Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Witam.Stelka poszła pod nuż i jest problem została po niej malutka gumowa podkładka panowie pomocy!!zaznaczam że na schemacie jej brak :unsure:było coś takiego na wormshaft ale nie jestem pewien gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 I która stelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Podkładka mała 5mm a stelka to F4000 95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/stella_4000f.pdfPatrz na schemat i myśl gdzie jej nie dałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Dzięki schemat mam kołowrotek kupiłem nowy i zachciało mi się smarowania teraz problem z jedną malutką gumową podkładką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Napisze jak to widze wormshaft-plastikowy trybik,metalowa podkładeczka,podkładka z kołnierzem taka z brązui łożysko i tak sobie myśle czy ta gumowa nie jest uszczelnieniem łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Domniemywam, że może pod częścią nr 6011 chroni łożysko>podaj jakie to wymiary albo zrób fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Panie Józku średnica dokładnie jak łożysko 2401 a grubośc 0,8mm podkładka jest gumowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Już wiem ta podkładka pewnie powinna być na wałku wormsafta nr 6135 raczej od góry łożyska 6135 jako dystans . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Czyli gdzie?Pod częścia 6133czy pod łożyskiem 2401? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Na końcwce wałka 6135 a 6046 to czasem nie jest .Dałeś tam podkładkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Panie Józku pewnie że dałem ale tam idzie metalowa a mi została gumowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) Hm a na części 6110 na górze nie była czasem na osi?Na schemacie nic takiego niby nie ma .Nie mam więcej żadnego pomysła .Może jednak jako dystans między wormem a łożyskiem na dole jako dystans.Może na schemacie nie ma a ktoś stwierdził, że tam trzeba i dołożył a teraz zostaje. Edytowane 7 Lutego 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Panie Juzku dałem ją między 6133 a łożyskiem 2401 tam tylko mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Panie Juzku dałem ją między 6133 a łożyskiem 2401 tam tylko mi pasuje No i mogła tam być aby worm był w miarę sztywny i nie "podskakiwał" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Hmm coś jest nie tam bo teraz trybik 6134 lata po pinionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Hmm coś jest nie tam bo teraz trybik 6134 lata po pinionie A między 6133 a łożysko 2401? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Panie Juzku dałem ją między 6133 a łożyskiem 2401 tam tylko mi pasuje było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Kombinuje dalej :)Panie Boże dzięki Ci za namagnesowane śrubokręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Czesc ktora Koledze zostala to 6046.Tylko jedna jest gumowa podkladka w stelli f i wlasnie to ta.Góra worm shafta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Czesc ktora Koledze zostala to 6046.Tylko jedna jest gumowa podkladka w stelli f i wlasnie to ta.Góra worm shafta.Dokładnie tak i w takiej kolejności:tulejka plastykowa zamykająca całośc,łożysko 6x3x2,pierścien mosiężny z kołnierzem,ma iśc większą srednicą w kierunku worm shaft-a,pierścien gumowy 6046,kółko zębate napedzające worm shaft. Powodzenia PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Dzięki wielkie a od strony dupki na worm-shaft jest jakaś podkładka?Czy tylko łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam. Oryginalnie jest tylko łożysko,ale należy sprawdzić po montażu całości jaki jest luż wzdłużny worm shaft-a.Ma być minimalny lekko wyczuwalny.Jeśli jest za duży, dodajemy podkładeczkę, nie koniecznie na oś worm shaft-a,a bezposrednio na łożysko i przykręcamy płytkę zamykającą całośc i ponownie sprawdzamy.aż do bólu ,ma być minimalny luzik.Oczywiście z przodu ma być zamocowane łożysko oporowe.Sądzę że po poprawnym montażu nie będzie potrzeba nic dodawać,bo ta klasyczna konstrukcja "Super Ship" znakomicie sie spisująca przez długie lata. PozdrawiamJóżef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi