pietryk Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Co jeden to lepszy. Panowie przez was to salmo, rapala i inni seryjni producenci wpadną w kompleksy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Pstrągowe lizaki po pierwszej warstwie lakieru. 5 cm, ok. 2,5 gPod nożem aktualnie jeszcze imitacje kozy w różnych wariantach....Oj mogą wariować, oj mogą . Dasz nieco większy ogon i nie utrzymasz ich w ryzach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Co jeden to lepszy. Panowie przez was to salmo, rapala i inni seryjni producenci wpadną w kompleksy. Salmo! Rapala! Strzeżcie się! Nadchodzimy że swoimi nożykami by wygryść Was z rynku Cieszę się, że się podobają Oj mogą wariować, oj mogą . Dasz nieco większy ogon i nie utrzymasz ich w ryzach .Albo wyjdą nieruchawe klocki z pawim tyłkiem Trzeba uważać, żeby nie przecholować; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 .....Albo wyjdą nieruchawe klocki z pawim tyłkiem Trzeba uważać, żeby nie przecholować; )To prawda, ale jakby tylko co jakiś czas traciły pracę to mogłyby być hiciorem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Gotowa płoteczka 4cm, 1,5 g poczyniona tak nudów.Na letnie micro-łowienie powinna się sprawdzić... Tak podglądowo w porównaniu do horneta 2,5 cm. Niby 4 cm, ale nie wygląda Praca bez fajerwerków, po prostu pracuje 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Na pierwszy rzut oka, pomyślałem, że ciężko będzie płoteczkę ożywić, no i proszę, ploteczka zamiata jak szalona. Rewelka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 moim zdaniem lepiej jakby była mniej żywa ale wygląda fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 moim zdaniem lepiej jakby była mniej żywa ale wygląda fajnieTeż nie jestem pewien czy nie zbyt agresywnie zamiata, ale to się zweryfikuje nad wodą bo w wannie to se można przeciągać Zawsze można ją przytłumić większą kotwiczką lub odgięciem oczka. Jeśli się zrobi zbyt skromnie pracującą to później ożywić trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak dla mnie bomba u mnie klenie nie przepadają, że tak wyrazistą pracą, ale za to pstrągi.... skakał by za nią na brzeg okonie też powinny być zadowolone. Będę musiał zrobić sobie podobną na letnie łowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 pisząc faktycznie brałem pod uwagę tylko warunki w jakich ja łowię i co mi się sprawdza faktycznie u ciebie może być inaczej nie wiem gdzie łowisz rzeczka ,jeziorko i jakie rybki ma kusić uklejeczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Do prowadzenia z prądem w sam raz . Nie przejmuj się przedmówcami, zazdroszczą Tobie . Ja zresztą też . Edytowane 8 Lutego 2016 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Haahaha zazdrośniki Zazdroszczę to ja Wam, że możecie na rybki polatać. W ten weekend miałem rozpocząć długo przekładany sezon pstrągowy. Tymczasem leżę zagilowany od trzech dni, i zdycham... Z ryb nici a i woblerów za bardzo nie ma jak porobić, bo narzeczona mnie opiepsza jak tylko nos z pod kołdry wystawię za bardzo :/ Już zapomniałem jak to jest trzymać wędkę w ręku ;\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Haahaha zazdrośniki Zazdroszczę to ja Wam, że możecie na rybki polatać. W ten weekend miałem rozpocząć długo przekładany sezon pstrągowy. Tymczasem leżę zagilowany od trzech dni, i zdycham... Z ryb nici a i woblerów za bardzo nie ma jak porobić, bo narzeczona mnie opiepsza jak tylko nos z pod kołdry wystawię za bardzo :/ Już zapomniałem jak to jest trzymać wędkę w ręku ;\Spoko Kamil, jeszcze wyskoczysz na pstruchy. Teraz dobrze wylecz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Gotowa płoteczka 4cm, 1,5 g poczyniona tak nudów.Na letnie micro-łowienie powinna się sprawdzić...20160207_184731.jpg20160207_184254.jpg Tak podglądowo w porównaniu do horneta 2,5 cm. Niby 4 cm, ale nie wygląda 20160207_185653.jpg Praca bez fajerwerków, po prostu pracuje https://www.youtube.com/watch?v=orUXFLy7KU0 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Płoteczka jak i sama jej praca elegancka, można ją zapewne fajne przytrzymać w słabym nurcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Uff. Udało się odkopać wątek Dzięki Panowie za pochlebne opinie, płoteczka przetestowana w terenie, w rzecznym nurcie ładnie migocze. Śmiem twierdzić, że będzie łowić. Udało się też ustawić pstrągi w rzeczce, jednak warunki były niezbyt sprzyjające by nagrać jakiś filmik. Nagram coś później. Przy okazji udało się nawet skusić mazowieckiego pstrucha na ciernika spod mojej ręki, chodź wszyscy koledzy po kiju twierdzili, że pustynia totalna tego dnia Niestety rozmiar nieforumowy.Dodatkowo dostałem robotę od pewnego szalonego łowcy przerośniętych szczupaków... BIG TROUT 30cm !!!Hmm... od której strony by tu zacząć....? 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Szalenie mi się to Twoje malowanie podoba, dalej kredki? PS. Spotkaliśmy się przy barze na SFP Wrocław - szkoda że nie wiedziałem że to Ty, bo bym Cię chętnie podpytał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Szalenie mi się to Twoje malowanie podoba, dalej kredki? PS. Spotkaliśmy się przy barze na SFP Wrocław - szkoda że nie wiedziałem że to Ty, bo bym Cię chętnie podpytał Cieszę się, że wpadły w oko Technika malowania niezmienna, gąbka i kredki. Jeżeli nic nie stanie mi na przeszkodzie, to mam zamiar obskoczyć wszystkie SF w tym roku, więc może będzie jeszcze okazja się spotkać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Jeśli mógłbym Ci coś podpowiedzieć, to płetwy (grzbietowa i odbytowa), moim zdaniem, powinny być troszkę mniejsze. Wtedy będą mniej narażone na ryzyko uszkodzeń, mniej też będą wpływały na pracę woblera. Tylne oczko, a właściwie sam drut - warto podkleić do ogona. Ale ślicznotki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Dodatkowo dostałem robotę od pewnego szalonego łowcy przerośniętych szczupaków... BIG TROUT 30cm !!!Hmm... od której strony by tu zacząć....? 20160305_211328.jpgO jaaaa. Który to taki szalony? Malowanie maluszków, pierwszy od góry kozak PozdrM Edytowane 7 Marca 2016 przez Melanzyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Kiedyś podchodziłem do dekorowania kredkami, ale z marnymi efektami - Twoje prace udowodniły mi że się da, więc spróbowałem ponownie - tu rezulatat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Jeśli mógłbym Ci coś podpowiedzieć, to płetwy (grzbietowa i odbytowa), moim zdaniem, powinny być troszkę mniejsze. Wtedy będą mniej narażone na ryzyko uszkodzeń, mniej też będą wpływały na pracę woblera. Tylne oczko, a właściwie sam drut - warto podkleić do ogona. Ale ślicznotki! Ale Janusz! One maja mieć wpływ na pracę Jeśli chodzi o narażenie na uszkodzenia to na pewno masz rację. Chciałem, żeby wobki proporcjami były jak najbardziej zbliżone do oryginału a wielkość płetw dobierałem ze zdjęć żywego narybku. Póki co, to trochę płetwiastych konstrukcji już przeorałem po rozmaitych kamieniach itp i jeszcze nie zaliczyłem żadnej awarii. Zastanawiałem się również na podklejeniem tego drutu by wkomponować go w ogon ale miałem zawsze obawy, że przy holu czy zaczepie, klej może puścić. Chociaż w sumie może distal by wytrzymał... Chyba muszę zasięgnąć rady od @Woblery TG jak to Tomek w swoich mocuje ślicznotkach. DZIĘKI! Kiedyś podchodziłem do dekorowania kredkami, ale z marnymi efektami - Twoje prace udowodniły mi że się da, więc spróbowałem ponownie - tu rezulatat Cholernie miło, że to co robię może być dla kogoś inspiracją! Kredki dają dużo możliwości i rządzą Jakieś kozy się też robią powoli... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Oj Kamilu kusisz na kupno, oj kusisz . Jak zwykle piękności, tylko pozazdrościć zdolności . U Tomka, stelaż jest przyklejony do jednego z boków ogonka. Wystający stelaż jest na tyle krótki, że powstaje mała dźwignia z kotwicą, która nie powinna wyrwać ogonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Oj Kamilu kusisz na kupno, oj kusisz . Jak zwykle piękności, tylko pozazdrościć zdolności . U Tomka, stelaż jest przyklejony do jednego z boków ogonka. Wystający stelaż jest na tyle krótki, że powstaje mała dźwignia z kotwicą, która nie powinna wyrwać ogonka. Póki co ilości tylko do moich pudełek, ale niebawem powinno się coś tam jeszcze dostrugać, mogącego polecieć w świat to na pewno sie dogadamy Wiesz Sławku, podobają Ci się moje woblery, a mi Twoja książka... Co do ogonków, to fakt, dobry klej powinien załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Fajne malowanie jakich kredek używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi