Redzi Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Czy orientuję się ktoś, gdzie znajdują się jakieś serwisy lub ktoś kto prowadzi taką działalność w tych województwach? ewentualnie w małopolskim w okolicach Krakowa. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 na ryby.pl Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 A co potrzebujesz z tego serwisu, może coś poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Redzi Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 potrzebuję sprawdzić 2 silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 na ryby.pl Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) Rozumiem że chodzi o zakup silnika i sprawdzenie czy są czegoś warte? A nie znasz się na tym i nie chcesz się władować? Edytowane 6 Lutego 2013 przez na ryby.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Redzi Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 1 silnik tak do sprawdzenia, drugi to mój do dokładniejszych oględzin od strony stopy silnika i elementów tam zawartych:) Coś tam się znam, sam sobie obroty i inne pierdoły ustawię i posprawdzam co trzeba, jednak nigdy nie otwierałem silnika by np. zobaczyć jak wygląda wirnik wody itp. Wolę najpierw zobaczyć co i jak robi osoba co się na tym zna i dopiero ewentualnie samemu się bawić. A masz kogoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 a jakie to silniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Redzi Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Honda i Tohatsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 to nic skaplkowanego by wymienic wirnik pompy wody w w/w silnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 moja yamaszka ma 12lat i wirnik jest ok.rozkręciłem i złożyłem.jeśli masz chłodzenie to nie wiem czy jest sens ale jeśli się uparłeś to faktycznie nie jest trudne.jeśli się zdecydujesz pytaj.pomożemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Serwis SUZUKI jest chyba w RZESZOWIE, domorosłym złotą rączką który naprawia silniki moich znajomych z całej okolicy jest człowiek z pod NOWEJ DĘBY. Jak chcesz coś wiecej to na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Redzi Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 To może zapytam tak, bo Honde ogarnąłem, a w Tahatsu zauważyłem, że woda która wylatuje rozbryzguje się w różne strony. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy wcześniej leciała pełnym strumieniem czy tak było od początku. Wirnik chciałem sprawdzić z czystej ciekawości, ale skoro nie warto to raczej nie będę. Woda się do spodziny nie dostaje, bo oleje były czyste to wszystko wymieniłem sam. Ale jak można ten kanał wodny sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 chodzi ci pewnie o kontrolkę chłodzenia.może otwór trochę się przytkał lub zaszedł kamieniem jak stary kran [przeczyść jakimś drutem].jak wiadomo woda z silnika wydostaje się razem ze spalinami czyli pod jakimś nierównomiernym ciśnieniem więc wylatując przez otwór kontrolny może to różnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gorgol Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) @Redzi w drodze jak lecisz na NOWA DĘBE jest taka miejscowosc nazywa się Alfredówka i tam jest chłop co serwisuje silniki..poszukam to podam nr,bo i sam sie do niego wybiore końcem miesiąca....podobno bardzo dobry w temacie. ps;juz znalazłem....nie wiem czy aktualne ale spróbuj 606 580 490 Edytowane 9 Marca 2013 przez gorgol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo23004 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Witam! Szukam serwisanta silników z woj. Podkarpackiego. Posiadam silnik EVINRUDE 4km, identyczny jak w poniższym linku: https://www.google.pl/search?q=evinrude+4km&espv=2&biw=1600&bih=770&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjDrOXIr-LRAhVEkCwKHcobCxEQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=rPC6Z96YmKNRrM%3A Z góry dzięki za ewentualne info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo23004 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Witam! Szukam serwisanta silników z woj. Podkarpackiego. Posiadam silnik EVINRUDE 4km, identyczny jak w poniższym linku: https://www.google.pl/search?q=evinrude+4km&espv=2&biw=1600&bih=770&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjDrOXIr-LRAhVEkCwKHcobCxEQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=rPC6Z96YmKNRrM%3A Z góry dzięki za ewentualne info. Panowie, ktoś, coś???Potrzebuję namiarów do kogoś kto serwisuje silniki spalinowe - południe Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Ja na tym linku widze min 6 modeli Evinrude Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtasz Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Odezwij sie do kolegi @womaly23. Myśle , ze pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo23004 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Odezwij sie do kolegi @womaly23. Myśle , ze pomoże @Wojtasz dziękuję.Kolego @evin, fakt, link nie jest najlepszy ale pytanie jest ogólne - szukam kogoś kto naprawia silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) ale co ci trzeba naprawic. z czym jest problem.znam te silniki wiec pytam Edytowane 1 Lutego 2017 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Czy ktoś wie gdzie w świętokrzyskim jest jakiś spec od Suzuki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 a co trzeba zrobic w tym suzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Urwała się śruba mocująca koło na wałku rozrządu i koło się zsunęło jakiś 1 cm. Pasek wytarł osłonę i wyrobił się klin trzymający koło i kanałek w którym powinien siedzieć pasownie. Myślę że koło, pasek i klin są do wymiany, a jest to Suzuki DF 15 z 2009 roku. Edytowane 2 Lutego 2017 przez xeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Ja jednak myślę że jest to do zrobienia @evin kiedyś chyba pytałem ale jeszcze raz - skąd kolego jesteś? Edytowane 2 Lutego 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 tam gdzie "duch puszczy" rządzi hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 a jak głowica nie uszkodzona, zawory ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xeniowy Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Wszystko jest ok ponieważ w porę się zorientowałem że coś jest nie tak i spłynąłem do brzegu. Po powrocie do domu zdjąłem osłonę i zobaczyłem co było przyczyną dziwnej pracy i braku mocy. Koło nie spadło z wałka, obracało się razem z nim, jednak nie wchodzi już pasownie na wałek i ma pewien luz, co powoduje że zapłon nie następuje w odpowiednim momencie. Ułamany kawałek śruby udało mi się wykręcić z wałka i zastąpić go inną śrubą. Silnik odpala na dotyk i bardzo ładnie pracuje, natomiast trzeba wymienić koło wraz z klinem i pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Redzi
Czy orientuję się ktoś, gdzie znajdują się jakieś serwisy lub ktoś kto prowadzi taką działalność w tych województwach? ewentualnie w małopolskim w okolicach Krakowa.
Dzięki za info.
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi