Skocz do zawartości

Woblery Gloog

muzik21

Rekomendowane odpowiedzi

Bezsterowego Hermesa uzyskałem przypadkiem.Łowiłem na kamienistych rafach gdzie wyłamanie steru jest łatwe.Nawet nie zwróciłem na to uwagi z początku ale potem dojrzałem,że mój Hermes pracował bezsterowo.Praca bardzo fajna,kolebanie na boczki i w opadzie.Zrobiłem szybki tel do kolegi żeby się pochwalic.Kolega mnie ostudzil mówiąc,że są też bezsterowe  :D  Wszedłem na All i faktycznie...były.Nie kupiłem narazie,zawsze przeciez można odłamac ster ;)

Co do wagi to raczej taka sama,ale niech @Karol się konkretnie dopyta żeby nie było :)

Edytowane przez Mariano Italiano

Szczęściarze! Ja na rafie to zawsze urwę całego woblera :angry:  :lol:  Sprawdzę tego bezstera, chociaż lubię w Hermesie opór jaki generuje ściąganie i jego pracę. Może to kwestia "włowienia się", ale to jeden z tych tonących woblerów (ogólnie "boleniowych"), które najlepiej czuję jeśli chodzi o głębokość prowadzenia w trudnych miejscach. Ważne szczególnie tam, gdzie urwać łatwo, a zna się dno z każdego dołka i kamienia.

Pozdrawiam

Grzesiek

Bezsterowego Hermesa uzyskałem przypadkiem.Łowiłem na kamienistych rafach gdzie wyłamanie steru jest łatwe.Nawet nie zwróciłem na to uwagi z początku ale potem dojrzałem,że mój Hermes pracował bezsterowo.Praca bardzo fajna,kolebanie na boczki i w opadzie.

U mnie było podobnie, przypadkowo pokaleczony Hermes okazał się całkiem skuteczną przynętą na toniowe bolenie, a prowadzony z nurtem też dawał im ładnie popalić. Analogicznie sprawa miała się z Thrillem, który również sporo zyskuje po amputacji steru i był taki czas, że Thrilla kupowałem tylko po to by mu ten ster wyrwać. O ile jednak Hermes po latach zagościł u mnie na stałe i ciężko wyobrazić sobie sezon bez tej przynęty w pudełku, o tyle Thrilla darowałem sobie już prawie całkiem i mam tylko kilka ze starych wypustów Salmo.

Dzieki za info Panowie.

Posiadam juz calkiem spora kolekcje Hermesow z wylamanymi sterami (dziura po sterze) lub peknietymi (ster ulamany na rowno z linia korpusu).

Miewalem tez hermesy ze sterem ulamanym skosnie w poprzek steru .

Jak chodzi o ryby zlowione na wersje "lipless" to...nie czas i nie miejsce ;) To w dziale "znad wody" ;)

Dzieki uprzejmosci jednego z Forumowiczow mam porcje zapasowych sterow BLASZANYCH do wklejenia. Na razie nie bylo kiedy sie tym zajac. Ale moze kiedys...jak przestana hermesy byc latwo dostepne to wezme sie za cerowanie tych "tuningowanych".

A teraz do meritum :)

Bys moze w pierwszym poscie wyrazilem sie malo klarownie, teraz to "naprawie".

Moje pytanie jest nastepujace :

czy Hermes opuszczajacy wytwornie BEZ STERU rozni sie wywazniem czy tez jest to ten sam korpus woblera z zaszpachlowanym nacieciem pod ster ?

Byc moze Karol uzyska odpowiedz na nie rozmawiajac bezposrednio z producentem. Na to licze ;)

Pozdrawiam Hermesowcow ;)

Guzu

Gloog hermes bez steru to dokładnie to samo co hermes ze sterem ( dokładnie ta sam budowa) .Używam dosyć często i nie tylko na bolenie, przyłowem były również sandacze, klenie i szczupaki. Hermesy bez steru są produkowane chyba tylko i wyłacznie na zamówienie sklepu w Kędzierzynie koźlu. Jest to znakomity wobler opadowy, pięknie lusterkuje ale jest bardziej lotny.Jest woblerem wszechstronnym i czasem nie zastąpionym. Pozdrawiam.

Edytowane przez boobinio

Gloog hermes bez steru to dokładnie to samo co hermes ze sterem. Używam dosyć często i nie tylko na bolenie, przyłowem były również sandacze, klenie i szczupaki. Hermesy bez steru są produkowane chyba tylko i wyłacznie na zamówienie sklepu w Kędzierzynie koźlu. Jest to znakomity wobler opadowy, pięknie lusterkuje ale jest bardziej lotny. Pozdrawiam.

Dzieki za wpis z konkretnymi informacjami!

Pozdrawiam

Guzu

http://www.decathlon.co.uk/lure-box-pm-id_8020190.html - taniej  :P  ale w tej cenie savagear-a w promocji http://www.fishingmegastore.com/savage-gear-lure-box~11506.html osiem se zakupiłem :rolleyes: Kryzys jest to badziewie tanieje :D

powinno już działać , sorry :)

Edytowane przez Mateush

• 3 lata później...

Witam!

Swoją przygode ze spinningiem dopiero zaczynam (od miesiaca biggrin.png ). Niedawno kupiłem 3 tonące woblery Gloog Nike o dł.10cm. Przez producenta są reklamowane jako woblery o zastosowaniu uniwersalnym. Ostatnio testowałem je poraz pierwszy i według mnie przy wolnym prowadzeniu nie pracują niemal wogóle, a przy szybszym bardzo słabo. Tak ma być czy trafiłem na jakieś buble? Tak delikatna praca skusi do brania sandacza czy szczupaka?

Pozdrawiam

muzik21

Gloog Nike 10cm ma bardzo dobrą drobną pracę .

Tak woblery o drobnej pracy kuszą sandacze, szczupaki. :mellow:

Woblery które pracują szeroko są o tak zwanej akcji X,

Ostro pracujesz na miano mistrza złotej łopaty Extraspinner. Kolega, który napisał posta na pewno niezmiernie się ucieszy z odpowiedzi po 9 latach...

Może Ktoś będzie zainteresowany tą przynętą i wpisze w google-,,gloog nike forum``,to przeczyta. :)

Dodam,że moja wypowiedź dotyczyła się przynęty Gloog Nike10cm pływającego.

Jak tonące Gloogi pracują,tego nie wiem.

• 8 lat później...