karolkrause Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Na stronie jest numer telefonu do właściciela jak i twórcy tych woblerków.Nie omieszkam jednak popytać p.Katarzyńskiego osobiscie - może mi coś umkneło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Hermes równie dobrze pracuje bez steru.Wiem bo już kilka razy mi się ułamał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Bezsterowego Hermesa uzyskałem przypadkiem.Łowiłem na kamienistych rafach gdzie wyłamanie steru jest łatwe.Nawet nie zwróciłem na to uwagi z początku ale potem dojrzałem,że mój Hermes pracował bezsterowo.Praca bardzo fajna,kolebanie na boczki i w opadzie.Zrobiłem szybki tel do kolegi żeby się pochwalic.Kolega mnie ostudzil mówiąc,że są też bezsterowe Wszedłem na All i faktycznie...były.Nie kupiłem narazie,zawsze przeciez można odłamac ster Co do wagi to raczej taka sama,ale niech @Karol się konkretnie dopyta żeby nie było Edytowane 21 Lutego 2013 przez Mariano Italiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Są też oryginalne bez steru, mam polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Szczęściarze! Ja na rafie to zawsze urwę całego woblera Sprawdzę tego bezstera, chociaż lubię w Hermesie opór jaki generuje ściąganie i jego pracę. Może to kwestia "włowienia się", ale to jeden z tych tonących woblerów (ogólnie "boleniowych"), które najlepiej czuję jeśli chodzi o głębokość prowadzenia w trudnych miejscach. Ważne szczególnie tam, gdzie urwać łatwo, a zna się dno z każdego dołka i kamienia.PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Bezsterowego Hermesa uzyskałem przypadkiem.Łowiłem na kamienistych rafach gdzie wyłamanie steru jest łatwe.Nawet nie zwróciłem na to uwagi z początku ale potem dojrzałem,że mój Hermes pracował bezsterowo.Praca bardzo fajna,kolebanie na boczki i w opadzie. U mnie było podobnie, przypadkowo pokaleczony Hermes okazał się całkiem skuteczną przynętą na toniowe bolenie, a prowadzony z nurtem też dawał im ładnie popalić. Analogicznie sprawa miała się z Thrillem, który również sporo zyskuje po amputacji steru i był taki czas, że Thrilla kupowałem tylko po to by mu ten ster wyrwać. O ile jednak Hermes po latach zagościł u mnie na stałe i ciężko wyobrazić sobie sezon bez tej przynęty w pudełku, o tyle Thrilla darowałem sobie już prawie całkiem i mam tylko kilka ze starych wypustów Salmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Na bolka najgorszy jerk jest lepszy od najlepszego sterowca hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dzieki za info Panowie.Posiadam juz calkiem spora kolekcje Hermesow z wylamanymi sterami (dziura po sterze) lub peknietymi (ster ulamany na rowno z linia korpusu).Miewalem tez hermesy ze sterem ulamanym skosnie w poprzek steru .Jak chodzi o ryby zlowione na wersje "lipless" to...nie czas i nie miejsce To w dziale "znad wody" Dzieki uprzejmosci jednego z Forumowiczow mam porcje zapasowych sterow BLASZANYCH do wklejenia. Na razie nie bylo kiedy sie tym zajac. Ale moze kiedys...jak przestana hermesy byc latwo dostepne to wezme sie za cerowanie tych "tuningowanych". A teraz do meritum Bys moze w pierwszym poscie wyrazilem sie malo klarownie, teraz to "naprawie".Moje pytanie jest nastepujace :czy Hermes opuszczajacy wytwornie BEZ STERU rozni sie wywazniem czy tez jest to ten sam korpus woblera z zaszpachlowanym nacieciem pod ster ? Byc moze Karol uzyska odpowiedz na nie rozmawiajac bezposrednio z producentem. Na to licze Pozdrawiam Hermesowcow Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boobinio Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Gloog hermes bez steru to dokładnie to samo co hermes ze sterem ( dokładnie ta sam budowa) .Używam dosyć często i nie tylko na bolenie, przyłowem były również sandacze, klenie i szczupaki. Hermesy bez steru są produkowane chyba tylko i wyłacznie na zamówienie sklepu w Kędzierzynie koźlu. Jest to znakomity wobler opadowy, pięknie lusterkuje ale jest bardziej lotny.Jest woblerem wszechstronnym i czasem nie zastąpionym. Pozdrawiam. Edytowane 22 Lutego 2013 przez boobinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Gloog hermes bez steru to dokładnie to samo co hermes ze sterem. Używam dosyć często i nie tylko na bolenie, przyłowem były również sandacze, klenie i szczupaki. Hermesy bez steru są produkowane chyba tylko i wyłacznie na zamówienie sklepu w Kędzierzynie koźlu. Jest to znakomity wobler opadowy, pięknie lusterkuje ale jest bardziej lotny. Pozdrawiam. Dzieki za wpis z konkretnymi informacjami! Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 jezeli masz na mysli 'te' hermesy, to sa na 100% a co do twojego pytania guzu, to odpowiedz moze byc skomplikowana, poniewaz rozne 'roczniki' moga sie roznic waga, ten z kotwicami wazy 13 gram a ten bez 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Widze ze 1000 % C&R albo kotwice w ubrankach albo wogole bez kotwic Eko Pitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 haki w ubrankach, poniewaz w pudelku, pod brzuchami modeli, jest spory tlok i co nie co sie plata i plecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dzis kupowalem fajne niewielkie poreczne pudeleczka w Decathlonie za 1.57 €. Takie akurat na tego typu przynety do noszenia w kieszeni.Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 to pudeleczko, co na nim leza, to ono jest do lezenia w szafie do noszenia ze soba mam troche inne ale linka mozesz zapodac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 to pudeleczko, co na nim leza, to ono jest do lezenia w szafie do noszenia ze soba mam troche inne ale linka mozesz zapodac O takie o.Jakas promocja tu byla w St Boi w Decathlon... http://www.decathlon.es/caja-para-senuelos-pm-id_8020190.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 bardzo praktyczne, mam podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) http://www.decathlon.co.uk/lure-box-pm-id_8020190.html - taniej ale w tej cenie savagear-a w promocji http://www.fishingmegastore.com/savage-gear-lure-box~11506.html osiem se zakupiłem Kryzys jest to badziewie tanieje powinno już działać , sorry Edytowane 22 Lutego 2013 przez Mateush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Nie dzialaja linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam!Swoją przygode ze spinningiem dopiero zaczynam (od miesiaca ). Niedawno kupiłem 3 tonące woblery Gloog Nike o dł.10cm. Przez producenta są reklamowane jako woblery o zastosowaniu uniwersalnym. Ostatnio testowałem je poraz pierwszy i według mnie przy wolnym prowadzeniu nie pracują niemal wogóle, a przy szybszym bardzo słabo. Tak ma być czy trafiłem na jakieś buble? Tak delikatna praca skusi do brania sandacza czy szczupaka?Pozdrawiammuzik21 Gloog Nike 10cm ma bardzo dobrą drobną pracę . Tak woblery o drobnej pracy kuszą sandacze, szczupaki. Woblery które pracują szeroko są o tak zwanej akcji X, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ostro pracujesz na miano mistrza złotej łopaty Extraspinner. Kolega, który napisał posta na pewno niezmiernie się ucieszy z odpowiedzi po 9 latach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ostro pracujesz na miano mistrza złotej łopaty Extraspinner. Kolega, który napisał posta na pewno niezmiernie się ucieszy z odpowiedzi po 9 latach...Może Ktoś będzie zainteresowany tą przynętą i wpisze w google-,,gloog nike forum``,to przeczyta. Dodam,że moja wypowiedź dotyczyła się przynęty Gloog Nike10cm pływającego. Jak tonące Gloogi pracują,tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 13 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2024 Czy wobler Gloog Uranos 130DR jest jeszcze produkowany?Znalazłem w gratach kilka starych egzemlarzy, lecz tylko jeden w kolorze jaki mnie interesuje, ale chyba zostaną wszystkie u mnie, najwyżej przemaluję. Jakoś nie widże tego modelu w żadnym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi