wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Na samym początku chciałbym się przywitać tak więc... Witam Od dawna śledziłem to forum korzystając z waszych rad i doświadczenia. Zdecydowałem się w końcu zarejestrować i pokazać swoje wypociny. Muszę nadmienić, że to forum jest naprawdę super a wasze przynęty powalają, normalnie szczena opada no ale to temat na inną rozmowę. Swoje pseudo woblery zacząłem strugać na początku tej zimy więc nie porażają urodą ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Mam nadzieję, że ocenicie je i powiecie co jest nie tak bym mógł wyciągnąć wnioski na przyszłość, bo jest tu naprawdę dużo speców w tej dziedzinie. Drewno jakiego użyłem to balsa, stelaż przez cały korpus z drutu 0,6 mm (w najmniejszych przynętach 0,4 mm), stery z poliwęglanu 1 mm, malowanie farbkami modelarskimi humbrol za pomocą gąbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 robale i pchełki od 1,2 do 3,5 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) coś na jazia i klenia foto nr 1- 2,5 cm foto nr 2- 3 cmte od 2 do 3 cm2 cmi jeszcze takie 3-3,5 cm Edytowane 5 Lutego 2013 przez wepster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ładny początek . Robale klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 HejNie pomyliło Ci się pisząc,że zacząłeś na początku tej zimy? Taki skill w tak krótkim czasie,gratki na prawdę fajne woby.Chrabąszcze zdecydowanie na TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Dzięki za miłe słowo bigrafi takie klasyczne na okonka i szcupaczka, mniejsze 3,5 cm większy 4,5 cma to z myślą o pstrągu 5,5 cm- 7 cmna pstrąga kabana 8 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 raczki 1,8-2 cmraczek 4,5 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 No kurcze raczki to na mnie zrobiły wrażenie.Bardzo fajna konstrukcja,świetnie z tym sterem i w ogóle.Styl bardzo dobry i co ważne swój własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 naprawdę strugasz od początku TEJ zimy...???wobki klasa,nie ma co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Mi się podobaja te pomarańczowe beczki jeden post nad Rakami Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 sandaczowo-boleniowy 8 cmi te chyba najbardziej nieszablonowe kolejno:wzdręga, leszczyk, płotka, ukleja, kiełbik i okonekChyba troszkę przesadzasz wildriver ale cieszę się, że się podobają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Nie no kita sadzi,nie ma opcji. Rewelka wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Też mi tu coś dziwnie pachnie chyba to był początek zimy 1946 roku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 HEH:D A najlepsze na tym forum jest to, że wszyscy zaraz walą komplementami. Dzięki Panowie!! Naprawdę zacząłem w tą zimę, ale na razie nie mam towaru na dalsze prace. Musze zamówić drewno i na tym etapie mogę stwierdzi, że chyba przerzucę się na lipę gdyż balsa nawet utwardzana caponem i wieloma warstwami lakieru nie jest chyba najmocniejszym materiałem. No i marzy mi się aerograf bo gąbeczką nie da się osiągnąć wymarzonych efektów ale to może kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Areograf piekna sprawa jak ty gąbka tak malujesz to sie nie zastanawiaj tylko kupuj nie musi byc jakiś mega wypasiony przeciez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Aero to pół biedy ale kompresor jest większym problemem. To już spory wydatek a domowa konstrukcja to raczej nie dla mnie, prędzej wysadziłbym mieszkanie w powietrze niż coś zmalował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 ja za swoj dalem cos kolo 400 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Nie wierze, ze zaczales strugac na poczatku zimy. Te ostatnie miazga. Jesli to poczatek to bedziesz jednym z najlepszych lurebuilderow w Polsce :-)Ps odpusc sobie aero - gabka ma swoj styl. Edytowane 5 Lutego 2013 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 No właśnie a ja biedny student.... Za gąbki ze zmywaków do naczyń dostałem od mojej dziewczyny niezły opierdziel, o kompresorku aż się boję pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Też mi tu coś dziwnie pachnie chyba to był początek zimy 1946 roku he he dobre... :D wepster,meldować ile to już czasu takie rękodzieło uprawiasz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Nie wierze, ze zaczales strugac na poczatku zimy. Te ostatnie miazga. Jesli to poczatek to bedziesz jednym z najlepszych lurebuilderow w Polsce :-)Ps odpusc sobie aero - gabka ma swoj styl.Heh mam nadzieję, że jesteś prorokiem czy jakimś innym medium Edytowane 5 Lutego 2013 przez wepster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 No właśnie a ja biedny student.... Za gąbki ze zmywaków do naczyń dostałem od mojej dziewczyny niezły opierdziel, o kompresorku aż się boję pomyśleć No to kup sam areo a dziewczyna dostanie drugi koniec wezyka i bedzie dmuchac z calej sily bedziecie wiecej czasu razem spedzac na poczatek powinno być ok hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Woblery tak nieszablonowe jak niesamowite jest ze tej zimy zacząłeś co ty robisz zawodowo , artystą plastykiem jesteś ? .Kamil daj sobie spokój z aero , chciał bym mieć taką rękę do gąbeczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 No to kup sam areo a dziewczyna dostanie drugi koniec wezyka i bedzie dmuchac z calej sily bedziecie wiecej czasu razem spedzac na poczatek powinno być ok hehe A co będzie jak z przyzwyczajenia zacznie ciągnąc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 To samo pomyslalem. Studiujesz na asp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi