Skocz do zawartości

Moje woblery - Wepster

Rekomendowane odpowiedzi

Na samym początku chciałbym się przywitać tak więc... Witam :) Od dawna śledziłem to forum korzystając z waszych rad i doświadczenia. Zdecydowałem się w końcu zarejestrować i pokazać swoje wypociny. Muszę nadmienić, że to forum jest naprawdę super a wasze przynęty powalają, normalnie szczena opada no ale to temat na inną rozmowę. Swoje pseudo woblery zacząłem strugać na początku tej zimy więc nie porażają urodą ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Mam nadzieję, że ocenicie je i powiecie co jest nie tak bym mógł wyciągnąć wnioski na przyszłość, bo jest tu naprawdę dużo speców w tej dziedzinie. Drewno jakiego użyłem to balsa, stelaż przez cały korpus z drutu 0,6 mm (w najmniejszych przynętach 0,4 mm), stery z poliwęglanu 1 mm, malowanie farbkami modelarskimi humbrol za pomocą gąbki.

HEH:D A najlepsze na tym forum jest to, że wszyscy zaraz walą komplementami. Dzięki Panowie!! Naprawdę zacząłem w tą zimę, ale na razie nie mam towaru na dalsze prace. Musze zamówić drewno i na tym etapie mogę stwierdzi, że chyba przerzucę się na lipę gdyż balsa nawet utwardzana caponem i wieloma warstwami lakieru nie jest chyba najmocniejszym materiałem. No i marzy mi się aerograf bo gąbeczką nie da się osiągnąć wymarzonych efektów ale to może kiedyś... 

Nie wierze, ze zaczales strugac na poczatku zimy. Te ostatnie miazga. Jesli to poczatek to bedziesz jednym z najlepszych lurebuilderow w Polsce :-)

Ps odpusc sobie aero - gabka ma swoj styl.

Heh mam nadzieję, że jesteś prorokiem czy jakimś innym medium :P

Edytowane przez wepster

No właśnie a ja biedny student.... Za gąbki ze zmywaków do naczyń dostałem od mojej dziewczyny niezły opierdziel, o kompresorku aż się boję pomyśleć :D

No to kup sam areo a dziewczyna dostanie drugi koniec wezyka i bedzie dmuchac z calej sily bedziecie wiecej czasu razem spedzac :D na poczatek powinno być ok  :) hehe 

• Like 1