jerry hzs Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Papur ja w -ogolnych napisze- o moich doswiadczeniach z odczepiaczami tylko znajde watek bo on juz kiedys byl ...a kielbase kupiles ? Juz znalazlem ...jest w temacie -budowa wedzisk i majsterkowanie -.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 no jeszcze nie kupilem, dopiero o 4pm jade do Chicago, taka smieszna ta kielbacha? mamy tylko dwa skromne polskie sklepy z zywnoscia o cenach nie wspomne....chyba to nie pasuje do tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Smieszna polska kielbacha o tak ... juz oddzial farmerow kupilim za nia ...kochaja ja w Wisconsin i nie tylko ...no dobra koncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Jurku widzę, że zaczynasz grypsować znaczy się .... kiełbasa są pstrągi Jeszcze może jakieś polskie piwko i macie już strumień na własność. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Handel wymienny jest najcenniejsza rzecza , ale usmiech i pozytywne nastawienie tez robi robote ....i kultura osobista ....i Oni jak widza te nasza fascynacje to nam udostepniaja zamkniete rewiry . Mozna tez trafic i na szczelby ..w Labiryncie ciekawie jest o sorry to temat o lososiowatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr. Steel hammer Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Oswiadczam ze od soboty nie lubie jezdzic z Tadkiem na ryby. Powod, bardzo prozaiczny, on tylko 7 wyciagnietych stalek, ja 0, chociaz bylo blisko. Tym razem bylismy na Tajemnej i tylko na spining. Mialem na kiju 5 steelheadow ale wszystkie mi poszly, w tym 2 po dlugich holach. Jeden jak byl tuz pod nogami, drugiego mialem juz w reku ale sie wyslizgnal. Mialem tez 3 spartolone brania. Jednym slowem porazka . Moja wymowka to zbyt delikatny, raczej pstragowy sprzet, wadliwy kolowrotek z bardzo nieplynnym hamulcem, no i moje muchowe nawyki w walce z ryba ktore Tropiciel bardzo subtelnie ujal: Archie, ty sie k@%@a za bardzo p@#$%@sz z tymi rybami. Tajemnato nie szeroka Milwaukee albo lesna Rucianka gdzie rybka moze sie wychasac do woli, ale to waska rzeka pelna gleboczek, zwalek, zaczepow i galezi nad glowa. Tu hol musi byc szybki i silowy albo inaczej wiadomo jak sie to konczy. Ale obiecuje ze po dokonaniu kilku zmian w sprzecie wracam tam wyrownac porachunki <_< . Niestety w drodze powrotnej wlaczam radio i slyszymy wiesci z Polski. Nagle czar wyprawy pryska i jakos nie moglem juz wiecej myslec o steelheadach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Piękne ryby. Sprzęt też musi być na nie mocarny. Sam łowię często pstrągi w rzeczkach o podobnym charakterze. Potok w takiej wodzie potrafi dać popalić, a co dopiero takie byki pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 W niedziele bylem krotko w Oak Creek na strumyku, naliczylem ponad 20 samochodow wiec wiedzialem, ze juz polowilem przespacerowalem sie kawalek, wykonalem kilka rzutow i postanowilem wrocic jutro (poniedzialek). Ku mojemu zdziwieniu bylo kilka osob. zlokalizowalem kilka staloglowych i probowalem je skusic wszystkim co mialem i w sposob jaki tylko potrafie. Stalem i rzucalem ze 2 godziny a one mnie olewaly. Doszedlem do wniosku ze skoro ja je tak swietnie widze one mnie rowniez. Przytulilem sie do pobliskiego drzewa i rzucalem zza niego. Zadzialalo, zaatakowal Rapalke f5 Gold, jednak zza tego drzewa zaciecie nie bylo zbyt skuteczne-ryba spadla. Poszedlem dalej, namierzylem kolejnego, postanowilem zaatakowac z ukrycia. Znowu odnioslo to skutek, przytrzymalem rapalke w nurcie, podszarpnalem kilka razy i jest branie. Wokol kilka zwalonych drzew i duzych kamieni, decyduje sie na silowy, zdecydowany hol. Ryba laduje na brzegu -26 cali steelhead, pstrykam fotke i do wody. Zdjecia nie zamieszczam, nie zgodne z regulaminem-ryba brudna od piasku.We wtorek pojechalem z Irkiem, jednak dzis nie widze tyle staloglowych co wczoraj. Kilka suckerow czepia sie naszych przynet. Idziemy dalej, widze idealne miejsce do rzutu, duzy kamien a za nim gleboczek wzdloz przeciwlego brzegu. pierwszy rzut, wprowadzam woblerka pod wode i branie, piekny steelhead, nieasmowita walka. Wzial na f5 w kolorze firetiger.Dlugo czekalem na ten moment, najfajniejsza ryba w tym roku. Nie najwieksza (26cali) ale zlowienie wlasnie jej sprawilo mi najwiecej radosci. Irek pstryka fotki, ryba wraca do wody, idziemy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Papur, piękne ryby. Niestety mój wzrok coraz słabszy i nie mogę rozpoznać przynęty. Na co łowisz? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Rapala F5 w kolorze Gold i Firetigerpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zapodaje kilka ciekawszych zdiec z ostatnich wypraw z wiosennymi steelheadami i wezami wodnymi ....Sa tez z wyprawy Tadka z Archim ktore juz bylo wstawiane ale z aparatu Archiego . Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Archie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Jak bym takiego zlowil to tez bym sie tak cieszyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Piekne ryby, piekna okolica tylko....trzeba uwazac, zeby nie byc zjedzonym przez węże. Ten na piasku wyglada jakby cos niemalego polknal... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 szacun, znowu panowie daliscie czadu, czulem ze ta nieobecnosc to cisza przed burza hahaja bylem wczoraj na ruciance , ale bardzo krotko, zlowilem kilka maluchow miedzy 6-12 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Piękne ryby Jurku! Ale przygoda! A te węże - fuuuuuuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Nooo ..nie gryziemy ich ...tylko pstrykamy zdiatka gadziatkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Maly powrot do przeszlosci ....11 kwietnia Tadek zaprosil nad Tajemna River do Indiany Witka Kowalczyka wlasciciela Relaxa , Jacka i Zibiego . Witek chcial obejrzec rzeke i warunki w jakich Tadek lowi steelheady . Gdy dojechali do parku i rzeki Jacek ktory zawsze musi byc pierwszy zalozyl Siodemke od Slawka . Dostal ten wabik jako nowy projekt . Jest to wobler z lamanym sterem koloru bialego z czerwona glowka . Jacek zagral wabank zapowiadajac ze w trzech rzutach zlowi rybe . Witek podial to wyzwanie stawiajac 100$ ze to sie nie uda . Jacek wykonuje pierwszy rzut w wode ktora jest czysta i wyglada jalowo . Wobler laduje pod drugim brzegiem i gdy zamyka palaczek kolowrotka nurt sciaga go ponizej Jacka w rynienke , skromna rynienke . Tuz pod nogami z rynienki nagle wychodzi piekny steelhead i zagryza Siodemke czerwony lebek . Rybe podbiera Tadek przez co mamy niestety malo zdiec z tej akcji . Witek juz chyba raczej nie bedzie sie z nimi zakladal ...a oni sa bardzo chetni nadal .Slawkowa Siodemka zostala ochrzczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi