jerry hzs Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 wczoraj pieknie a dzis jeszcze piekniej . woda opada i sie czysci nadchodzi kilka dobrych dni zanim nastanie weekend i hordy Troli zdepcza wode ...jak wolisz na muskie to jedz na jezioro....obie opcje warte wyprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Wieści za oceanu jak zwykle zapierają dech w piersiach Zdecydowanie są to jedne z najciekawszych wątków. Tak trzymać pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 ja nie będę ukrywał że takie ryby,mini relacje robią na mnie wrażenie i tu gratuluję tych pięknych ryb. ale ostatnio zauważyłem że kolega/moderator @jerzy coś nam się nie wykazuje z tymi swoimi jakże egzotycznymi rybkami,a szkoda bo w te coraz chłodniejsze dni fajnie było by popatrzeć ,za równo na browny,muskie czy steelheady @jerrego i spółki ,jak i gorące bluefishe i te okoniopodobne stwory z ciepłego morza @jerzy-do roboty a propo wymiaru widełkowego do zdjęć na forum to po tym brownie @Tadka i szczupaku @supersobi-ego to mi już jest wszystko jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Dzieki Jurek, dzieki Tobie choc wiesci mamy o tym, jak sobie mozna tam u Was fajnie powedkowac.Piekne ryby, piekne zdjecia, piekne przygody... Czekamy na kolejne... Pozdro dla TropicieliGumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Mamy idealna pogode na lososiowate . Po tych ulewach czwartkowo piatkowych ryby zaczele marszrute w gore rzeki . Sobota i niedziela slonecznia pozwolila sie minimalnie wodzie oczyscic i zaczyna lekko opadac . Zaczely sie tez nocne przymrozki . Rano jest wiec zimno , rece marzna ale potem wychodzi cieplutkie slonce i splywa powoli cieplo ...nad woda jest rewelacyjnie i bedzie do konca tygodnia . Tadek oczywiscie nie wytrzymal wczoraj czyli w poniedzialek . Pojechal nad Rucianke w gore rzeki bo tam szybciej woda sie klaruje . Na 8 zacietych ryb wycholowal 5 Brown Trout . Wszystkie na Executorka Salmo 5SR czyli z lamanym sterem , kolor to czerwone plomienie wzdluz glowy ...taki czerwony diabelek , juz takowego nie robia . Browny w przedziale od 65 cm do 91 , niektore przypominajace klocki bo bardzo grube i wygladaja krotko . Kolor ich juz zaczyna ciemniejsze barwy malowac szczegolnie brzuchy ktore z zoltego zamieniaja sie w brunatny . Niestety byl sam i zdiecia slabo wyszly . Wstawie dwa lub trzy wieczorem . Jacek ma srode wolna wiec nadal trafi na ten raj ...podejrzewam ze Tadek dzis tez tam pojedzie ...choc na -chwilkie- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Mamy idealna pogode na lososiowate . Po tych ulewach czwartkowo piatkowych ryby zaczele marszrute w gore rzeki . Sobota i niedziela slonecznia pozwolila sie minimalnie wodzie oczyscic i zaczyna lekko opadac . Zaczely sie tez nocne przymrozki . Rano jest wiec zimno , rece marzna ale potem wychodzi cieplutkie slonce i splywa powoli cieplo ...nad woda jest rewelacyjnie i bedzie do konca tygodnia . Tadek oczywiscie nie wytrzymal wczoraj czyli w poniedzialek . Pojechal nad Rucianke w gore rzeki bo tam szybciej woda sie klaruje . Na 8 zacietych ryb wycholowal 5 Brown Trout . Wszystkie na Executorka Salmo 5SR czyli z lamanym sterem , kolor to czerwone plomienie wzdluz glowy ...taki czerwony diabelek , juz takowego nie robia . Browny w przedziale od 65 cm do 91 , niektore przypominajace klocki bo bardzo grube i wygladaja krotko . Kolor ich juz zaczyna ciemniejsze barwy malowac szczegolnie brzuchy ktore z zoltego zamieniaja sie w brunatny . Niestety byl sam i zdiecia slabo wyszly . Wstawie dwa lub trzy wieczorem . Jacek ma srode wolna wiec nadal trafi na ten raj ...podejrzewam ze Tadek dzis tez tam pojedzie ...choc na -chwilkie- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 jesusiczku... ale miśki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Mifek, jedziemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 taaaa jasne. czekaj tylko sprzedam samochod + pare multikow i bedzie w sam raz na wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jak sprzedacie to może i na mnie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Fajne rybki fajne !Zauważyłem, że same salmiaki ląduje w pyszczkach tych rybek, inne się nie sprawdzają ??Hehe, śmiesznie wygląda to jak taki duży 'łosoś' zaatakował takiego patyczka minnowa albo stinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Nie jest to czasem takie smieszne. Bylem ostatnio na jeziorze, gdzie takie metrowki stoja sobie na 15m i biora jak im sie zechce oczywiscie na takiego patyczka. Na ten przyklad Losos na Morum nawet na patyczka nie chcial tylko na cos calkiem malego. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jak sprzedacie to może i na mnie starczy Dobry czas żeby zacząć poważnie myśleć o wyjeździe. Termin znany, Tropicieli się ubłaga, Jerzy pokaże najlepsze miejscówki, Sławek zabierze trochę swoich cukiereczków .... co ma zrobić Mifek i ja, to się pomyśli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Czyli szykuje się mega zlot u Jerego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Najpierw wiesci z nad wody ..Tadek wczoraj tylko poltorej godziny wygospodarowal na smyczenie przed zmrokiem . Zlowil trzy Browny ...dwa mniejsze na Teno Salmo ktore dostal o de mnie gdy ich nakupilem po moim pierwszym pstragu dwa lata temu . Trzeci wiekszy Brown siadl na Executorka kolor Diabelek tak go nazywamy . Dzis Jacek ma wolne i sadze ze z Tadkiem gdzies tam sa i lowia , o tym sie dowiem wieczorem . Ja jeszcze dwa miesiace temu bylem na bezrobociu obecnie (niestety ) pracuje i nadrabiam stracone pieniadze ktore mi uciekly przez cale lato . Tylko w weekendy staram sie z nimi gdzies wyskoczyc . Moje wyniki sa marne co swiadczy brak tu moich zdiec ...nie mniej probuje Czy tylko Salmiaki lowia ? w zeszlym roku bardzo lowny byl Pointer Lucky Craft 110 , siadlo tez cos na Alge i Martina Panthera . Sprawa tu jest bardzo czytelna ...jezeli tyle ryb zostalo zlowionych na Salmiaki to nadal w nie wierzysz i zakladasz ...po za tym to jest mile ze na nasze polskie woblery tyle ryb siada . Zlot ? jako uczestnik moglbym jakos sie dopasowac ...jako organizator bardzo trudna sprawa . Zeby zorganizowac Zlot trzeba miec czas , pieniadze i znac jezyk . Jedynym gosciem ktory nas do tej pory odwiedzil byl Remek . Bylo tu na zaproszenie Jacka ktory w tym czasie byl wolny i wypelnil mu kazdy dzien . Mi z wielkim trudem udalo sie wpasowac w wyprawe z nimi nad Vermilion . Podziwiam Standerusa ze potrafil zorganizowac dwie bardzo duze imprezy , jedna w Irlandii , druga nad Dunajcem ...nie mam pojecia jak z tym se poradzil ? Chcialbym kolejny raz sprostowac abyscie mnie nie postrzegali jako znakomitego wedkarza jezeli chodzi o umiejetnosci bo takim nie jestem . Natomiast na pewno kocham te klimaty , pisac o tym i smyczyc nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jerzy, My sami zorganizujemy zlot, Was poprosimy o trochę przewodnictwa regionalnego. Ja sam mam trochę kontaktów w Illinois State Police, odwiedzili nas pod koniec września, a jeden z nich sam obiecał, że zabierze mnie na pstrągi. Więc nie ma bólu, damy radę. Nie mieszkałem w Stanach, więc pewne niuanse codziennego życia są dla mnie zagadką, lecz dla Was ... codziennością. Mamy 11 miesięcy na zorganizowanie się. Trzeba tylko bardzo wierzyć i się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jak sprzedacie to może i na mnie starczy Dobry czas żeby zacząć poważnie myśleć o wyjeździe. Termin znany, Tropicieli się ubłaga, Jerzy pokaże najlepsze miejscówki, Sławek zabierze trochę swoich cukiereczków .... co ma zrobić Mifek i ja, to się pomyśli! Jak to co? Znajdziecie sponsorów i zbierzecie fundusze . Ja ze swej strony przygotuję przynęty dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Chcialbym kolejny raz sprostowac abyscie mnie nie postrzegali jako znakomitego wedkarza jezeli chodzi o umiejetnosci bo takim nie jestem . Natomiast na pewno kocham te klimaty , pisac o tym i smyczyc nad woda Za co ci drogi Jurku serdecznie dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jeśli będzie kilku chętnych na Zlot w US mogę?zorganizować wyjazd na musky i bassy. Generalnie wyjazd na 10 dni pod moją opieką. Pytanie ilu będzie chętnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jeśli będzie kilku chętnych na Zlot w US mogę?zorganizować wyjazd na musky i bassy. Generalnie wyjazd na 10 dni pod moją opieką. Pytanie ilu będzie chętnych?Dodaj ile mniej więcej taka przyjemność by kosztowała to uzyskasz rzetelniejszą odpowiedź. Bo chętnych to by była z połowa uczestników forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Jeśli będzie kilku chętnych na Zlot w US mogę?zorganizować wyjazd na musky i bassy. Generalnie wyjazd na 10 dni pod moją opieką. Pytanie ilu będzie chętnych? A przepraszam bardzo. Czy to ładnie kraść pomysł? A, fe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Jeśli będzie kilku chętnych na Zlot w US mogę?zorganizować wyjazd na musky i bassy. Generalnie wyjazd na 10 dni pod moją opieką. Pytanie ilu będzie chętnych? A przepraszam bardzo. Czy to ładnie kraść pomysł? A, fe! Organizuj, organizuj - popieram inicjatywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 A ja myślałem, że zaproponujesz żeby razem to zrobić. <_< Już wiem, Ty jedziesz na wiosnę, wątek o Muskie, a ja myślę o późnej jesieni. I wszystko jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 No to wracamy do tematu ... Jacek i Tadek wczoraj obskoczyli dwie rzeczki toczace swe wody do jeziora Michigen . Jacek trafil dwa Chinooki na obrotke MP z dopalaczem ...nazywac je zaczynamy Cwikowecki po przerobkach Tadka Potem na Executorka kolor Rainbow mial trzy Browny ktorych nie docholowal . Tadek z kolei mial dwa Browny i docholowal na Ececutorka Diabelka . Zdiecia [piekne] te z wczoraja i inne beda wieczorem w watkach swoich wstawione [muskie , trout i lososiowate ] bo maam material az z trzech plytek pamieci Tsdka , Jacury i Zbynia ....do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi