jerry hzs Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Wszystko dlatego Jerzy ze tu wplywaja lososiowate z jeziora Michigen ...rozmaitej masci i wielkosci ...a to tylka kilka obsmyczonych rzeczek na poludniu jeziora w czterech przyleglych stanach . Cale jezioro i zlewiska to jest skarb . Wiedza Tadka poraza ...jak ulysze ze za tym patyckiem stoja dwie ; samczyk i samiczka o dlugosci 68 i 75 to mnie to wcale juz nie zdziwi , samczyk wezmie na Executorka a samiczka na Minnowa i tyle w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Faktycznie skarb!! Taka wiedza musi byuc bardzo cenna. Pomyslec, ze sporo ludzi na swiecie placi grube pieniadze zeby polowic na jakims egzotycznym lowisku a wyniki moga miec w porownaniu z waszymi dosc mizerne! Ja jestem glodny wedkarskich wrazen. Od kilku miesiecy mam monsy=un na poludniu Omanu i fale czesto po 4m a wiatr do 80 km/h ... Trzeba z rybami poczekac do polowy jesienii.. Milo popatrzec na te wasze zielone lowiska i piekne ryby!! JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Jerzy :)dziekuja za pochwaly ale to glownie Tadkowe ryby prezentuje . Sam szykuje sie na Vermilion sprzetowo , mentalnie i zbieram pieniadze na te wyprawe . Tylko pstragi moga mnie zmusic do wyjscia z domu ..a tu niestety zrobilo sie ostatnio goraco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 goraco! Umnie chwilami prawie 50 C i straszna wilgoc! Nawet wyjsc wyrzucic smieci sie niechce! pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Nie cierpie takiej pogody i wspolczuje Ci , u nas ostanie lata byly przerabane ; 40C plus duza wilgotnosc . Mnie nigdy nie ciagnelo na Floryde czy do Meksyku z oceanu polowic ...zawsze mnie pcha na polnoc ...w skaly , lasy i jeziora ..tam sie czuje jak u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Jerry musky tam nie znajdziesz. Floryda nie umywa sie do Meksyku. Najlepszy w miare cichy resort posrodku dzungli gdzies na Riviera Maya. Podpatrywalem jak lowili z brzegu -wedka typu surf, duzy kolowrotek spinningowy, ciezki wobler i byle dalej od brzegu. Ryby slonowodne sa diabelnie waleczne. Jak nie biora zawsze mozna ponurkowac na rafach lub lagunach i je ogladac. Poza tym dla milosnikow prekolumbijskiej kultury Mayow jest zwiedzania a zwiedzania, zreszta dla samych plaz i wody warto tam sie wybrac. Polecam. Viva Mexico! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Darku zabytki mnie raczej nie interesuja ...natomiast w oceanie chetnie bym poplywal , ponurkowal i wytarzal sie w piachu na plazy ...wedkowanie tam ..raczej nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Jerry- Ja mysle ze jak by Tobie zagryzla jerka blisko 2 metrowa barracuda( nie mowiac o tarponie czy marlinie) to bys polubial tak jak teraz lubisz musky. Nie posmakujesz dopoki nie sprobujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Wlasnie wczoraj w ramach rekonesansu postanowilem zajrzec nad pike river w Kenoschy. Woda srednia ale mocno tracona. Stanalem na ladnym zakrecie z glebokim dolkiem gdzie wiem ze jest duzo kamienistych zaczepow dlatego zalozylem tania wirowke south bend. Pierwszy rzut dla sprawdzenia czy to sie wogule kreci, drugi mocno pod prad i sciagam blaszke srednio wolnym tempem. w momencie kiedy sie patrze na zegarek nagle czuje walniecie i cos probuje mi wyrwac wedke razem z reka. Rybka najpierw skacze a potem kreci kilka poterznych mlynow, luzuje chamulec i daje rybie poszalec. Za ktoryms razem podciagam ja pod brzeg i widze ze to swierzutki srebrniak kinga. Siegam po podbierak ale ryba znowu robi zryw i czuje znajomy luz na wedce. Wyciagam blache i widze ze dwa groty na kotficzce sa zlamane, tak to jest jak sie chce oszczedzac na blachach. Lowie jeszcze kilka godzin ale to byl jedyny kontakt z ryba. Wyglada na to ze glowny ciag sie jeszcze nie zaczal a w rzece narazie sa tylko pojedyncze osobniki. Wiec na razie pozostaje mi czekac na deszc, krecic muchy no i tym razem kupic kilka dobrych wirowek. Archie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Ja w podobnie bezmyslny sposob stracilem rybe zycia dwa tygodnie temu. Nie wymienilem kotwiczek w starym Minnow 9S, i nawet jak zapinalem agrafke to tak sobie pomyslalem, ze zle robie... Po ok. 10 minutach emocjonujacej walki, ryba obrala kierunek na Morze Polnocne. Bieglem za nia i zaliczylem glebe na kamienistym dnie. Nabralem wody oczywiscie. Ryba juz byla dobre 40m ode mnie i nagle luz - kotwiczka sie wyprostowala. Pocieszam sie faktem, ze gdyby nie kotwiczka, to bym i tak ja stracil, bo plecionka byla pocieta na kamieniach na maxa. Wogole potem mialem trzy kolejne wyjazdy i na kazdym stracony ladny losos. Udalo mi sie przerwac czarna serie, ale niedosyt pozostal, szczegolnie po tym pierwszym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Luko tez tak mam ...zal mi czasu zeby cos ponaprawiac czy zalozyc nowego , zal kazdej sekundy ..i potem sie to msci ...nawet czasami jak tak rzucam ten jeszcze jeden raz to mysle -lepiej zeby nie wzial ...przeciez to smieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 2 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Niestety ale jak to mowia madry Polak po szkodzie, pozostaje jedynie uczys sie na bledach. Ja w sumie nie mialem do tych blaszek zastrzezen ale przed tem lowilem na nie jedynie bassy i male szczupaki. Niestety gdy sprzet testuje metrowy srebrniak lososia to dosc szybko wychodza jego mankamenty. Ja pocieszam sie tym ze to dopiero poczatek jesiennego ciagu takze bede mial jeszcze okazje naprawic bledy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Moi Przyjaciele lowia ...Jacura Brown i jego niedzielny 100cm Chinook Salmon na Stinga Salmo dla pocieszenia oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Tadeusz z samcem Coho 80 cm zlowiony na muszkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Piękne ryby , tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Weszly chinooki , weszly browny , weszly coho ...sa steelheady ....oby tylko dolalo zeby ryby chcialy wyzej i dalej wchodzic w rzeki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Jerry a ty kiedy atakujesz? Czy tylko kibicujesz? Przy korzystnym ukladzie w sobote bede katowal redfishe w Zatoce Meksykanskiej w okolicy Galveston. Lososie to to nie sa, ale na bezlosiu i redfish losos, czy jakos tak Zeby jeszcze tylko pogoda byla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Ale ja Was nie lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Luko ja trzy miesiace nie pracowalem ...a teraz jestem zajechany ...najblizsza niedziela rowniez szykuje sie nie wedkarska ... potem juz powinno byc okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Zaczyna sie najlepszy okres ...pizdziawa , malo ludzi i duzo ryb ...dla twardych tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 ile najtańszy bilet w obie mańki <_< ?ryby piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 @hasiorTo, że dzisiaj nic nie złowiłeś nie oznacza, że już zawsze tak będzie (choć warto się przyzwyczajać ). Za bilety kupisz na pewno łódkę z przyczepką. A ryby rzeczywiście przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 ile najtańszy bilet w obie mańki <_< ?ryby piekne Pewnie jak byś się dobrze zakręcił to z 1600PLN byś poleciał ale musiałbyś się?postarać. Jak już wylądujesz w Chicago to ... kilkadziesiąt mil nad Lake Michigen no i tam sobie wynajmiesz jakiś pokoik w moteliku nad samą zatoką za kilkadziesiąt dołków za nocleg no i ... chyba trzeba licencję na IL. Po drodze BPS oraz Cabelas ... trochę outletów (np. w Kenoshy) i żyć nie umierać. W sumie wyjdzie jakoś koło 10 000PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 13 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 licencyja z stanu Wisconsin ...tylko Wiem ze Archie tez polowil w niedziele ...czekam az znajdzie czas na opis i wstawi swoje Chinooki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 No tak Jurku, zapomniałem, że to już inny stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi