rocky Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Q..a wodna!!! Kopara opada Największa troć jaką w życiu wyjąłem miała 97cm, ale taki pstragal-ja pierduuuuuu!!! Oj , niektórzy mnie poprawią ,że to troć jeziorowa ,a wogóle to ten sam gatunek Ooo! a wtym wątku walnąłem 200-ną odpowiedź!Dobra wróżba -walnąłeś dwie setki złowisz kabana- jade w sobotę na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Musicie wiedziec ze Tadek mi tu zaczyna wybrzydzac ....mowi ze te w Polsce to takie trudne , wychodzone i po kilka dni je trzeba tropic ...wiecej potem ciesza ...a te tu amerykanckie to takie latwe i czeste ..ot zbisurmanil sie w tej ameryce . Teraz powaznie ...On zna kazdy doleczek , zakrecik i kazdy patyczek na dnie w tych riverach i rewirach gdzie lowi . I to jest suma wiedzy jego czestych wypraw ...jest Tropicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Kilka lat temu tez udalo mi sie zlowic kilka duzych brown trout na muche. Ryby te traktuje raczej jako troc niz pstrag, bo takiego browna zlowic w typowej gorskiej rzece to to jak wygrac w lotka. Moje najwieksze mialy ponad 7 kg. i 10kg. wrocily do wody. Ciekawe ile jeszcze urosly ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Ciesze sie Darku ze sie odezwales i dolaczyles swoje zdiecia . Pstragi z strumieni trzeba inaczej traktowac niz te byczury z jezior ...masz racje . Jak by nie patrzec ...piekne te lososiowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Witaj Jerry, faktycznie troche bylem tu nieobecny, ale na czas zimy zamienilem wedke na shotgun'a. Lowienie z pod lodu mnie nie bawi a tak przynajmniej pochodze, kondycji wyrobie, pies sie wybiega i jakiegos ptaszka sie przyniesie. Ale juz zaczynam spogladac w strone wedek bo steelheady tuz, tuz..a potem szalenstwo z zebaczami od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Only muskie Darku .... i potem lososkowate wazne zeby byc w ruchu i tropic ...out doors . Joe Bucher lowi muskie i bassy z pieskiem na lodzi ...czasami jest smiesznie jak pies skacze za woblerem co by aportowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Tadeusz byl dzis na Ruciance . Wedkowal tylko na muche . Mial cztery browny na wedce , tylko jednego udalo sie podebrac . Woda na tyle wysoka i mocna ze ryby mialy wieksze szanse walczac z jednym hakiem muchowym i odpinaly sie lub urywaly przypon . Tadeusz mowi ze bylo pieknie zdiecia sa u niego w aparacie . Jutro a wlasciwie dzis w nocy powraca do nas zaje... mroz ...byc moze spotkamy sie na lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Dzisiaj na rybach Chyle czola! Przy tym wietrze i mrozie musialy by brac 50 calowe muskie zeby sie wybral na ryby. Wiosno przybywaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Tak ...mi braly ...10cm okonik i 12cm bluegillek ...-4F czyli -20C ...a z wiatrem -25 do -30C..wytrzymalem niecale dwie godziny i dyla do domu ... ale o tym w temacie podlodowym ..sorry o extremie podlodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Tadek mnie namowil na steelheady w Indianie ...rano o 6 .00 wyruszamy ...jutro napisze jak poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tropiciel Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Jestem u Tadka i pije se kawe wrocilismy z Indiany bez efektow ...plynie chinska rzeka czyli woda jest zolta i duza ..cala noc lalo i dalej leje i snieg topnieje . Namaszerowalismy sie , trzy przynety stracone , ryb ani sladu . porobilismy troche pieknych zdiec rzeczki [ i piruetow na sliskim lodzie ]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Cześć Tadku,Super, że do nas się przyłączłeś. Czekamy na następne informacje z Waszej krainy łososiowatych. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 i ja witam, patrze kto sie zarejestrowal i oczy przecieram pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Czolem panowie!Jest sprawiedliwosc na tym swiecie. Chociaz raz wam sie nie udalo <_< pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 To ja nadalem te wiadomosc z komputera Tadka , teraz juz nadaje od siebie . Wiec tak ...Tadek byl tam w czwartek ...5 steelheadow w tym jedna scamiania , podesle zdiecia bo juz je mam . Na dzis umowilismy sie ale nie przewidzielismy ze tak bedzie lac . Mimo wszystko probowalismy a warunki terenowe niesamowicie trudne plus lod i bloto . Zadnego kontaktu z rybami . Woda juz plynie brudna i podwyzszona . Wazne ze wyjscie z domu bylo i teren rozpoznany . jerry Luko byc niedobra sierscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Hej.Witam Tadziu, choć Twój pierwszy post, paluchami Jurka byłpisany to wejście na forum zaliczone.Pozdrowienia Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Te foty malo co ni zwalily mnie z krzesla jednym slowem macie tam panowie jak w raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Piękne fotki w zimowej scenerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Taaaaaaaaaa...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Oglądam, oglądam te zdjęcia... Jurek - dość. Proszę! Tak sobie wspominam te wszystkie nasze pomorskie rzeczki, których jest całkiem sporo. Dlaczego w tym naszym kraju nie może tak być?!? Czy to faktycznie trzeba lecieć na drugi koniec świata, aby w takich (powiedzmy sobie szczerze) marnych rzeczkach łowić takie ryby? Mówię marnych nie dlatego aby umniejszać naszym kolegom zza wielkiej wody, ale dlatego aby podkreślić, że taka Drawa z dopływami, Ina, reszta pomorskich rzek jest duuuużo bardziej urokliwa i niestety duuuuużo bardziej pusta! Jurku, Tadku - GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 ... eee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 szczena opada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 @ Baloo ja tez uwazam ze nasze pomorskie rzeki sa o wiele piekniejsze niz te w Indianie czy na poludniu Wisconsin . Trzeba tu zauwazyc ze ryby czesto i chetnie w te nasze rzeki wplywaja . To powoduje ze mozna idac po kilku dniach znowu spotykac je w znajomych juz miejscowkach . Zauwazam to idac z Tadkiem ...tu... mowi mialem w zeszlym tygodniu rybe ....rzuca i z pod tego konaru znowu wychodzi nastepna ktora juz tu naplynela . Ryby z tych ostatnich zdiec sa z czwartku gdzie Tadek byl z innym kolega . Zauwazcie ze zdiec jest 8 a tylko 7 Mifusiek uaktywnil . To jedno , pierwsze trzeba osobno otwierac ...na nim jest steelhaed ktory skusil sie na Horneta Salmo kolor pink . Wogole te ryby w ten dzien atakowaly kolor czerwony a wiec wirowke Martin Panther z czerwona paleta i pink Horneta . W niedziele w tej samej rzece nasze proby nic nie daly ...tak jak wspominalem lalo w nocy i woda byla brudna , rwaca .Czy pamietacie z poprzednich opisow jak moje pierwsze browny , szczupaki zlowilem na wedke pozyczona mi wtedy przez Tadka St Croix Wild River 8,6 medium power , fast action , 8-12 lb , 3/8 do 3/4 oz . Ta wedka mi sie tak spodobala ze ostatnio ja sobie kupilem i teraz nia lowie . W ten czwartek Tadek upadajac ze skarpy zlamal koncowke w swoim Wild Riverze . Teraz te szczytowke bedzie wymienial , stara odesle do firmy i poczeka na nowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Jurek, Tadziu. Gratki Panowie, ależ tam macie eldorado, eeh szkoda gadać jaksię pomyśli, że tak mogłoby być u nas.Pozdrowienia Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi