5384 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam Czy ktoś z forumowiczów widział już nowość Shimano na 2013?A może ktoś już nabył? Jak wrażenia? Poglądowo wyglądają tak: http://bass-sklep.pl/wedka-shimano-stradic-spin-215pg-duplikat-1.html Dzięki za opionię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 "Spinning dobry dla miłośnikówkołowrotka Shimano Stradic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 @makamba widział na targach: http://jerkbait.pl/topic/21167-targi-w-mie%C5%9Bcie-utrecht-czyli-baga%C5%BCnik-pe%C5%82en-grat%C3%B3w/page-2 Mnie ta seria również ciekawi, chciałbym kupić model 2,15m do 35g, ale póki nie spotkam się z jakimikolwiek opiniami albo sam nie pomacam to się wstrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Sam jej jeszcze nie widziałem, ale nieźle to wygląda. Przelotki super, wykonany z tego samego tworzywa co speedmaster, może być fajny kijek! Ale jak w kilku moich postach polecał bym ci dołożyć 250zł i znaleźć Shimano Aspire AX, ja sam taką kupiłem, oczywiście nową za 730zł. Dla porównania najnowsze wersje kosztują 1500zł, a te są sprzedawane tak tanio bo kilka lat temu wysypała się jakaś dystrybucja w innym kraju (nie pamiętam gdzie) i robili wielką wyprz! Obecnie ciężko znaleźć ale warto, podpytaj w sklepie Gulius w olsztynie. (tel. (089) 535 87 80, tel. kom. 503 090 190) Tylko uważaj na 100% będą ci proponować wędki Fenwick . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Znam sklep Guljus bardzo dobrze. Nie chcę kupić wędki na szczupaka, klenia czy brzanę, chcę kupić wędkę Shimano Stradic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 W katalogu Normarku na Hiszpanie jest seria spinningów Shimano Biomaster, chyba z tego samego włókna co seria Stradic,tylko w barwach zbliżonych do Beast Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Hmmmmm....A ten jest sprzed 15 lat mniwincy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 W katalogu Normarku na Hiszpanie jest seria spinningów Shimano Biomaster, chyba z tego samego włókna co seria Stradic,tylko w barwach zbliżonych do Beast Master.Są dostępne w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juby Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Mam Shimano Stradic Spin 277MH polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Musi być na prawdę ekstra żeby się zalogować specjalnie na forum i napisać to w pierwszym poście. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Trochę czasu minęło, jest ktoś kto testował ten kijek?Ciekawi mnie ten 2.77MH z ciężarem wyrzutu 10-50g. Czy faktycznie można nim skutecznie posłać lekką przynętę na jakąś dalszą odległość?Za jakiekolwiek opinie z góry dzięki. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Hej.Nie ma stradica ale mam nasci, w sklepie podczas "macania" mialem chrapke na tego stradica jak szukalem na szybko kija pod sandala, jednak byl tylko w dlugosci 215cm, jak juz podjalem decyzje to w sklepie nie bylo na stanie wiec zdecydowalem sie na nasci.Opisze nasci poniewaz to podobne kije z tym ze stradic lepiej uzbrojony i z innego wegla wiec pewnie bedzie bardziej na plus.A zatem nasci 246cm 10-35 dobrze widac i czuc opad od 15gr, na poczatku bylem zle nastawiony do tego kija spodziewalem sie czegos lepszego ale po kilkunastu wypadach kijek mi sie spodobal.Lowie nim tylko w rzece z dosc mocnym iciagiem, glowki od 15gr-30gr z tym ze to 15gr sporadycznie.Od 15gr jak pisalem czuc i widac dobrze opad powyzej 15gr jest naprawde fajnie, nie trzeba obserwowac kija zeby czuc ze przyneta osiagnela dno (mowie o dosc silnym nurcie) podejrzewam ze na stojacej wodzie z twardym dnem byloby oi wiele lepiej.Kijek zaskoczyl mnie tym ze super sie laduje nawet przy malych woblerach, szukajac sandaczy mialem po drodze kleniowa miejscowke, zalozylem maly 5cm woblerek i w pierwszym rzucie klen 50cm+ hamulec nie oddal linki wszytsko na klate wzial kijek, ktorym jest sztywny jak styl od miotly natomiast pod obciazeniem gleboko pracuje.Male woblerki rzuca naprawde daleko a 30gr + 5' guma to nie szczyt mozliwosci tego kija.Taka gramatura w silnym nurcie bez problemu podbijam gume mysle ze mozna go przeciazyc troche wiecej, za to te dolne 10gr to takie wedlug mnie nie bardzo.Kijek w pierwszym dniu zaliczyl hol suma 110cm ktory trwal okolo 5min.Najmniejsza ryba to okon 40cm+ po drodze kilka szczupakow i sandaczy.Kijek bardzo polubilem nie bede go ani polecal ani odradzal bo nie moge go porownac do innych podobnych konstrukcji.Mam chrapke na stradica ale z cw 7-21 jednak jest trudny do osiagniecia, przynajmniej dla mnie.Mysle ze 10-50 to kij na naprawde ciezkie warunki duza rzeka i ciezkie wabie, jednak moje spostrzezenia opieram tylko i wylacznie na wedce nasci 246 10-35gr.Mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem.Pzdrhttps://www.youtube.com/watch?v=f6INt5q-hSQ Edytowane 24 Listopada 2013 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Hmmmmm....A ten jest sprzed 15 lat mniwincy... Miałem ten "mniwincy..." w wersji 2,7m o c.w. 10-50g. Był bardzo skutecznym narzędziem do średnio ciężkiego spinningu.Lekki, czuły, szybki i bardzo mocny. Dłuugi korek rękojeści, jakoś mi nie przeszkadzał.To tyle wspomnień Edytowane 25 Listopada 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Posiada ktoś taki kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Miałem przez chwilę. Lekki, bardzo dynamiczny i z sowitym zapasem mocy. Bardzo zbliżony do Speedmastera AX. Do pewnych zastosowań ciekawe wędzisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi