Skocz do zawartości

Moje woblery - Wepster

Rekomendowane odpowiedzi

Pstrąg poleciał do @Milupy, przy okazji Piotrek pokazał mi ile prac na konkurs do niego przyszło :o Jak w całkiem nieźle zaopatrzonym sklepie wędkarskim. Efekt końcowy przedstawia się tak:

długość ( z ogonem) : 7 cm

waga: 5g

pływalność: baaaardzo wolno tonący, praktycznie suspending

attachicon.gifDSC_0923.JPGattachicon.gifDSC_0929.JPGattachicon.gifDSC_0931.JPGattachicon.gifDSC_0938.JPGattachicon.gifDSC_0941.JPG

Troszkę tu widać jak pracuje. Nie miałem czasu przetestować w szybkim nurcie, ale przy szybszych podciągnięciach ucieka nieregularnie w prawo i  lewo. Powinien się sprawdzić :)

https://youtu.be/tjsPkRmPRWQ

na żywo- wymiatacz!

• Like 1

Na pierwszym poście na tej stronie widać ze są wycięte z poliwęglanu o ile dobrze widzę na telefonie.

Woblerek piękny. Bardzo ładnie się będzie u mnie prezentował :D mam taką nadzieję. Mam nadzieje ze uda mi się go wygrać.

Pozdr

M

• Like 3

Dokładnie, płetwy są z poliwęglanu. Ze zmatowionej papierem ściernym płytki wycinam kształtki z "zapasem" ,czy jak to tam nazwać, który wklejam w nacięty korpus. Następnie płetewki są malowane i w lakier. Woblery z płetwami lakieruję głową do dołu by ściekający lakier tworzył kropelkę na oczku do mocowania agrafki a nie na końcu ogona. Przedstawia to profesjonalna ilustracja z Painta poniżej :):

post-53384-0-40019800-1448545762_thumb.png

Muszę popracować nad umieszczeniem tylnego oczka na kotwiczkę, niestety takie rozwiązanie sprawia, że kotwiczka czasami zaczepia się za ogonek.

Na pierwszym poście na tej stronie widać ze są wycięte z poliwęglanu o ile dobrze widzę na telefonie.

Woblerek piękny. Bardzo ładnie się będzie u mnie prezentował :D mam taką nadzieję. Mam nadzieje ze uda mi się go wygrać.

Pozdr

M

Nie wiem co Ty na niego będziesz tam łowił w Irlandii.. Tam chyba narybek pstrąga się większy wykluwa :) Ale waaaalcz, licytuj! :P

Kolego Wepster, tak zaintrygowały mnie te stworki z płetewkami, że postanowiłem przejrzeć sobie cały wątek. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Niesamowity progres chociaż od samego początku szło Ci bardzo nieźle.

Nie to żebym słodził ale niech Twoja osoba i ten wątek będzie takim przykładem do czego można dojść i jak pięknie malować przy pomocy farbek, kredek, cieni nawet nie używając aerografu. Brawo !

^_^

• Like 2

Kolego Wepster, tak zaintrygowały mnie te stworki z płetewkami, że postanowiłem przejrzeć sobie cały wątek. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Niesamowity progres chociaż od samego początku szło Ci bardzo nieźle.

Nie to żebym słodził ale niech Twoja osoba i ten wątek będzie takim przykładem do czego można dojść i jak pięknie malować przy pomocy farbek, kredek, cieni nawet nie używając aerografu. Brawo !

Dziękuję! Takie opinie bardzo motywują do dalszej pracy :)

• 3 tygodnie później...

Piękny ten pstrąg. Reszta też genialna. Coś więcej o nim napiszesz? Długość, praca? Myślę że będzie mój :D

Pozdr

M

Pstrąg poleciał do @Milupy, przy okazji Piotrek pokazał mi ile prac na konkurs do niego przyszło :o Jak w całkiem nieźle zaopatrzonym sklepie wędkarskim. Efekt końcowy przedstawia się tak:

attachicon.gifDSC_0923.JPGattachicon.gifDSC_0929.JPGattachicon.gifDSC_0931.JPGattachicon.gifDSC_0938.JPGattachicon.gifDSC_0941.JPG

Troszkę tu widać jak pracuje. Nie miałem czasu przetestować w szybkim nurcie, ale przy szybszych podciągnięciach ucieka nieregularnie w prawo i  lewo. Powinien się sprawdzić :)

Mój Ci on. Udało się B) :rolleyes: :ph34r:

• Like 2

Wymiatają te Twoje miniaturki. Szczególnie pstrążęk piękny jest :blink: Dobra praca do prowadzenia z prądem i do twitchingu, ale szkoda tego wrzucać do wody ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

o takie cudeńko jak ten szczupaczek to bym chętnie kupił, ostatnimi czasy łamańce to moja jakaś choroba na ich posiadanie niekoniecznie wcale by nimi łowić. Już wygląda super.

Nie widzę problemu żeby wykonać takiego woblera na zamówienie, ale to masa pracy więc i cena musiałaby być adekwatna... Jeszcze tylko lakier i ster, tylko muszę wykombinować jakiś słoiczek w który da się skubańca zmieścić i zanurzyćpost-53384-0-25383900-1452345360_thumb.jpg

post-53384-0-08995700-1452345371_thumb.jpg

post-53384-0-05493800-1452345382_thumb.jpg

post-53384-0-34850400-1452345390_thumb.jpg

• Like 13