smudek Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 piękne wobki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Eee tam sprzedaj... daj! Brzanówki będą bez żadnych fajerwerków, 3-3,5 cm, pękate co by latały, agresywne co by dociążyć jeszcze w razie potrzeby się dało i ster typu dr... czyli taki standard na Wisłę, który przynajmniej mnie się sprawdza. Jak bym chciał żeby były skuteczne to uchlapał bym je pewnie srebrnym szprejem, maznął grzviet na czorno i by wystarczyło ale to nudne Uważam, że trochę inne woblery są skuteczne na brzany w mniejszych czy górskich rzekach, zazwyczaj płytkich a inne w wielkiej Wiśle... podczas gdy np na Sanie często sprawdzają się bardziej finezyjne, "delikatniejsze" w bryle woblerki to na wiślane baśki, dla mnie, woblerek musi mieć trochę ciałka i konkretnie zamiatać w mętnej, zasyfionej bardziej wodzie.Z drugiej jednak strony @Pisarz łowił brzany świadomie i z premedytacją na takie przynęty,że w piiii...piripi idą wszelkie reguły I nie były to jakieś pojedyncze, przypadkowe ryby prawda Piotruś? Ja dużo kombinowałem, eksperymentowałem a i tak brania pojawiały się zazwyczaj gdy wracałem do utartych, sprawdzonych metod i przynęt. Może coś w tym jest a może tak mi się tylko zakodowało we łbie Może ten sezon przyniesie nowe, zupełnie inne przemyślenia... zobaczymy To wszystko prawda , co piszesz Kamilu. Brzana z warszawskiej Wisły i z Sanu, to dwie różne bajki. Swoją pierwszą w życiu brzanę złowiłem na wynalazek , to i dalej starałem się łowić na wynalazki . Zresztą zawsze lubiłem wędkarsko poeksperymentować. W tym roku spróbuję dobrać się do basiek na muchę . Trzy miejscówki mam wytypowane i jestem w trakcie dopasowywania sprzętu. Mam nadzieję , że znów razem połowimy .Oby Wisła była w tym roku nam łaskawa , a nasze żony wyrozumiałe . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Heh piękne życzenia Ja w zeszłym sezonie zrobiłem jedno podejście z muchówką, ale po urwaniu garści nimf na szmacianym dnie naszej pięknej wisełki, podczas gdy brzany chlapały w najlepsze do około, wymiękłem i poszedłem do auta po spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 i to jest wyjście z tej sytuacji trzeba mieć alternatywę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Heh piękne życzenia Ja w zeszłym sezonie zrobiłem jedno podejście z muchówką, ale po urwaniu garści nimf na szmacianym dnie naszej pięknej wisełki, podczas gdy brzany chlapały w najlepsze do około, wymiękłem i poszedłem do auta po spina Szmaty ,to była największa zmora przy łowieniu na Wiśle .Te miejsca które wytypowałem do łowienia , były prawie wolne od szmat . Prócz tego mam nadzieję , że czas i wysoka woda zrobią swoje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Coś na szczupaki, 8cmSI_20170228_150906.jpgJak pracują tak jak wyglądają to nie mogę się doczekać na moje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Okonki 6 cm, pływające 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Ja Ciez pierdzieloza .... Hmmmmmm.... Zacne stadko.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Kozaki [emoji2] Pastele i kalka? [emoji2] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Śliczne, jak żywe, szkoda w do wody wrzucać???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Kalka?! Afuuj Tylko akryle, ołówek, uni-pin, gąbki, wykałaczki, spinacze biurowy oraz igła groszówka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 O kurde, zestaw na bogato [emoji2] Ile zajmuje zrobienie takiego jednego wobka? [emoji6] Bo efelty petarda [emoji2] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Kamil jak zawsze piękna robota Świetny ten Twój styl ! Dzisiaj chciałem Unipinem też poszaleć ale nie wychodziło więc na razie odpuściłem Edytowane 19 Marca 2017 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 O kurde, zestaw na bogato [emoji2] Ile zajmuje zrobienie takiego jednego wobka? [emoji6] Bo efelty petarda [emoji2]Jakbym przeliczał czas/szt to już dawno bym ich nie robił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Kamil jak zawsze piękna robota Świetny ten Twój styl ! Dzisiaj chciałem Unipinem też poszaleć ale nie wychodziło więc na razie odpuściłem Dzięki Daniel, uni-pin do takich pierdółek najlepiej z końcówką 0,05-0,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dokładnie te dwa posiadam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Szykuję się powoli na lipcowe Baśki 3 i 3,5 cm na Wisełkę. Tymi mniejszymi nie powinny też pogardzić kluchy. Malowanie w ich przypadku ma raczej drugorzędne znaczenie więc mazałem tak bez pomysłu, co mi się zachciało. Finalnie wyszły, jakby to powiedział @Qcyk "komiksowe" 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Kamil jestem chętny na 3-4 sztuki tych 3,5 cm. Jakbyś miał coś górką :-) Nie bądź taki podziel się ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Sztos!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Szykuję się powoli na lipcowe Baśki 3 i 3,5 cm na Wisełkę. Tymi mniejszymi nie powinny też pogardzić kluchy. Malowanie w ich przypadku ma raczej drugorzędne znaczenie więc mazałem tak bez pomysłu, co mi się zachciało. Finalnie wyszły, jakby to powiedział @Qcyk "komiksowe" SI_20170325_125455.jpgSI_20170325_125320.jpgTo takie jak mój?To nie bierzcie.. Ładne, ale niełowne a tak poważnie - na żywo wyglądają lepiej, a pracują lepiej niż wyglądają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Kamil jestem chętny na 3-4 sztuki tych 3,5 cm. Jakbyś miał coś górką :-) Nie bądź taki podziel się ;-) Rozumiem, że chciabyś je z przeznaczeniem na brzany? Do lipca powinno się ich jeszcze sporo wyprodukować jak nic mi nie popsuje planów Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez Kamil G (dawniej @Wepster) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Naturalnie : ) Ale nie ukrywam, że również aby je zobaczyć na żywo Zapisz mnie w zeszyt na 4 sztukasy resztę dogadamy na priv:) Bo takie "komiksy" będą świetnie prezentowały się w moim pudełku a i o ich skuteczność się nie martwię... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Szykuję się powoli na lipcowe Baśki 3 i 3,5 cm na Wisełkę. Tymi mniejszymi nie powinny też pogardzić kluchy. Malowanie w ich przypadku ma raczej drugorzędne znaczenie więc mazałem tak bez pomysłu, co mi się zachciało. Finalnie wyszły, jakby to powiedział @Qcyk "komiksowe" Kamil, zayebiste wobki na takie się nie łowi, to jest fetysz, ozdoba każdego pudełka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Spoko Daniel, da się załatwićWojtek, jak się nie łowi?! Te są akurat przeznaczone na pewną śmierć Chyba nie ma bardziej woblerożernej metody niż łowienie warszawskich brzan. Smutne, ale prawdziwe... będą rwane na rafach jak cholera ale cóż, zrobią się kolejne Lokomotywa na kiju wynagradza zestawioną w rzece garść przynęt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Kamil, da się je na pewno złowić na "seryjniaki" ale Twoje są naprawdę ładne. Ja jestem przynętowym pragmatykiem i wyzbyłem się fanaberii ale cholera Twoje wobki mogą być przyczyną nawrotu choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi