tpe Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dzięki Papur, będę monitorował tę stronę. Mam jednak lepsze rozwiązanie niż związki chemiczne i przegrody elektryczne Znieść wizy i wpuścić naszych. Problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dzięki Papur, będę monitorował tę stronę. Mam jednak lepsze rozwiązanie niż związki chemiczne i przegrody elektryczne Znieść wizy i wpuścić naszych. Problem rozwiązany tpe ale nasi wytepia caly ekosystem no chyba ze dac im powiedzmy - 1$ za kazda wybrana rybe - wtedy moglo by to miec sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Dzięki Papur, będę monitorował tę stronę. Mam jednak lepsze rozwiązanie niż związki chemiczne i przegrody elektryczne Znieść wizy i wpuścić naszych. Problem rozwiązany tpe ale nasi wytepia caly ekosystem no chyba ze dac im powiedzmy - 1$ za kazda wybrana rybe - wtedy moglo by to miec sens Budżet stanowy na pewno, a może i federalny by tego nie wytrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 ostatni dzien stycznia ...mamy tu +13 C ...a miala byc niezwykle sroga zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Wracaj do nas Jurek. W piętach mróz poczujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 mnie się jutro szykuje łowienie na - 21 st C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 mnie się jutro szykuje łowienie na - 21 st C No to gratuluję od razu będziesz miał jak w Tesco, mrożone Żebyś tylko zdążył wypuścić, jak coś się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 mnie się jutro szykuje łowienie na - 21 st C No to gratuluję od razu będziesz miał jak w Tesco, mrożone Żebyś tylko zdążył wypuścić, jak coś się trafi. jutro raczej chodzi o rozpoczęcie sezonu i symboliczna wizyta nad ciurkiem na brania nie liczę, ale fasolkę po bretońsku i herbatę już tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Co tak cicho w temacie? Ryby wytruło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 no coz ...chlopaki lowia ale trzymaja dla siebie z roznych wzgledow swoje wyniki . Ja nie jezdzilem glownie ze wzgledow zdrowotnych przez cala praktycznie zime . Czekalem na pstragi i sie doczekalem ...i tylko TO mnie obecnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Archie coraz ciekawiej i ekspresyjnie piszesz ...gratuluje prosze zedytuj tylko swoj post ... -Cwikoweczke- piszemy zawsze z duzej litery i przez -o- kreskowane !!! ...Fenwiczek ???...cos maja Te wedeczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Tak, steelhead sezon zaczety ale jesli utrzymaja sie te szalone temperatury ktore obecnie mamy to nie potrwa on dlugo wiec postanwilem spedzic troche czasu z muchowka w reku. Dzien byl piekny i goracy jak na ta pore roku tak ze brodzenie w jej nurtach juz nie lodowatej ale jeszcze nie cieplej wodzie bylo przyjemnoscia a w godzinach poludniowych nawet ulga-a nie jak zazwyczaj w minusowych temperaturach i niekiedy w sniegu. Zaraz po przyjezdzie spotykam kolejny raz Grzegorza Wilczynskiego-guru polonijnych wedkarzy i zaczynamy lowic. Pierwszego staloglowego wyciagam ja , Grzesiek kilka minut pozniej dwa-jeden po drugim, pozniej sytuacja sie powtarza -znowu lowie jednego, Grzesiek dwa tyle ze mniejsze. Pozniej mam dwa zejscia, a guru wyciaga 3. - jak by nie bylo on lowi tu od ponad 20 lat i zna rzeke jak i zwyczaje ryb jak wlasna kieszen. Okolo poludnia jedziemy w inne miejsce gdzie lowie kolejne dwie , kilka trace w tym jednego z pzyponem 12 lb.(..ladny byl <_<) Grzesiek lowi tez dwa. Krotko przed godz. 1 zjawia sie maestro Papur ktory przyjecha bardziej pogadac niz lowic bo on to robi prawie codziennie w swoich rewirach. Lowimy i wiekszosci rozmawiamy bo ryby w tym czasie nie sa tak aktywne jak rano. Wiekszosc zlowionych dzisiaj ryb to samice, a ja sam mialem jednego malego samca wiec mowie do Arka-przydal by sie jakis ladny samiec na sam koniec bo o drugiej mielismy konczyc. No i maestro wysuchal mojej prosby i na sam koniec wyciaga pieknego samca. PS. Arek, w przyszlosci tez bede cos chcial.... Grzesiek w akcji...i maestro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Darku drugie zdiecie od gory z wyskokiem ryby ...cos pieknego ...gratuluje spotkania , wedkowania i ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Niby kanał, a tyle ryb... wędkarsko pięknie tam... gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Darek, normalnie po ludzku zazdraszczam. Dlaczego w Europie jest taka wedkarska nedza? Placimy za zezwolenia bez porownania wiecej niz Wy, rzek tez sporo mamy, a ryb jakies 10 razy mniej. Nie moge tego pojac. Nawet slynna szkocka lososiowa mekka, czyli River Dee, ktora nawiedzilem w tym miesiacu, poprostu sie chowa. A dniowka kosztuje co najmniej tyle co 2-tygodniowe zezwolenie w Stanach. Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Nadmiar dostatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Archie od razu widac ze laska sie do Ciebie wprowadzila - tylko dwie stalki??????? to nie w Twoim stylu chlopie, inna sprawa ze ten ciag stalkowy nieco odmienny.Darecki - kotek uwolniony z klatki -gratuluje usmiechu fajnie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Poswirowac od czasu do czasu nawet na rybach-rzecz normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Poswirowac od czasu do czasu nawet na rybach-rzecz normalna chyba dla Ciebie, ja na rybach to lowie, nie swiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 Wlasnie widze, ryba metrowa, woda po kostki, a ja mam wierzyc ze Ty ja tam zlapales?? Swirujesz czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papur Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 to wszystko fotomontaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Darek, normalnie po ludzku zazdraszczam. Dlaczego w Europie jest taka wedkarska nedza? Placimy za zezwolenia bez porownania wiecej niz Wy, rzek tez sporo mamy, a ryb jakies 10 razy mniej. Nie moge tego pojac. Nawet slynna szkocka lososiowa mekka, czyli River Dee, ktora nawiedzilem w tym miesiacu, poprostu sie chowa. A dniowka kosztuje co najmniej tyle co 2-tygodniowe zezwolenie w Stanach. Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie Nie ma niestety, dlatego nie bedzie mnie z wami na Alasce w tym roku Przynajmniej okoliczne rzeczki jakos to rekompensuja. PS. Czy wyprawa juz dopieta na ostatni guzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Darku, wszystko zaklepane. Najpierw pamiatkowe zakupy w Anchorage, czyli wedki i takie tam... Potem 10 dni muchowania na Gulkana River (wlacznie ze splywem pontonami, jeszcze tylko nie wiem czy 2 czy 3 dniowym) i 1 1/2 dnia na Kenai River w nadziei na spotkanie z 50-takiem (chodzi o wage oczywiscie ). No i zjazd do bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Pieknie, ten splyw kilkudniowy to bedzie napewno niezapomniana przygoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi