Skocz do zawartości

Fajne pudło na duże przynęty

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Zacny kufer. Dla kogoś, kto, tak jak ja, lubi widzieć swoje wabie polecam to:

http://www.planomolding.com/product.php?BCCID=138&PID=736

W systemie "dwie walizeczki łączone w jedną" zapewniają szeroki zakres regulacji, pozwalają ogarnąć w ładzie Slidery: od 7mki po 12tki, a przy tym swobodnie mieszczą klocki po 20 cm (pewnie do 30 cm) długości i wysokości większej niż Slider 12. I, co mnie mniej dla mnie istotne, produkowane w kraju producenta, a nie w CHRL B)

Witam, Tomek jak zakupisz to daj znać jak się sprawuje. O ile z pudełkami na przynęty szczupakowe nie mam problemu to szukam czegoś do przynęt sandaczowo-sumowych. i niestety póki co mam dwa duże pudełka do nich.

zalezy jakie sa "sumowe" i ile ich jest. ten fox co o nim pisalem (w tym lub podobnym watku) mozna zredukowac do 2 przegrodek 10x35x8 cm nie mam wiekszych przynet i niewiele wiekszych widzialem ;) nPs jest tez wersja bez przegrodek wtedy ma 20x35x8

Edytowane przez gooral

Do dużych wabików używam:

http://www.raven.nl/gb/producten/predator/2971_bags_holdalls/i_t_t_bertus/big_fish_bait_box/

attachicon.gif54585_1.jpg

I bardzo fajnie się to sprawuje :)

Mogę tylko polecić.

Pozdrówka

Kamil

Kamil jaka wysokość jest tego pudełka? przegrody tzn ich szerokość są regulowane?

Dzięki

Siemka.

Przegródek raczej zbytnio nie poregulujesz, bo te "ścianki" to duże elementy, a nie pojedyncze. Może i dałoby się wyjąć całą taką "ściankę"(na całej długości) i przestawić o kolejny "ząbek", ale powstały otwór raczej za wielki nie będzie..Ale ręki sobie uciąć nie dam- sam nic w nim nie kombinowałem. Pudło jest naprawdę pojemne. Jak się dobrze poukłada, to w jednej "dziurce" zawiesić można 2-4 jerków(w zależności od gabarytów. 2szt to np. szerokie Freestyler'y 17cm-100g.). Co do wymiarów itd.

Będę na dniach w mieszkaniu rodziców, gdzie trzymam tego "klocka", to pomierzę i jakieś foty zrobię, bo nie chcę podać jakiś danych z kosmosu. Pi razy oko, to taki sześcianik o długości krawędzi... hm....40-45cm?

Pozdrówka

Kamil

Taką torbę z możliwością wieszania przynęt można sobie zrobić samemu ze zwykłej torby z powstawianymi do niej rurami PCV przyciętymi do odpowiedniej długości.

Można też stosować dowolne średnice rur , specyficznie pod określone przynęty.

Coś w tym stylu :

post-50881-0-53627000-1360101190_thumb.jpg

• Like 1