sebson Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Korpusy już są ale jajec brak,czy taki śrut będzie ok.Średnica 5,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 jaka waga jednego jaja...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Każdy dobry ja nawet z braku to daję małe kulki z łożysk tylko zależy do jakiej wielkości woblera - a ten to 1 klasa ile zapłaciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 jest w dwóch rozmiarach /gramaturach 5,5mm-0,88g-29zł 500sztuki 4,5mm-0,57-7,50 300sztukhttp://srut.pl/product.php?id_product=132http://srut.pl/product.php?id_product=305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 sebson to ołów więc po wklejeniu jako jajo to zawsze możesz pod szlifować albo nożykiem podciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Właśnie zważyłem i zmierzyłem kulki które używam mają 6 i 8mm waga mniejszej 2,8-2,9g a większej 8mm 3,8g do 4,g .Skąd tak duża różnica ? Czy jest to śrut stalowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Właśnie zważyłem i zmierzyłem kulki które używam mają 6 i 8mm waga mniejszej 2,8-2,9g a większej 8mm 3,8g do 4,g .Skąd tak duża różnica ? Czy jest to śrut stalowy ? nie mam pojęcia czemu aż takie różnice to podobno ołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) nie mam pojęcia czemu aż takie różnice to podobno ołów Już wiem ten śrut jak prawie każdy inny jest ze stopu ołowiu z cyną i irydem czysty ołów byłby zbyt miękki niszczył by lufę . Ale do dociążania niewielkich przynęt jak najbardziej się nadaje pamiętaj tylko aby przed wklejeniem zmyć z niego olej którym jest pokryty . Edytowane 7 Lutego 2013 przez wedkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Producent jedynie podaje, że kulka jest dużo cięższa od zwykłego śrutu. Ciekawe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) Śrut strzelniczy to prawie czysty ołów.Śrut kalibru 4,5 waży (wg informacji ze sklepów) 0,53g. Ciężar właściwy ołowiu to 11,7 kg/dcm^3 więc kula czystego ołowiu o śr. 4,5 waży 0,56g.A tak przy okazji. Śrut o różnych średnicach można dostać w sklepach z materiałem do elaboracji amunicji. Pewnie zaraz jakiś zwolennik hobby którego nie potrafię zaakceptować się zaraz fachowo wypowie. Edytowane 7 Lutego 2013 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi