Vita Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Pstrąg poleciał do @Milupy, przy okazji Piotrek pokazał mi ile prac na konkurs do niego przyszło Jak w całkiem nieźle zaopatrzonym sklepie wędkarskim. Efekt końcowy przedstawia się tak:długość ( z ogonem) : 7 cmwaga: 5gpływalność: baaaardzo wolno tonący, praktycznie suspending DSC_0923.JPGDSC_0929.JPGDSC_0931.JPGDSC_0938.JPGDSC_0941.JPG Troszkę tu widać jak pracuje. Nie miałem czasu przetestować w szybkim nurcie, ale przy szybszych podciągnięciach ucieka nieregularnie w prawo i lewo. Powinien się sprawdzić https://youtu.be/tjsPkRmPRWQna żywo- wymiatacz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Agresorek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Niesamowite wobki. Wepster powiedz jak wykonałeś płetwy?Też bym coś takiego sobie strugnął... pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Na pierwszym poście na tej stronie widać ze są wycięte z poliwęglanu o ile dobrze widzę na telefonie. Woblerek piękny. Bardzo ładnie się będzie u mnie prezentował mam taką nadzieję. Mam nadzieje ze uda mi się go wygrać. PozdrM 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Dokładnie, płetwy są z poliwęglanu. Ze zmatowionej papierem ściernym płytki wycinam kształtki z "zapasem" ,czy jak to tam nazwać, który wklejam w nacięty korpus. Następnie płetewki są malowane i w lakier. Woblery z płetwami lakieruję głową do dołu by ściekający lakier tworzył kropelkę na oczku do mocowania agrafki a nie na końcu ogona. Przedstawia to profesjonalna ilustracja z Painta poniżej :Muszę popracować nad umieszczeniem tylnego oczka na kotwiczkę, niestety takie rozwiązanie sprawia, że kotwiczka czasami zaczepia się za ogonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Na pierwszym poście na tej stronie widać ze są wycięte z poliwęglanu o ile dobrze widzę na telefonie. Woblerek piękny. Bardzo ładnie się będzie u mnie prezentował mam taką nadzieję. Mam nadzieje ze uda mi się go wygrać. PozdrMNie wiem co Ty na niego będziesz tam łowił w Irlandii.. Tam chyba narybek pstrąga się większy wykluwa Ale waaaalcz, licytuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Chciałbym umieć tak malować Świetne prace 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Kolego Wepster, tak zaintrygowały mnie te stworki z płetewkami, że postanowiłem przejrzeć sobie cały wątek. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Niesamowity progres chociaż od samego początku szło Ci bardzo nieźle.Nie to żebym słodził ale niech Twoja osoba i ten wątek będzie takim przykładem do czego można dojść i jak pięknie malować przy pomocy farbek, kredek, cieni nawet nie używając aerografu. Brawo ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Kolego Wepster, tak zaintrygowały mnie te stworki z płetewkami, że postanowiłem przejrzeć sobie cały wątek. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Niesamowity progres chociaż od samego początku szło Ci bardzo nieźle.Nie to żebym słodził ale niech Twoja osoba i ten wątek będzie takim przykładem do czego można dojść i jak pięknie malować przy pomocy farbek, kredek, cieni nawet nie używając aerografu. Brawo ! Dziękuję! Takie opinie bardzo motywują do dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Na warsztacie takie o to okonki, 10 cm w dwóch wersjach. Zobaczymy co z tego wyjdzie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eaw32 Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Czemu te tylne oczka tak bardzo odstają? Edytowane 27 Listopada 2015 przez eaw32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Czemu te tylne oczka tak bardzo odstają?Żeby odsunąć tylną kotwiczkę do tyłu przynęty. Oczko przy korpusie między płetwą a ogonem sprawia, że kotwiczka lubi się zaczepiać o korpus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Piękny ten pstrąg. Reszta też genialna. Coś więcej o nim napiszesz? Długość, praca? Myślę że będzie mój PozdrM Pstrąg poleciał do @Milupy, przy okazji Piotrek pokazał mi ile prac na konkurs do niego przyszło Jak w całkiem nieźle zaopatrzonym sklepie wędkarskim. Efekt końcowy przedstawia się tak:długość ( z ogonem) : 7 cmwaga: 5gpływalność: baaaardzo wolno tonący, praktycznie suspending DSC_0923.JPGDSC_0929.JPGDSC_0931.JPGDSC_0938.JPGDSC_0941.JPG Troszkę tu widać jak pracuje. Nie miałem czasu przetestować w szybkim nurcie, ale przy szybszych podciągnięciach ucieka nieregularnie w prawo i lewo. Powinien się sprawdzić https://youtu.be/tjsPkRmPRWQ Mój Ci on. Udało się 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 No i jak powiedział tak uczynił Mam nadzieję, że wpadnie w mordę jakiemuś kropkowi. No i sumka na dzieciaczki bardzo fajna. Dzięki Melek!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Pstrąg poleciał do @Milupy, przy okazji Piotrek pokazał mi ile prac na konkurs do niego przyszło Jak w całkiem nieźle zaopatrzonym sklepie wędkarskim. Efekt końcowy przedstawia się tak:długość ( z ogonem) : 7 cmwaga: 5gpływalność: baaaardzo wolno tonący, praktycznie suspending DSC_0923.JPGDSC_0929.JPGDSC_0931.JPGDSC_0938.JPGDSC_0941.JPG Troszkę tu widać jak pracuje. Nie miałem czasu przetestować w szybkim nurcie, ale przy szybszych podciągnięciach ucieka nieregularnie w prawo i lewo. Powinien się sprawdzić https://youtu.be/tjsPkRmPRWQWymiatają te Twoje miniaturki. Szczególnie pstrążęk piękny jest Dobra praca do prowadzenia z prądem i do twitchingu, ale szkoda tego wrzucać do wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 E tam szkoda. Trzeba będzie uważać i już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 E tam szkoda. Trzeba będzie uważać i już Melek te Twoje aligatory nosem go wciągną hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Wobler ma łowić, jak leży za długo w pudełku to traci duszę i przestaje działać Muszę przygotować chyba na wiosnę partyjkę pstrągów w różnych wariantach, na Sanie powinny się spisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Na warsztacie takie o to okonki, 10 cm w dwóch wersjach. Zobaczymy co z tego wyjdzieokon.jpg I jak tam ten temat okoni? zrezygnowales czy ciagle walczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Walczę!!! Mało czasu ostatnio, ale w wolnych chwilach kombinuję z obciążeniem, sterami itp, żeby wyciągnąć z nich ile się da. Po za tym w międzyczasie jeszcze taki się połamaniec zrobił 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Świetne wobki!! Mają duszę Chyba trzeba Mikołaja poprosić o zestaw pędzli i spróbować sił w ręcznym malowaniu Praca pstrąga też miodzio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Szczupak w ślimaczym tempie nabiera kolorów... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Jeszcze kilka innych plamek i będzie bardzo realistycznie wyglądał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 o takie cudeńko jak ten szczupaczek to bym chętnie kupił, ostatnimi czasy łamańce to moja jakaś choroba na ich posiadanie niekoniecznie wcale by nimi łowić. Już wygląda super. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 o takie cudeńko jak ten szczupaczek to bym chętnie kupił, ostatnimi czasy łamańce to moja jakaś choroba na ich posiadanie niekoniecznie wcale by nimi łowić. Już wygląda super.Nie widzę problemu żeby wykonać takiego woblera na zamówienie, ale to masa pracy więc i cena musiałaby być adekwatna... Jeszcze tylko lakier i ster, tylko muszę wykombinować jakiś słoiczek w który da się skubańca zmieścić i zanurzyć 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi