jerry hzs Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 ...jestesmy pieprzem i sola naszego forum ...Przygodo trwaj .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 po prostu wymiękłem Sławku ..... tym razem napisałeś jasno i zrozumiale więc pewnie nikt się nie przyczepi - na szczęście Super zaczyna się ten dzień. W każdym razie z uśmiechem na ustach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 10 kwietnia Tadek byl na Ruciance sam . Lowil tylko na muche . Stan wody byl podniesiony po opadach jakie tam wczesniej przeszly . W tym nurcie steelheady robily co chcialy i nie bylo na to sily co by je utrzymac na wedce . Tylko jeden dal sie wyciagnac do zdiecia , 5 sztuk porwalo zestaw . Mozna oczywiscie mocniejsza zylke na przypon ...ale wtedy nie beda braly po prostu . Popatrzcie wiec na ten jeden okaz ...steelhead jak persching Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zapowiadane dwa zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Minely rowno dwa dlugie miesiace ......Tadek uzupelnil rybostan lososiowatych ostatnimi dniami . Wpada co kilka dni nad swoje rzeczki do Michigen i Indiany . Sa one troche inne od naszych pstragowych z Wisconsin . Pokazala sie waleczna odmiana steelheada ...czyli skamania . Kilka ryb urwalo blaszki i wygralo . Walka na otwartej wodzie jest ciezka . Na zadrzewionej i zakrzaczonej gdzie skamania skacze po galeziach ... w wiekszosci wygranej przez rybsko . Ta na zdieciu wziela na Minnowa 7 Salmo PH ...przygladal sie temu zolwik i moze poswiadczyc Trzeba tu zwrocic uwage ze wyjatkowo w tym roku jest bardzo kiepsko w portach poludniowego Wisconsin z Brownem ktory nie wchodzi do portow . Kilka wypadow Jacka do Kenoschy nic nie przynioslo . Na dodatek okazuje sie ze poglebiaja port , byc moze kombajny plosza ryby . O tej porze i nawet wczesniej zastepy wedkarzy koczowaly tam szczegolnie w nocy ...teraz klapa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Wracajac z Vermilonu w niedziele Tadek otrzymal wiesci ze skamania weszla w rzeki z jeziora Michigen . W poniedzialek juz wyruszyl z Darkiem nad St Joseph River do stanu Michigen to sprawdzic . Dobrze trafili bo skamania weszla i byla bardzo agresywna . Tadek zlowil trzy sztuki ; 90 cm na Minnowa 7 Salmo , 80 cm i 72 cm . Darek zlowil jedna sztuke 80 cm . Pisze ze byla agresywna bo brala na przynety sztuczne czyli blachy , wirowki i woblery . Zacheceni tym postanowilismy ze w niedziele wybierzemy sie w wiekszym gronie . Tadek z Markiem pojechali juz w sobote a ja z Jackiem i Bartkiem wczesnie w niedziele . Pierwszy raz odwiedzilem stan Michigen , musialem wiec wyrobic licencje . Kosztuje 40 $ na caly rok . To juz czwarty stan jaki mam oplacony w tym roku . Docierajac nad zapore St Joseph River moim oczom ukazuje sie piekna , szeroka rzeka lososiowa z zwirem i glazami na dnie , obwarowana brzegami wysokich drzew i zamknieta zapora . Zapora jest wysoka ale oczywiscie ma przeplawke i ryby wedruja dalej . Gdy my we trojke zajmujemy miejsca i zaczynamy rzucac dociera Tadek z Markiem ktorzy juz w sobote z wieczora tu byli i probowali . Tadek mowi ze ryba juz jest mniej agresywna , skluta i tylko zbiera z dna ikre i wszystko co do ikry podobne czyli wloczke , plastyk . Gdy chwile lowimy to dostrzegamy ze wedkarze kolo nas maja zestawy z ciezarkiem wielkosci agrestu , na krociutkim przyponiku i na dlugim poltora metrowym hak z czyms co ikre imituje . Jacek z Bartkiem lowia na splawiki i ikre ktora ze soba przywiezli . Metode ta Jacek opisal w artykule na stronie glownej ...czyli jak lowic na maline . Do poludnia sumiennie rzucamy i nikt nie ma zadnych bran . Tadek chce pojechac w mala rzeczke ktora powyzej wpada do St Joseph i ja z Bartkiem jedziemy z nim ja obejrzec . Rzeczka jest jeszcze piekniejsza od samej St Joseph . Tu wchodzimy do wody i schodzimy z pradem okolo 400 metrow . Tadek musi mnie eskortowac bo za malo waze i sa momenty ze by mnie porwal nurt . W bardzo malowniczym miejscu Bartek w koncu laduje na brzegu po niesamowitym cholu duza i waleczna skamanie ...na maline . My z Tadkiem caly czas wirowki i woblery ....Rzeka ma bardzo duzo niesamowitych kryjowek i az dziw bierze ze nic nie mozemy skusic . Znajdujemy skorupe zolwia i dzis piszac to strasznie zaluje ze jej nie zabralem . W kocu gdy otrzymujemy telefon od Jacka ze skamanie zaczely brac pod zapora wracamy . Rzeczywiscie widac wedkarzy z rybami na sznurkach i co jakis czas ktos choluje . Jacek wyciaga do wieczora dwie piekne sztuki a cztery mu urywaja zestaw . Tadek w koncu zaklada muche i ma dwa brania ...obie ryby wygrywaja . Ja do konca tylko spining i bez kontaktu z rybami . Robie zdiecia , obserwuje i pod wieczor wrzucam na luz . Jedno zdiecie przedstawia klab plecionek i zylek ktory wycholowal Tadek ...a w tym klebie same skarby ..przynety ktore sie tu uzywa i ktore wiele mowia dla kogos kto slucha . Z zachodem slonca wracamy spaleni do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Od naszego wyjazdu nad St Josph River ja pauzuje . Tadek non stop jezdzi nad swoja rzeke ...Tajemna jest jej na imie ...i non stop wyciaga dzikie skamanie ...nie na ikre , tylko na wirowe i Minnowa a Executorek ostatnio wykonuje egzekucje . Trafilo mu sie w jeden dzien 7 sztuk wyjac ...wiele jest nie do wyjecia , robia co chca a moga wiele . Jacek zaczal tropic browny na polnocy i ma tez kilka na blaszke ...do konca tygodnia jakies zdiecia sie wstawi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Jak by co Jurku to juz jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Strasznie mi przykro chlopaki, ze w tym roku potoki z jeziora nie biora tak jak wczesniej Male pytanko. Byl artykul na temat lapania na maline. Czy zawsze lapiac na imitacje ikry uzywajac tej metody, czy mozna tez bardziej elegancko, czyli z muchoweczka. Bo tak mi chodzi po glowie, zeby sprobowac na imitajce ikry, ale jak wyskocze z przeplywanka nad Don to ciupage w plecy dostane od pierwszego napotkanego gorala jak nic. Wiec dumam jakby, tu by, panie, tego, z muchoweczka. Pewnie na prowadzacej jakas klucha, na skoczku ikra, a na sznurze sygnalizator. Gdzies czytalem, ze w Nowej Zelandii tak sie lapie teczaki wchodzace na tarlo.Bede wdzieczny za podpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 @Luko spytam ich , ja jak wiesz na muchie nie lowie . U Jacka i Tadka tez w reku muchowki w tym roku nie widzialem , wiem ze Tadek troche machal ale zapewniam Cie ze On ikry do reki nie wezmie ...natomiast hak z wloczka lub cos podobne to na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Jerry, zeby nie bylo watpliwosci, ja nie mowie o naturalnej ikrze, tylko tzw glo-bug,czyli mucha imitujaca ikre.http://www.danica.com/flytier/jwestphal/glo_bug.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Noooo ja tez tak mysle rasowy muszkarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Fajnie, ze wrzuciliscie kilka fotek, bo juz chcialem podniesc lament, ze likend minal, a na forum nikt sie nie produkuje z rybkami. Milo chociaz popatrzec, jak sie kisnie w robocie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Na wiecej jak 30 zlowionych skamanii ponad 20 wzielo na woblery pstragowe Salmo . Drugie tyle wygralo bo warunki na tej rzece sprzyjaja rybom . W ostatnia niedziele Tadek zrobil dwie tamy z kamieni zeby na przyszlosc miec miejscowki ...to jego rzeczka ...Tajemna River Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Jurku ........ nuda Żartuję! Ale macie raj! Pozdrów Tadka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 O czizas!!! Takie potwory na takiej wodzie! Gratulacje i czekam na nastepne zdjecia!!! pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi