !!!Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Dziekuje Jachu , Kryst za mila opinie . Mam wiele brakow i zdaje sobie z tego sprawe . Poprzestane na pisaniu tylko dla tego forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 No i ... udało się Zdjęć jest o wiele więcej ale ... ze względu na ograniczenia transferu musiałem wybrać podzbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Kolejność z tego co widzę odwrotna PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 kurde az sie plakac chce... bylem dzisiaj na reczce ktora wyglada bardzo podobnie. no moze jest ciutke mniejsza.. tylko ryb jakby troche mniej... ale my (milo26 i ja) im jeszcze pokazemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Łał w takiej marnej wodzie, takie ryby. Można się załamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Remku dziekuje za wstawienie zdiec . Prosze wstaw chociaz jedno zdiecie Tadka z jego steelheadem , byl to trzeci steelhead na tej wyprawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Remku dziekuje za wstawienie zdiec . Prosze wstaw chociaz jedno zdiecie Tadka z jego steelheadem , byl to trzeci steelhead na tej wyprawie . Jurku ... nie mam. Jacek podesłał mi zdjęcia ale nie ma tam Tadkowego steelheada. Usunąłem praktycznie tylko te, które się powtarzają lub pokazują to samo inaczej PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 W sobote na audycji zobacze sie z Jackiem i przejme plytke z zdieciami ...dopiero obejrze co tam jest . Moze po audycji gdzies wyskoczymy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 I tak .... w sobote spotkalismy sie o 6.00 rano przed stacja radiowa 1030...potem pogawedzilismy przy mikrofonach i nastal czas podjecia decyzji - gdzie jechac . Jacek mial do zakonczenia najswierzszy numer Zewu Natury , po za tym byl troche wymeczony i przeziebiony wiec dal sobie spokoj z wyprawa . Ja z Tadkiem postanowilismy pojechac do Indiany nad wydeptane sciezki jego strumienia . Analiza pogody wedlug oceny Tadka nie prognozowala dobrych wynikow . Musicie wiedziec ze po dniach ostrego mrozu -10 -15 nadeszlo gwaltowne do ocieplenie do +5 , zmienilo sie tez gwaltownie cisnienie . Na te dni i najblizszy tydzien zapowiadaja deszcze ktore zmyja snieg i lod ...przegonia zime Czy to dobrze ? . Ja nie mysle . Zima powinna byc zima i zrobic swoj plan . A teraz panie takie dziwne czasy w przyrodzie . Po godzinie jazdy docieramy do rzeczki . Tadeusz mowi ze odkryl nowy odcinek i mi go pokaze . Wyobrazcie sobie male miasteczko i ze to jest szachownica . Rzeka wije sie tak po tej szachownicy . Pola biale to teren prywatny i niedostepny dla intruzow . Pola czarne to teren malych zarosnietych parkow gdzie przedzieraja sie zatwardziali wedkarze . Czy zatwardziali ? ..ja mysle ze taka ekstrema i to w zimowych warunkach to trzeba miec dobrego fiola . Znacie ten temat po waszych wypadach nad pomorskie rzeki w ostatnie mrozne dni . Na parking zajezdrzamy i nie ma nikogo . Ale jak juz sie przebieramy to dwa samochody parkuja , wyskakuje 7 fiolow i jeszcze przed nami wyparzaja nad rzeczke . Oni ida w prawo ... to my w lewo . To sa jedyni wedkarzy ktorych dzis spotkalismy . Mimo ze wedrujemy po tej szachownicy do wieczora nie napotykamy wiecej nikogo . Tym razem wziolem ze soba delikatniejszy sprzet a jest to wedeczka z BassPS MicroLite 7 stop medium light 1/16 do 3/8 oz , 4-10 lb. do tego Stradica 2000 z Power Pro 20 lb . Przynety to kilka salmiakow , wirowek Martin Panther , Mepsikow , male wahadloweczki , jedno kopytko . Taki zestaw raczej na pstragi . Troche sie obawialem jak sobie poradze w razie ataku steelheada . Tu musze wspomniec ze Tadek juz trzy steelheady zlowil w drugi dzien nowego roku a wiec mial swoje zaliczone otwarcie . Ja liczylem ze mnie dzis to szczescie spotka . Bylem oczywiscie w swoich nowych , ochrzczonych juz woderach wiec szanse byly duze . Mialem tez aparat ktory po ostatniej kapieli podsuszylem i cale szczescie robi kiciunia Rozpoczela sie nasza wedrowka po tych szachowych polach i w tym dniu dostalismy od przyrody i rybek mata . Co prawda Tadeusz wyciagnal kilka malych pizdunow [ steelheady ?] ale to bylo wszystko . Mial tez dwa wyjscia do przynety lecz duze ryby steelheady po wyjsciu i obserwacji nie pokazaly sie ponownie . Nad woda wydawalo sie pusto i bez zycia . Potwierdzily sie przewidywania Tadka ze ryby sa w wyczekiwaniu i dostosowuja sie do zmian cisnienia i temperatur . Za dwa dni powinny byc juz aktywne . My tez bedziemy aktywni ale w pracy wiec nie bedzie ruchu na tej szachownicy az do weekendu . Caly wiec dzien spedzilismy na marszrucie brzegami rzeczki . Tyle naszego ze poobserwowalismy miejscowki , pooddychalismy i trening rzutowy doskonalilismy . Tadeusz znalazl podbierak ktory mi dal , taki co to za kolnierz sie zaczepia i na plecach nosi . Rownierz kilka przynet zostalo znalezionych a wisi tu tego na krzakach i konarach , nie wszystkie mozna dosiegnac . Najwiecej splawikow od tych co na maline lowia . Gdy juz zaczelo szarzec dalismy spokoj . Ja to prawde mowiac padalem z glodu . Od rana bylem po kawie i baglu i mazylem o jakims wypieczonym steku . Tadek zaprosil mnie do takiej knajpki co kurczaki dobre pieka . Tam usiedlismy i ze smakiem pojedlim i pogadalim . Gadalim o pomorskich rzekach i wyprawch na trocie . Nasze wyprawy tutaj na lososiowate to taki odnosnik do Waszych wypraw . Nie jest to rywalizacja a raczej przedsmak tego co Tadek doswiadczyl jak lowil w Polsce . Zyczylibysmy Wam tylko wiecej troci i lososi a mniejszych skladek i oplat za wedkowanie , po prostu normalnosci . Konczac opis tego dnia trzeba oddac wodzie szacunek ...dzis ryby w te partie szachow daly nam mata ...ale przyjdzie czas na nastepna partie i powalczymy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 @Jerry, Jeszcze raz powtórzę: nie wiem co robisz, ale powinieneś pisać zawodowo. Piękny opis zwykłej wyprawy! Bardzo mi się podobał. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Jerry to jeszcze nie mat - to najwyżej szach .Będą jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Cześć,Jurek, dzięki za opowieść - przednia! Mam od razu lepszy humor a to poniedziałem ... ale za to z nadzieją na sobotę - ja jadę szachować na pstrągi. Zdjęcia zaraz wrzucę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Odrabiam zaległości. Zdjęcie z przedostatniej wyprawy Jurka, Tadka i Jacka. Czyli steelhead Tadka. PozdrawiamRemek P.S. Czekam na zdjęcia z ostatniej wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Obiecane zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 I ja lubie czytac i ogladac te Jurkowe mini-reportaze. Czasami, po ciezkim dniu, to najlepsza terapia . Dzieki Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Wracam do watku choc malo tu bedzie terapii . Wiec tak ...Jacek cwiczy caly czas z Zbyszkiem na lodzie , obecnie sa w Michigen . Tadeusz od czasu do czasu jezdzi do Indiany , Wisconsin i mierzy sie z lososiowatymi . Wczoraj mial 3 wyjscia i zaden nie zagryzl ... i tak bywa z rybami . Ja juz dwa tygodnie mam przerwy . Pracuje i odpoczywam . Za tydzien sa eliminacje u nas w Illinois na Chanel Lake ale na lodzie ...wiec lososiowate znowu od Jacka i mnie odpoczna . Tadek raczej je pogoni . Bede chcial zdiecie Browna ktorego zlowil Tadek dwa tygodnie temu jakos wrzucic na forum . Brown mial 39 cali . Bylo to dokladnie w piatek , dzien przed wystawa Muskie Show . W ten piatek wzielo jeszcze kilka ryb ..wszystko na wirowke Martin Panther lekko podrasowana przez Tadka . Woblery wogole nie robily . Ja bardzo zaluje ze z nim nie bylem poniewaz wedkowal w porcie w Kenoshy a ja wole tam lowic niz w rzeczkach ...jest mnie latwiej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Oj, oj ... 39 - podsyłaj Jurku fotkę puki siedzę przy komputerze - zaraz go (browna) oprawimy i tutaj wstawimy A ja już chciałem się gniewać na Jacka - telefonuję, wysyłam SMS'y a on NIC - jakby przepadł ... Czekam na wieści. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Remku troche to potrwa ...zdiecia sa w aparacie u Tadka ...dopiero jak sie spotkamy , byc moze w sobote , to bede mial zdiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi