MIKUL Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam. Jak w temacie - czego używacie do cięcia blanku tak aby się nie rozwarstwił ? Myślałem aby wedke zamocować w imadle + gumowka. Będę wdzięczny za wasze pomysły i patenty:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 (edytowane) Raz tylko ciąłem. Na cito. Pilniczkiem do paznokci na okrętkę. Równym pierścieniem, coraz głębiej.Później "pyk" jak zapałka. Edytowane 6 Lutego 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Ja kilka razy zrobiłem to tarczą diamantową, Dremel-em na wysokich obrotach i nic się nie posiepało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja ciąłem iglaczkiem diamentowym o przekroju trójkątnym, "na okrętkę" coraz głębiej i głębiej. Aż przeciąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja bralem ostrą żyletkę i ostrym nożem jechałem ją w poprzek kilkanaście razy. Robił sie taki mikrobrzeszczot i fajnie ciął blank. Powoli szło ale dobrze sie ucinało. Może tak spróbuj ja ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ostry nóż na okrętkę dał rady... I jak zapałka:-) dzięki chłopaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 dremel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dremelkiem chyba najlepiej , szybko i bez bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Z tym dremelkiem to się zgodzę tylko mała podpowiedź z mojej strony to zabezpieczyć go przed dostaniem się pyłu grafitowego do środka. Znam przypadek kiedy dremelek przy takich pracach lekko zaiskrzył i było po nim ku zdziwieniu mojego kumpla. Pył grafitowy zdecydowanie przewodzi prąd i raz się uda a drugi raz już nie. Edytowane 9 Lutego 2013 przez szczuply_maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Próbował ktoś ciąć blank przecinarką do rur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Chyba bym się bał zgniecenia blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Dzisiaj ciąłem stery blank dremelkiem Zajęło mi to może z 2 sekundy , idzie jak w masełko Żadnych odprysków nic , blank jak orginalnie by był cięty .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKUL Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 slider- ten przyrząd używa się do cięcia rur ( np sterowych w kolarstwie) generalnie ja bałbym się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 bill dance uzywa klapy od trucka (10 sek) http://www.youtube.com/watch?v=0-Tci4f4VF4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIEK522 Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Mi udało się przeciąć blank nożem do chleba /taki z drobnymi ząbkami/ dookoła a na koniec pyk jak zapałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi