Skocz do zawartości

Woblery Gloog

muzik21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Swoją przygode ze spinningiem dopiero zaczynam (od miesiaca :D ). Niedawno kupiłem 3 tonące woblery Gloog Nike o dł.10cm. Przez producenta są reklamowane jako woblery o zastosowaniu uniwersalnym. Ostatnio testowałem je poraz pierwszy i według mnie przy wolnym prowadzeniu nie pracują niemal wogóle, a przy szybszym bardzo słabo. Tak ma być czy trafiłem na jakieś buble? Tak delikatna praca skusi do brania sandacza czy szczupaka?

Pozdrawiam

muzik21

muzik21-witam

Tak delikatna praca skusi do brania sandacza czy szczupaka.

Przegrzebalem kilka podel z przynentami na trollin sandaczowy i co ciekawe zaden wobler niepracowal agresywnie .Wiekszosc migotala zaledwie i Co mnie zdziwilo woblery byly tak pociete ze az milo.Niedosc ze ster malutki, praca drobna to obciazenie lub kola metr albo dwa przed wobkiem.Nike-to przyklad sandaczowego o pracy rzczej drobnej.A moze sie niezrazaj ,niezawsze drapiezne lubia te agresywne .Ten w kolorze zarowki jest calkiem o.k.

Na te wobki wiosna (maj) zlowilem kilka boleni, ale wtedy to az sie gotowalo od nich, a tak codzien to raczej ich nie używam....

Model Nike oraz Kalipso to moje killery nocą, tyle, że obecnie szukalem po sklepach kalipso i nigdzie nie ma. Chyba bede zmuszony zamowic w jakims sklepie internetowym :wacko:

Witaj muzik21@

To miło, że zapisałeś się na to forum. Dobrze, że zainteresowałeś się spiningiem.

Jednak aby coś testować trzeba na tym temacie najpierw zjeść przysłowiowe zęby. Innymi słowy trzeba mieć doświadczenie i praktykę. Tobie proponuję na dziś więcej czytać na tym forum, a nie pisać, że dany wobler to bubel. Jeszcze wiele wody upłynie w Wiśle zanim zaczniesz łowić takie ryby jak koledzy z tego forum łowią właśnie na ten wobler.

A i wujek dobra rada dla muzik21 - zamiast się pchać w ślepą uliczkę ewolucji jaką jest spinning lepiej od razu zacząć śmigać multiplikatorem :mellow: mniej trudnych do zmiany nawyków, mniej sprxzętu do wymiany, a i tak wszyscy tu trafią jak do jakiegoś wioskowego grabarza :mellow: .

A i wujek dobra rada dla muzik21 - zamiast się pchać w ślepą uliczkę ewolucji jaką jest spinning lepiej od razu zacząć śmigać multiplikatorem :mellow: mniej trudnych do zmiany nawyków, mniej sprxzętu do wymiany, a i tak wszyscy tu trafią jak do jakiegoś wioskowego grabarza :mellow: .

bardzo odwazne kuba, bardzo odwazne stwierdzenie :unsure:

ale nie rozwijajmy go zbytnio, bo post jeszcze pojdzie w slepa uliczke :D

Witaj muzik21@

To miło, że zapisałeś się na to forum. Dobrze, że zainteresowałeś się spiningiem.

Jednak aby coś testować trzeba na tym temacie najpierw zjeść przysłowiowe zęby. Innymi słowy trzeba mieć doświadczenie i praktykę. Tobie proponuję na dziś więcej czytać na tym forum, a nie pisać, że dany wobler to bubel. Jeszcze wiele wody upłynie w Wiśle zanim zaczniesz łowić takie ryby jak koledzy z tego forum łowią właśnie na ten wobler.

W ogole zabronmy mlodym wypowiedzi i bedzie git. Tylko starzy i bezzebni moga pisac a my mlodzi tylko ochy i achy B)

Przeciez mlody nie napisal ze to bubel tylko zapytal czy to bubel. Ponadto jesli producent pisze ze uniwersalne zastosowanie to mlody spiningista ma prawo wyrazic zdziwienie ze mu wobler nie pracuje przy wolnym prowadzeniu.

Gloog musi popracowa nad jakoscia. Mi w dwoch Hermesach wylecialy stery. Ale musze przyznac ze producent zareagowal proponujac odeslanie woblerow.

Pozdrawiam

andrew

• 5 lat później...

Witam

W mojej swiadomosci wobler Gloog Hermes w wersji z fabryki wystepowal jak dotad jako wobler ze sterem.

Teraz sie dowiaduje ze istnieja dwie odmiany.
Ze sterem.

Bez steru ?

http://allegro.pl/wobler-gloog-hermes-7-cm-12g-tonacy-bardzo-lowny-i3020449336.html

Znacie te bezsterowe ?
Roznia sie wywazeniem ?

Pozdrawiam

Guzu