PatLove Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Właśnie tez myślałem o tym Revo 4 X, z tym ze z przełożeniem 7,3:1, czyli dokładnie Revo 4 X HS. Wydaje mi się ze do jerkow taki z większym przełożeniem będzie chyba lepszy, aczkolwiek jeżeli ten przełożeniem 5,4 jest mocniejszy to już sam nie wiem... Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebeli Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Z czego wynika ekonomiczność R4XW względem n.p. RT Beast ?!Materiał przekładni?? Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez rebeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Właśnie tez myślałem o tym Revo 4 X, z tym ze z przełożeniem 7,3:1, czyli dokładnie Revo 4 X HS. Wydaje mi się ze do jerkow taki z większym przełożeniem będzie chyba lepszy, aczkolwiek jeżeli ten przełożeniem 5,4 jest mocniejszy to już sam nie wiem...Do jerków bierz zdecydowanie coś z większym przełożeniem a co za tym idzie nawojem 70 cm+. Docenisz to przy energicznym ich prowadzeniu . Poza tym jerki nie stawiają dużego oporu w wodzie i nie obciążają mocno multika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Z czego wynika ekonomiczność R4XW względem n.p. RT Beast ?!Materiał przekładni??To zupełnie inne maszyny . Spójrz na wagę, pojemność szpulki czy też wielkość wielkość. Ten Revo 4XW to jak dla mnie multik do gum max 100-120 gramów. Poza tym lewy panel w którym zamocowana jest korbka jest plastikowy. Edytowane 25 Sierpnia 2018 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Do jerków bierz zdecydowanie coś z większym przełożeniem a co za tym idzie nawojem 70 cm+. Docenisz to przy energicznym ich prowadzeniu . Poza tym jerki nie stawiają dużego oporu w wodzie i nie obciążają mocno multika.Dzięki ale poza jerkami multik ma obsłużyć właśnie wieksze gumy-ok 50-75g, a te już zdecydowanie stawiają opór i obciążają multik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuA Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Ja mam Citice i nie narzekam. Latają u mnie gumy i gumki od główek 7,5 do 40, woblery 10 - 15 g oraz boczny trok. Następny z tańszych będzie Shimano Casitas 151. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 dołączę się do tematu, otóż raz czytam, że do wabików 40-70 gr musi być niskie przełożenie a raz czytam, że do jerków 70gr lepiej wyższe przełożenie bo właśnie nie stawiają oporu itd... ale co z lotnością przynęt?? Ja mam w tej chwili okuma helios air i chce go sprzedać sam już nie wiem czy on się nadaje do jerków 50-70 gr? Może ktoś wytłumaczy temat albo poda modele nadające się do średnich/dużych jerków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Masz podpięte tematy o wielu multikach... Tam pisze jakie jest ich zastosowanie... Wystarczy poszukać i poczytać... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Panowie odświeżę trochę bo mam kilka propozycji: -Cabela's Prodigy PRC201-Daiwa Procaster Rojo -Abu Revo STX-HS-L-Shimano Citica Bantam Który i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Do jakiego zestawu i jakich przynęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Chwilowo Dragon Viper Jerk Pro, gumy i jerki w przedziale 30-80g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Wszystkie dadzą radę ,kwestia designu zależy od osobistych preferencji. Aczkolwiek cabelasa bym odpuścił ze względu na pewną egzotykę na naszym castingowym podwórku i późniejsze komplikacje przy odsprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ok, dzięki ale który będzie z nich najlepszy?Cabelasa tak, czy siak odpuszczam bo sprzedający chce za używany multik praktycznie tyle, ile kosztował nowy... Zastanawiam się miedzy Procasterem Rojo, a Revo STX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Oba są sprawdzonymi konstrukcjami obie mają swoich fanów,wybór jak między blondynką i brunetką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Gdybym zamierzał łowić do 50-60gr to wziął bym STX. Natomiast do 80 i zapewne ciut więcej to wybrał bym Rojo Edytowane 18 Października 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Rojo spokojnie okiełzna ten dół ale jest po prostu brzydszy.Niemniej jednak to mocarz. Kumpel wyciągnął nim suma ponad 2 metry z Wisły. Wybór należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Kwestia wizualna jest dla mnie zupełnie drugorzędną, a wyglad Rojo zupełnie mi nie przeszkadza. Są dużo brzydsze multiki. STX ma natomiast wyższe przełożenie, a wiec i większy nawoj, co przy jerkach będzie zaleta, zgadza się? Edytowane 18 Października 2018 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Kwestia wizualna jest dla mnie zupełnie drugorzędną, a wyglad Rojo zupełnie mi nie przeszkadza. Są dużo brzydsze multiki.STX ma natomiast wyższe przełożenie, a wiec i większy nawoj, co przy jerkach będzie zaleta, zgadza się?Wyższe przełożenie w różnych multikach nie zawsze zawsze oznacza większy nawój. Średnica szpulki ma tez znaczenie.Wielkość nawoju przy jerkowaniu jest sprawą osobistą , mnie najbardziej pasuje taki pomiędzy 70 a 80 cm z grubsza mówiąc a niektórzy stosują multiki z nawojem 60 cm i twierdzą że tak jest najlepiej.Ja nie wyobrażam sobie energicznego jerkowania przy takim nawoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Andrzej, jerkowanie nie zawsze musi być energiczne. Ale masz rację, co kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Andrzej, jerkowanie nie zawsze musi być energiczne. Ale masz rację, co kto woli.Wiem że nie musi, to jasne, ale czasem tylko przy takim biorą. Sprawdzone na bardzo rybnym łowisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 To co sugerujecie- Procaster Rojo, czy Revo STX-HS-L? Na forum multiplikator.pl STX opisywany jest jako mocny multik do zadań specjalnych do 100g włącznie ale jak trzeba, to i od dołu ogarnia nawet 7-8g, z tym że to akurat jest dla mnie mniej istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Stx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Dzięki, tak się domyślałem, ze jednak zarekomendujecie STXa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Jeśli 40-70g to revo sx hs. Dlaczego? Mam katuję i działa. Taki wołek roboczy bez ochów i achów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi