Skocz do zawartości

Abu revo sx vs reszta modeli niskoprofilowych Abu

MIGOTKA

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, Robercie, na czym opierasz tą recenzję. STX II jest ulubionym młynkiem Seby. Ale zawsze robi nim brody na każdej wyprawie. A przecież uczyłem się od niego. Radzi sobie znakomicie (młynek)w średnio ciężkim caście. Ale to nie moja bajka. Zawsze wolałem Daiwy i Shimano. Przewaliłem parę ABU ale to do mnie nie przemawia. To moja subiektywna opinia. Znam mnóstwo gości łowiących tym młynkiem i są zadowoleni. A ja legendę mam w dupie. W sumie solidna konstrukcja, ale jak napisałem, nie przepadam za ABU. Proszę tego nie traktować jako wiążącej opinii. Mnie się po prostu wygodniej łowi innymi młynkami.

Edytowane przez Novis

Panowie przepraszam, że wejdę w słowo. Ja z takim pytaniem: Abu Revo S pierwszej generacji z 2012r, bez magnetycznego hamulca, w stanie prawie fabrycznym za 350 zł, czy warto? Moje doświadczenie jeżeli chodzi o multiki jest zerowe, dlatego ośmieliłem się zapytać.

Bierz śmiało, solidny sprzęt do gramatury 10-100 gram. Ciężej też można, znosi takie wyczyny spokojnie. Tylko 2012 to już raczej druga generacja.

Nie wiem, Robercie, na czym opierasz tą recenzję. STX II jest ulubionym młynkiem Seby. Ale zawsze robi nim brody na każdej wyprawie. A przecież uczyłem się od niego. Radzi sobie znakomicie (młynek)w średnio ciężkim caście. Ale to nie moja bajka. Zawsze wolałem Daiwy i Shimano. Przewaliłem parę ABU ale to do mnie nie przemawia. To moja subiektywna opinia. Znam mnóstwo gości łowiących tym młynkiem i są zadowoleni. A ja legendę mam w dupie. W sumie solidna konstrukcja, ale jak napisałem, nie przepadam za ABU. Proszę tego nie traktować jako wiążącej opinii. Mnie się po prostu wygodniej łowi innymi młynkami.

I dokładnie traktuję to co napisałeś jak Twoją subiektywną opinię tym bardziej, że mówimy tutaj o S1 a nie STX2. A jeśli mamy pisać subiektywnie i nie w temacie: miałem STX2 i zupełnie nie dogadywałem się z tym sprzętem. Kupił go ode mnie mój kolega z zerowym doświadczeniem castingowym i ... od pierwszego rzutu posługiwał się z nim tak bezproblemowo jak przez ostatnie dwadzieścia lat kołowrotkiem ze stałą szpulą :P  :D

Chyba się nieco zagubiliśmy. Z całej serii Revo leży mi najbardziej SX. Wzbudza zaufanie i taki jest. Najwyżej plasowany był Premier, chociażby ze względu

na dostępność lekkiej szpuli. Niewiele dobrego nasłuchałem się o Revo S III gen. Choć jest ładniejszy od dwóch poprzednich. A tak nawiasem mówiąc. ABU w ostatnim wyścigu zbrojeń oddaje pole przeciwnikom. Zresztą w niskoprofilowcach nigdy im nie dorównywało.