Dr. Steel hammer Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Ostatnie zdjęcie jest fajne! Jak taki Ninja - wędkarz! Świetne ryby Panowie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 pierwszy king (34 cale)z rzeczki w tym roku, troche mnie przegonil po kamieniach hehe, wszystko sie dobrze skonczylo, ja mam cale nogi hehe a ryba odplynela w zdrowiu.male browny plywaly wszedzie, staralem sie ich nie lowic ale nie zawsze sie udalo takie zarte byly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Wybralem sie dzisiaj na Milwaukee River zeby sprawdzic co tam w rzece plywa . Z powodow bardziej przyziemnych (tlumacz-rodzinnych)mialem ograniczony czas pobytu nad woda i w sumie lowilem tylko przez 2,5 godziny zaczynajac wczesnym rankiem. Lososie w rzece sa chociaz nie tak duzo i nie tak aktywne jak by sie chcialo. Udalo mi sie zlowic metoda muchowa dwie samice. Mysle ze ten prawdziwy Run dopiero przed nami, przydalo by sie troche deszczu to zaczelo by sie na dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 to się nazywa ciąg,daleko nam do tego jak do Ameryki,a moze i dalej,super uczuciem musi być pewność że ryby sa w wodzie,i kwestią czasu sa brania,być nad taka żyjacą wodą to bezcenne doznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Tak jak juz wspominalem w watku o pstragach ...Tadek w piatek [tydzien temu] mial wyjatkowy dzien . Do poludnia bylo kiepsko i po poludniu wiekszosc wedkarzy zeszla z rzeki mimo ze mase ryb wchodzilo ...ale nie bralo . Pod wieczor kiedy zajely stanowiska zaczely sie brania . W tym dniu Tadek zaliczyl 14 ryb w wiekszosci Steelhead , czesc na spining gdzie gryzly Horneta kolor Raczek i Perch , a kilka rybow na muche . Tadek zmienial miejsca na rzece i zmienial metode polowu . Jacek z kolei w Porcie Remka teraz w tygodniu przyszczescil w trzech pierwszych rzutach 3 lososie , wszystkie na blaszke wahadelkowa Cleo [kolor okryty tajemnica] ...i w ten sposob zdystansowal moj rekord ...[ czego mu nie wybaczam ]... z przed miesiaca na , 5 rzutow 3 lososie ale tylko 2 wyjete na Loco 2 Lurh Jensena . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 niestety aparat tu nie zlapal ostrosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr. Steel hammer Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Darek swietnie!!! Tadek slabo phi 14 stalowych ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 4 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Generalnie to Executor 5 SDR byl i jest nie do przebicia .Lukasz u -Jedrexa- jest bardzo duzy wybor Salmiakow www.naryby.org to jego strona i adres masz podany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr. Steel hammer Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 To szybka relacja z soboty. Uderzamy na Wisconsin z zamiarem zmierzenia sie z Krolem czyli Chinook salmonem puki jeszcze ryby sa w miare swierze i nie wygladaja jak zombie. Te na fotkach to kilka ktore daly sie wyciagnac i pozowac do zdiecia. Ja sam na kiju mialem co najmniej 10 niestety wiekszosc po prostu nie dalo sie wyciagnac. Niektore walczyly silowo a hol przypominal przeciaganie liny. Inne dawaly takie akrobacje za niejeden steelhead mogl by lekcje pobierac a ja jednynie co moglem zrobic to probowac kasowac luz na lince. Niestety nie obylo sie bez strat wlasnych. Podczas silowego holu jednego takiego linowca nagle slysze suchy trzask i moja nowiutka muchaweczka 9tka strzelila jak zapalka. Na szczescie jest na gwarancji. O ile nie bedzie jakis przeciwnosci losu to w ten weekend bedzie druga runda 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 to ja dorzuce jeszcze kilka fotek jak chlopaki walcza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Kolejny raz wybralem się z Tropicielem i z Archiem, na Milwaukee River. Postanowilem ze jesli tym razem nie doholuje ryby do brzegu (do tej pory zaliczylem jedynie same spady w tym kilka przy samych nogach) pozbede sie sprzetu i na tym zakoncze przygode z muchowaniem. Oczywiscie tak sie nie stalo, wszystko dzieki wskazowkom i podpowiedziom Tadka i Artura. Od ostatniego wedkowania z chlopakami mialem tydzien czasu na przemyslenia i naprawe bledow techniczych (linki, zylki itp.). W zasadzie od poczatku szlo mi niezle, mam kontakt z rybami, ktore odplywaja z moimi muchami. Szybko eliminuje slabe ogniwa mojego zestawu i zaczyna sie jazda. Artur daje mi wlasnorecznie wykonana muche – czarna nimfe.Doslownie w drugim rzucie zacinam naprawde duzego lososia, biegne za nim w dol rzeki, za mna Tadek, krzyczac- daj aparat pstrykne zdjecie. Ryba wyciagnela mi cala linke i czesc podkladu, przypalajac mi przy tym palca. Widze ze zbliza sie do niebezpiecznego miejsca, jak mi wejdzie w te kamienie to na pewno ja strace, sprobuje ja przytrzymac –mysle. Nie udalo sie, przypon nie wytrzymal ale i tak jestem szczesliwy, taki hollll, niewazne ze odplynela , wyczulem sprzet i wiem ze beda nastepne. Dobrze polowilismy tego dnia, Tadek jak zawsze zlowil najwiecej, Artur tez dobrze, ja zlowilem 5 lososi – moj rekord. Panowie lowic z wami to duza przyjemnosc, dziekuje za wprowadzenie w swiat much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Gratuluje Arek oj daja lososki popalic daja . Te pozne lososie porownuje do Orek z Trylogi Tolkiena ...silne i brzydkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 dzieki Jerry to byla swietna przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Mam takie pytanie ..czy na tej plytkiej i krystalicznej wodzie ktos spiningowal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 tak, snagerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 tak, snagerzy czyli po polsku szarpakowcy. To jest podobno o dziwo w USA legalne nawet widziałem kije do snaggingu - możecie mi Panowie obajśnić, jaka za tym stoi logika ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi