SzymusS Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 chyyba raczej co zabrac pomijajac kolorystyke (moim zdaniem core jest ladniejszy od met MG7) zabrali kilka lozysk... prawda mifek - jest jednak jedna rzecz, którą ewentualnie poprawiłbym w mg7, czego niestety również amerykanie nie poprawili Jest to tworzywo, z którego są one zbudowane: wolałbym raczej aluminium niż mg, nawet kosztem zwiększenia wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 mifek - jest jednak jedna rzecz, którą ewentualnie poprawiłbym w mg7, czego niestety również amerykanie nie poprawili Jest to tworzywo, z którego są one zbudowane: wolałbym raczej aluminium niż mg, nawet kosztem zwiększenia wagi ale to poprawili jeszczed zanim powstał Mg7.. mam na myśli Antaresa AR..Użytkowo niemalże tosamo, ale nie z magnezu..Mozesz nawet zastosować di niego tesame szpulki co do MG7.. pasują na 100%..pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 ale to poprawili jeszczed zanim powstał Mg7.. mam na myśli Antaresa AR..Użytkowo niemalże tosamo, ale nie z magnezu..Mozesz nawet zastosować di niego tesame szpulki co do MG7.. pasują na 100%..pozd JW zgadza się źle się więc trochę wyraziłem: mg7 z aluminium w cenie mg7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 mg7 z aluminiu w cenie mg7 z magnezu? chyba troche malo ekonomicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 mg7 z aluminiu w cenie mg7 z magnezu? chyba troche malo ekonomicznie ... tym mniej ekonomicznie w takim porównaniu wychodzi antek Jednak jak ktoś ma zamiar używać mg7 tylko w warunkach słodkiej wody - budowa mg przemawia raczej na korzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam!Do mnie wlasnie dzis rowniez dotarl MMg7 Rowniez uwazam ze to piekna maszynka choc w porownaniu do Zilliona czy Revo S jest duzo dluzsza i to oczywiscie jest na duzy +. Najwieksza roznica od reszty jest to, ze jest tam duzo luzu pomiedzy szpula a prowadnica i to daje fajny efekt wizualny Jutro krotki test nad woda ale wydaje mi sie ze usmiech z twarzy mnie nie opusci <_< Jeszcze male pytanko: Czy jest juz dostepna ta lzejsza i plytsza szpula o której pisał wczesniej Remek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 jest... tylko mozesz miec problem z zapasową rozetka hamulca bo firma YUMEYA produkuje i sprzedaje szpulki bez rozetki co jest troch eupierdliwe jesli sie chce miec dwie szpulki w uzyciu... PS. jakby ci sie udalo znalezc dostawce SAMYCH ROZETEk to daj prosze znac. bedziesz mial wielki dobry uczynek na koncie a św. mikolaj patrzy przez cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Jeszcze male pytanko: Czy jest juz dostepna ta lzejsza i plytsza szpula o której pisał wczesniej Remek? Tak - posiadam taką szpulkę już od jakiegoś czasu. Tak jak wspomniał Mifek do niej nie dołączyli rozetki z hamulcem odśrodkowym więc albo ściągniesz z oryginalnej szpulki albo dokupisz jako shimano part albo ... pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 albo...naucze sie rzucac bez niej? <_< Dzis bylem nad woda i stwierdzilem ze do mniejszych wabikow bloczki sa potrzebne, ale kusi mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan mewa Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 HelloTak sem cital artykul,czy ten baitcasting reel MG7 dobre byl by on do lowiena z wabikami do max 50gr czy on mechanizmy da rede do takieho ,spiinningu na Zandery?do soft baits ,jig do maximum 40-50gramto dla mne interesting nowe metoda.bym sobie wybadal tako new metod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Czy MG7 to nie wiem, ale jako użytkownik MG z przełożeniem 6,2 myślę, że do 50g nic sie nie stanie temu multikowi. Pytanie tylko czemu akurat zdecydowałeś się na Metanium MG? jeśli chcesz łowić nim również na przynęty ponizej 10g to rozumiem, ale jeśli pod uwagę bieresz wyłacznie cięższe wabiki np od 20 do 50g to zdecydowanie lepszym wyborem byłby Shimano Curado 201, albo Daiwa Zillion 100HL. Metanium MG to zasadniczo multiplikator do sredniego łowenia dlamnie to oznacza kij 15-17 lbs i wabiki 10-30g. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan mewa Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 U mne male Muscle dlateho dla mne dobry light weigh reel jak to napisec.dla mne lepsze czuc bait jak kolowrotki so lekie. cale combo wedka i reel jak ma leki wage,to ma lepszy feeling dla mne jak ciezki combo jest on nrwygodny znacit MG7 podola zadaniu z jiging zander fishing? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Podola, podola. Oba Mg i Mg7 beda do tego dobre. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 A ja muszę się przyznać, że po sezonie właśnie takiego sandaczowania zajechałem chyba swojego MG7. Normalnie chodzi jak betoniarka Nie wiem czy trafiłem po prostu felerny egzemplarz, bo kolegów- te multiki- chodzą bezbłędnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jerzy, zapomniales dodac Revo Premiera Smaczek - zajrzyj na slimaka przy wodziku - jesli tam brakuje smaru ma to ogromny wplyw na plynna prace mlynka... Pozdrawiam --Yacar?-- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan mewa Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 A ja muszę się przyznać, że po sezonie właśnie takiego sandaczowania zajechałem chyba swojego MG7. Normalnie chodzi jak betoniarka Nie wiem czy trafiłem po prostu felerny egzemplarz, bo kolegów- te multiki- chodzą bezbłędnie. ? to znaczy slaby?Ty ten MG7 service oil zrob po 1 sezon juz czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Po 2 miesiącach - lekko czuc tryby - 1 smarowanie - jest okPo 6 miesiącach - znowu lekko czuc tryby - 2 smarownie - jest okMiałem juz pare multików i doszedłem do wniosku, ze smarowac sie powinno średnio po poł roku uzywania. Za każdym razem kiedy odkręcałem multik do smarowania - był suchy w środku (mimo uzywania gestego smaru) - w przeciwieństwie stałej szpuli. Janie zastanów się jeszcze może nad nowym Curado 201 E7. Też jest pewnie wygodny, choc moze byc troche cięższy...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan mewa Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 znaczy podola mg7 ja czytam na TT ze ,201E jest z airmetal frame ale reszta graphite?panel left i right?to je za soft material? i neia nihde lewy modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 @jan mewaNie jest to pierwszy przypadek zajechania MG. Po prostu zdarzają się chyba gorsze egzemplarze. Ja dbam o sprzęt i go serwisuję (w przypadku multika smaruję). Naczytałem się o skąpym fabrycznie użyciu smaru przez Shimano i po trzech wyprawach, kiedy to skończyła się płynność pracy nasmarowałem multika. Nawet nie zdawałem sobie sprawy, że coś dzieje się nie tak dopóty, dopóki nie wziąłem do porównania multików moich kolegów. Ich chodzą jak nówki i to po ponad sezonie użytkowania! Zaznaczam, że łowię dość ciężko, nie oszczędzam multika. Musiałem trafić jakąś lekko felerną sztukę. Dodam, że mój poprzedni multik do cięższego łowienia (Curado 201B) mimo równie intensywnego eksploatowania chodzi cały czas niezwykle płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Smaczku,Absolutna racja np. mój Antek DC7 chodzi jakby przeszedł co najmniej trzy wojny światowe Widziałem inne, wygląda to zdecydowanie inaczej. Odwrotną sytuację miałem w przypadku Metanium DC. Mój chodził świetnie, inne ponoć kiepsko (z relacji forumowicza, który go ode mnie kupił). pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 a ja jeszcze nie miałem w rękach Antaresa, który chodziłby płynnie. AR, DC7 chodzą jakby zamiast smaru miały piach w przekładni. Mój Metanium MG chodzi na tle antaresów bardzo płynnie, choć przekładnia jest dość głośna. Jak narazie najbardziej miękko chodzące multiplikatpry jaki miałem okazje używać to Conquest 51S, Curado 101D i Team Daiwa Zillion PE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Jurek, na mojego Antka nie narzekales Ale fakt, ze prawdziwe maslo to jest dopiero Daiwa Millionaire CV-Z. Mysle, ze duzo zalezy od smaru również - to może rzutowac mocno na subiektywnie odczuwaną kulturę pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Jurek, na mojego Antka nie narzekales a miałem wybór? swojego młynka zapomniałem jak jechaliśmy, na ryby moim zdaniem za te pieniadze to Antaresy powinny chodzić lepiej. dZiwne jest to że w przypadku topowych konstrukcji dochodzi do takiego rozrzutu jakosci.. to mi pachnie jaxonizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 istotnie, jest to dziwne rowniez uwazam ze za te pieniadza pierwszy przeglad techniczny powinienem robic najwczesniej po roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Wrzucę swoje 3 grosze chociasz większość już napisałem w artykule o łożyskach. Niestety on się nie przyjął. Jest lansowana teza, że nie ma to jak ceramiki i nawet przez niektórych dyskutantów są proponowane po przystępnych cenach. Wnioski widać nie tylko u smaczka@.Ja mam antka, łożyska wymieniam w/g wskazań w artykule i mimo ciężkiego tyrania na okrągło chodzi ładnie. Jednak trudno przepychać się z wiedzą mechaniczną wśród niektórych fachowców mechanicznych z forum. Takie życie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi