Kuba Standera Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Co tu wiele mówić?Dobra, sprawdzona przez lata w użytkowaniu maszynaW bardzo słonej wodzie pada dość szybko łożysko na szpuli, nie jest to kłopot wymienić.Po za tym nie przypominam sobie, by ktos miał z nimi wieksze problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Dzięki Kuba Może ktoś jeszcze się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 nie zapominajmy, ze obecnie na rynku jest juz 3 generacja tego kolowrotka, 1 byla z cala pewnoscia najbardziej zywotna, obecnie slyszy sie coraz czesciej, ze pewne komponenty roznych modeli revo maja ... jak by to powiedziec ... ogromna rozpietosc pod wzgledem jakosci, tzn. wiekszosc kolowrotkow jest nadal dobrej jakosci, ale nieprzecietnie wielu uzytkownikow skarzy sie na lozyska, sprzegla wolnego biegu, hamulec walki ... i co tam jeszcze ... byc moze jest to wynik zmniejszenia wagi kosztem uzycia lekkich materialow, czytaj plastiku, a moze po prostu ABU kupilo czesci slabe jakosciowo, lub czesci od dostawcy, ktory nie potafi produkowac towaru poniewaz nie opanowal procesow ... mozna duzo gdybac ... revo z 1 generacji mozna polecic w ciemno, a o tym jak bedzie sie sprawowac 3 generacja dowiemy sie za rok, moze dwa ... przy czym nie ma co demonizowac, poniewaz, jak pisalem, wiekszosc uzytkownikow jest zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Dzięki Pitt Może ktoś z użytkowników nowego Revo się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 poszukaj w zawartosci radka (dienekes), tu byl gdzies jego wpis na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubek Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) W revo stx mialem problem ze sprzeglem wolnego biegu o czym napisałem na forum, po oddaniu go sprzedawca przesmarowal go jakimś smarem na prowadnicach i wszystko wydaje się okej. Trzeb uważać żeby za mocno nie odkręcić nakretki od hamulca rzutowego bo taka mi wypadła, mimo sprawdzenia czy trzyma się dobrze. Rzuca się dobrZe ale jestem jeszcze zoltodziobem w castingu i to mój pierwszy multik. Na 20-25 m rzucam już 3 gramowa główka z 8 centymetrowym kopytem ( bez odsrodkowego i rzutowego, ustawiam tylko magnetykiem) Edytowane 30 Maja 2013 przez kubek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Ja mam sx i stx III gen od początku tego sezonu sx używam przy jerkach do 70 g a stx pod sandacza do 40 g i jak narazie jest ok . Niech cię nie zmylą jego gabaryty bo to naprawdę pancerny maszynka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreatywny Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Jak w temacie czym się różni :Ambassadeur Revo SX od Ambassadeur Revo STX poza ceną ilością łożysk i przełożeniu xD szukam czegoś do jerkow i woblerów na rzekę do 25gDzięki za odp i pozdrawiam Edytowane 16 Października 2016 przez Kreatywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Hamulcem rzutowym, stx ma podwójny system odśrodkowo - magnetyczny, a sx tylko magnetyk. Ja bym brał sx ten podwójny system dla mnie nie leżał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) poza ceną ilością łożysk i przełożeniu xD ... pewnie masą szpuli i obudową - przecież to dwa różne multiki... ... zerknij do bazy, coś tam powinno się znaleźć: http://jerkbait.pl/forum/44-multiplikatory/ Edytowane 16 Października 2016 przez maxtip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam Polecam nie STX tylko jak do 25g to ABU REVO LT .Bardzo dobry młynek mam i jestem bardzo zadowolony zaczyna od 4g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 ... pewnie masą szpuli i obudową - przecież to dwa różne multiki... ... zerknij do bazy, coś tam powinno się znaleźć: http://jerkbait.pl/forum/44-multiplikatory/Obudowa ? Oba sa z x craft cos tam, różnią sie tylko przez hamulec rzutowa dlatego obudowa inna przekładnię aa te same. Szpula maja ta sama głębokość, musza sie różnic bo dwa inne hamulce ale twierdzić ze to sa rożne kołowrotki to juz małe przegięcie ;-) Stx ma być w założeniu troszkę lepszym, minimalnie lżejszym i z jednym łożyskiem więcej multikiemNic poza tym oba działają w tych samych gramaturach Schematy aby porównać ilość tych samych części Revo sx http://s7d5.scene7.com/is/content/purefishing/Abu%20Garcia/Schematics/REVO%20SX%20%2016%2000.pdf Revo Stx http://s7d5.scene7.com/is/content/purefishing/Abu%20Garcia/Schematics/REVOSTX%201600.pdf Akurat jeżeli chodzi o 25 gram to polecił bym bardziej revo sx miałem lt i jego hamulc rzymutowy jest pdystosowany raczej do lżejszych przynęt, przy cięższych dostaje zadyszki ( słaba moc magnesów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Według mojej opinii oba nadadzą się do 25gMiałem SX'a jeden sezon i nie pasował mi jego hamulec magnetyczny. Przy takim zakresie wagowym przynęt zdecydowanie lepiej sprawdza mi się odśrodkowy. SX miał dla mnie istotną wadę. Śrubka, którą dokręca się blokadę nakrętki korby jest ostra i kaleczyła mi palec przy kręceniu.Teraz mam STX'a i lata wszystko od 10g z jednym bloczkiem jak trzeba. Magnetyka nie używam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Panowie, lekko odgrzebie wątek. Akurat posiadam oba przedmiotowe multiki. Jak oceniacie ich możliwości jeżeli chodzi o wagę używanych wabików? Zakładam następującą konfigurację: Revo STX - przynęty 30g - 100g Revo SX - przynęty 15g - 60g Czy podołają takim zakresom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zastosował bym na odwrót: STX lżej, SX ciężej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Za takim rozwiązaniem przemawiają względy wytrzymałościowe obu multików, czy inne? Nie ukrywam, że odwrócenie mojej koncepcji doprowadziłoby do brzydoty moje zestawy (kolory multików i patyków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Przychylam się do zdania Roberta. ale STX też da radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 a o estetyce nie mówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Jest jeszcze problem przełożenia, bo mój SX ma mniejsze przełożenie (6,4:1), niż STX (7 coś). Wydaje mi się, że do ciężkiego jerkowania większe będzie bardziej odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Jednak niestety na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Panowie, lekko odgrzebie wątek. Akurat posiadam oba przedmiotowe multiki. Jak oceniacie ich możliwości jeżeli chodzi o wagę używanych wabików? Zakładam następującą konfigurację: Revo STX - przynęty 30g - 100g Revo SX - przynęty 15g - 60g Czy podołają takim zakresom? Która generacja . Jak 3 to oba zajeździsz w sezon.No może w dwa . 100 g nie ten multik Edytowane 26 Grudnia 2016 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 3 generacja... Przynęty ponad 80g (shad teez 22cm, Gunki G'Bump 20 cm) mają być rzadkością. Żaden z powyższych nie podoła umiarkowanej eksploatacji takimi wabikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Do jerków używam młynka z jeszcze mniejszym przełożeniem niż ma SX.Jacek przy jakich przynętach zajeździłeś SX'a i STX'a? Pytam z czystej ciekawości.Oba sprzęty są niemal identyczne wewnątrz więc wg mnie pisanie o tym, który da radę a który nie może być jedynie oparte na pierwszych odczuciach i rzeczywiście również wg mnie STX wydaje się być delikatniejszym ale żeby go zajeździć? Okrąglaki ABU można znaleźć zajeżdżone ale to może świadczyć o czymś zupełnie innym.Jeśli łowisz ciężkimi gumami i do animacji używasz głównie kija możesz być spokojny tym bardziej przy jerkach, które są tylko ciężkie a w wodzie opór stawiają niewielki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo1970 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Panowie przepraszam, że wejdę w słowo. Ja z takim pytaniem: Abu Revo S pierwszej generacji z 2012r, bez magnetycznego hamulca, w stanie prawie fabrycznym za 350 zł, czy warto? Moje doświadczenie jeżeli chodzi o multiki jest zerowe, dlatego ośmieliłem się zapytać. Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Olo1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Na pewno lepszy od "prawie" każdej Okumy nawet za większą kasę . Szkoda, że nie druga, poprawiona generacja ... zbij te 50 zeta i weź na pierwszy kontakt z castem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi