Skocz do zawartości
  • 0

UWAGA BUBEL!!!

jackybrown

Pytanie

PANOWIE NIGDY ALA TO NIGDY NIE KUPUJCIE SEAGUAR INVZIX!!!jest to nowa zyleczka fluorocarbonowa.Robie z niej przypony na browny(10 i 12 funtow) pierwsza ryba -dwa ruchy glowa- pyk ,mysle zle cos zawiazalem....dwa rzuty pozniej to samo...biore toto w palce i sie rozlazi w rekach!!! :angry: mysle sobie pewnie trafilem na zla szpulke wyjmuje drugie opakowanie (12funtowa)i ta sama sytuacja.Jest to nowy produkt na rynku amerykanskim, jako pierwszy fluorocarbon mielbyc rozciagliwy i niesamowicie miekki i rzeczywiscie jest....tylko zapomnienieli wytrzymalosci ups! :angry:

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Remek powinien utworzyć nowy dział Polecam/niepolecam

No to ja dodam mój przykład -

Główki jigowe firmy Traper. Nigdy nie kupujcie tego szajsu!

Pękają przy braniu, przy lekkim zaczepie.

Gdy powiedziałem to sprzedawcy w sklepie wędkarskim to mnie wyśmiał... Jego zdaniem to niemożliwe, przecież wszyscy te haki polecają. Jego zdanie się zmieniło gdy go namówiłem żeby spróbował złamać hak w palcach. Po trzecim przyznał mi racje :mellow:

• 0

Amerykanskie wachadlowki ktore uzywamy na kingi sa uzbrojone w kotwiczki pod tytulem nigdy nie zatnij ryby B) ,a nawet jesli ci sie uda to rozginaja sie jak spinacze do papieru :D ...ale po kilku latach w stanach wiem dlaczego...kazda stracona ryba byla tak ze rozgiela haki :mellow: wszystko co amerykanskie musi byc duze.... :lol: to nie znaczy ze dobre......

• 0

To ja w zeszłym tygodniu postanowiłem spróbować przyponów jaxona - a nóż może akurat będzie lepsza partia (lubię testować wynalazki)

Kupiłem jeden na próbę o wytrzymałości 15kg (wytrzymałość z pewnym zapasem do mojej PP 20lb)

Jednak szybko się utwierdziłem w przekonaniu, że co jaxon to jaxon - pękł jak nitka przy zaczepie :lol:

• 0

Nowy dział? O rany NIE - please. Wiesz ile było by do zamiatania w takim dziale. Jak bym coś napisał na temat wędek jaxona to od razu znalazłoby się z 3 obrońców. Wolę nie.

Ja nie polecam na pewno JAXON NEW CONCEPT LINE (kolor czarny). Najgorsza plecionka jaką miałem w życiu.

Pozdrawiam

Remek

• 0

główki mustada , fluorocarbony dragona polecam (po wymianie agrawek)

fluorocarbon dragona

jest jesień łowię na starorzeczu na poperki w ciągu godziny 2 szczupaki przecinają mi FL w tym jeden podczas brania :lol: :lol:

natomiast tytan dragona po zamianie agrafek na spinwale spisuje się rzeczywiście rewelacyjnie,sam tego nie wymyśliłem polecili mi to rozwiązanie na jerk...i polecam w 100%

pozdrawiam

• 0

No mi rok temu 60 cm szczup rozprostował taką agrafkę :( Co do jaxona to mam zdanie takie jak Remek, ale znając życie to też nie będę znowy najeżdżał bo mnie Jerzy zaatakuje :mellow:

przy mnie heniutek złamał nowiuteńkiego profixa na leciutkim zaczepie. A kij był mocny - na trociach bylismy. Kicha kompletna. A najgorsza kicha to moje pierwsze własnorećznie robione przynety trociowe - jeszcze to coś trzymem dla opamiętania :D:D

EDIT: ech chcialem kogoś innego cytowac. sorki ;)

• 0

Fluorocarbon i tytan dragona polecam po wymianie agrafek. Nigdy się na nich jeszcze nie zawiodłem (tytan używam od bardzo niedawna więc w tej kwestji może się jeszcze coś zmienić)

Co za sens kupować i polecać przypon w którym trzeba zmienić 50% elementów (agrafkę z krętlikiem)?? Nie lepiej kupić tytan i robic przypony samemu??

• 0

Fluorocarbon i tytan dragona polecam po wymianie agrafek. Nigdy się na nich jeszcze nie zawiodłem (tytan używam od bardzo niedawna więc w tej kwestji może się jeszcze coś zmienić)

Co za sens kupować i polecać przypon w którym trzeba zmienić 50% elementów (agrafkę z krętlikiem)?? Nie lepiej kupić tytan i robic przypony samemu??

Lepiej. Ale łatwiej pójść do sklepu za narożnikiem i kupić tytan i jedną agrafkę :D

Ja też polecam tytan dragona ale po wymianie agrafki :D

Pozdrawiam

Remek

• 0

Pewnie lepiej i taniej ale, prawdę mówiąc nie bardzo mi się chce z tym bawić. Tak jak napisał Remek kupuję przypon i agrafkę spinnwala. Odcinam tą oryginalną i zakładam porządną. Nie muszę robić nowych zacisków bo agrafkę można założyć na już istniejące. Krętlik zostawiam ten co jest.

• 0

Witam,

odradzam zakup tego podbieraka firmy Dragon: http://www.firmadragon.pl/strony/oferta/akcesoria/szczupakow e.html

Producent podaje, że siatka wykonana została z mocnej tkaniny. Po niespełna roku użytkowania siatka rwie się przy podbieraniu każdej większej ryby.

pozdrawiam

Marek