Skocz do zawartości
  • 0

Serwis silników w świętokrzyskim, podkarpackim

Redzi

Pytanie

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

1 silnik tak do sprawdzenia, drugi to mój do dokładniejszych oględzin od strony stopy silnika i elementów tam zawartych:)

Coś tam  się znam, sam sobie obroty i inne pierdoły ustawię i posprawdzam co trzeba, jednak nigdy nie otwierałem silnika by np. zobaczyć jak wygląda wirnik wody itp. Wolę najpierw zobaczyć co i jak robi osoba co się na tym zna i dopiero ewentualnie samemu się bawić.

A masz kogoś takiego?

• 0

To może zapytam tak, bo Honde ogarnąłem, a w Tahatsu zauważyłem, że woda która wylatuje rozbryzguje się w różne strony. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy wcześniej leciała pełnym strumieniem czy tak było od początku.

Wirnik chciałem sprawdzić z czystej ciekawości, ale skoro nie warto to raczej nie będę. Woda się do spodziny nie dostaje, bo oleje były czyste to wszystko wymieniłem sam.

Ale jak można ten kanał wodny sprawdzić?

• 0

chodzi ci pewnie o kontrolkę chłodzenia.może otwór trochę się przytkał lub zaszedł kamieniem jak stary kran [przeczyść jakimś drutem].jak wiadomo woda z silnika wydostaje się razem ze spalinami czyli pod jakimś nierównomiernym ciśnieniem więc wylatując przez otwór kontrolny może to różnie wyglądać.

• 0

@Redzi w drodze jak lecisz na NOWA DĘBE jest taka miejscowosc nazywa się Alfredówka i tam jest chłop co serwisuje silniki..poszukam to podam nr,bo i sam sie do niego wybiore końcem miesiąca....podobno bardzo dobry w temacie.

ps;

juz znalazłem....

nie wiem czy aktualne ale spróbuj 606 580 490

Edytowane przez gorgol

• 0

Witam!

Szukam serwisanta silników z woj. Podkarpackiego. Posiadam silnik EVINRUDE 4km, identyczny jak w poniższym linku:

Z góry dzięki za ewentualne info.

• 0

Witam!

Szukam serwisanta silników z woj. Podkarpackiego. Posiadam silnik EVINRUDE 4km, identyczny jak w poniższym linku:

Z góry dzięki za ewentualne info.

Panowie, ktoś, coś???

Potrzebuję namiarów do kogoś kto serwisuje silniki spalinowe - południe Polski.

• 0

Urwała się śruba mocująca koło na wałku rozrządu i koło się zsunęło jakiś 1 cm. Pasek wytarł osłonę i wyrobił się klin trzymający koło i kanałek w którym powinien siedzieć pasownie. Myślę że koło, pasek i klin są do wymiany, a jest to Suzuki DF 15 z 2009 roku. 

Edytowane przez xeniowy

• 0

Wszystko jest ok ponieważ w porę się zorientowałem że coś jest nie tak i spłynąłem do brzegu. Po powrocie do domu zdjąłem osłonę i zobaczyłem co było przyczyną dziwnej pracy i braku mocy. Koło nie spadło z wałka, obracało się razem z nim, jednak nie wchodzi już pasownie na wałek i ma pewien luz, co powoduje że zapłon nie następuje w odpowiednim momencie. Ułamany kawałek śruby udało mi się wykręcić z wałka i zastąpić go inną śrubą. Silnik odpala na dotyk i bardzo ładnie pracuje, natomiast trzeba wymienić koło wraz z klinem i pasek.