jankelos Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Witam jestem Mariusz z Sopotu. Wobki robię od roku ale to było takie dłubanie. Było zrobione może 15 woblerów każdy inny. Od 3 tyg robię z pasją ,która mnie wciągneła. Pierwsze wobki są malowane starym aerografem za 20 zł z allego i lakierami do paznokciTe drugie są obklejane folią aluminiową z wytłoczoną łuską i jeden folią holograficzną.Oczy są z foli holograficznej na próbe robione jak będą wyglądały, zostało jeszcze położenie 2 warst lakieru.Pozdrawiam wszystkich Edytowane 8 Lutego 2013 przez jankelos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witaj.Fajne wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Moje następne woblerki ( wypociny) malowane jeszcze starym aerografem. Pstrągowo trociowe na Rede. Niestety mazak mi się troszczę rozpuścił na oczach i kropkach. Zostaje jeszcze wkleić stery ( czekam na listonosza).Pozdrawiam wszystkich dłubaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Mam pytanko jakiej foli aluminiowej używacie do obklejania woblera. Ja próbuję takiej spożywczej ale przez przyciskanie gąbkami łuski się spłaszczają i psuje się efekt ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 To jest folia hydrauliczna do oklejania dociepleń instalacji cieplnych lub wentylacyjnych . Folia jest już z klejem , na papierze woskowym i konfekcjonowana w rolkach szerokości około 6 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Moje kolejne pryncypały.2 okonkiI jeden bombardierI wszystkie w kupieStery w drodze Edytowane 13 Lutego 2013 przez jankelos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Następne 2 bombardiery trochę inaczej malowaneI uklejkiMuszę farby zmienić bo tymi pigmentami kiepsko się maluje i ścierają się pod wpływem wilgoci. Dotknie się łapkami i farba schodzi Edytowane 13 Lutego 2013 przez jankelos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 pen pierwszy i drugi z ostatniego postu mi się mega podoba, taki odmieniec oby tak dalej.Trzymaj się ,oby do wiosny aby każdemu udowodnić jakie łowne a tak wgl jaka praca , jaka długość i ile gram ważą - to by niektórym ułatwiło ocanianie - oczywiście na "+" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Pierwszy i drugi normalnie taki ,,gdzie jest Nemo,, ciekawe zestawienie kolorków,mogą być skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) Pierwszy i drugi normalnie taki ,,gdzie jest Nemo,, ciekawe zestawienie kolorków,mogą być skuteczne. To samo pomyślałem Imitacja błazenka Wobki oryginalne,takie lubię Ukleje na górze eleganckie. http://andromeda99.cba.pl/images/blaznek.jpg Edytowane 14 Lutego 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 dobry początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endzik22 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Gdzie jest NEMO;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Okazało się że jutro szybko wracam z pracy i postanowiłem że wybiorę się na bałtyckie trocie. Ale niestety brak blaszek. Miałem w garażu zebrane pozostałości insertów z pracy około 5 kg . Wykonane są z nierdzewki. Niestety cienkiej 1,2 mm . Po wycięciu wzoru blachy ważyły około 10g. Widziałem ostatnio w gazecie blachy na trocie z doczepionym ołowię, więc postanowiłem zrobić to samo. teraz ważą 18 i 20 g. Zostały obklejone folią alu z wytłoczoną łuską i folią holo .oto efektzostało jeszcze wywiercić dziurki na kółka i w lakier nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Dzisiaj zrobiłem testy woblerków. Pstrągowo-trociowe ważą 7g są pływające. Praca X moim zdaniem super zamiata dupą i głową jedyne łamance mi nie pracowały skakały jak żaby. Okonki ważą 14g tonące ich praca szybka chodź nie jest bardzo agresywna oraz lusterkuje sam byłem w szoku że tak dobrze pracują. Boleniowe ważą 10g, 14g, 15gpraca : delikatnie ogonkiem zamiatają i lusterkują.I teraz bombardier nemo waga 20g tonący. I z nimi miałem problem. Robiły mi bączki miały duży ster. Próbowałem je skrócić zwęzić ale na nic. Jednemu całkiem ster uwaliłem i próbowałem jerka zrobić i jakoś tam pracował. Wkońcu wpadłem żeby ster podgrzać i wygjąć i się udało. Teraz pracują ekstra mocno ogonem zamiatają jak by kółka robiły. I od czasu do czasu odskoczą raz w prawo potem w lewo. Dam rysunek zrobiony w paint bo zgubiłem kabel z aparatu i zdjęcia nie mogę wrzucić.P.S.czemu po odgięciu tak steru zaczoły dobrze pracować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Następne woblerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco_bryce Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam Ładne wobki Też miałem chęć zrobić nemo chyba się wezmę do roboty Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Całkiem fajnie Ci idzie . Ja także zaczynam, ale jakoś ciężko mi się zmobilizować, by zrobić konkretną partię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) I kolejne wobasy te na szczupaka zostały tylko stery do wklejenia waga 12-13gram długość 9cm Edytowane 22 Marca 2013 przez jankelos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jestem załamany 30 woblerów do wyżucenia farba mi się zważyła z lakierem. Porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Wrzuć je do Caponu to powłoka lakiernicza zmięknie i będziesz mógł ją zdrapać tępym nożem tak aby nie porysować klocka . Ewentualnie po zmiękczeniu powłoki użyjesz rozpuszczalnika i szmaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 wobki obklejane są folią aluminiową. Na nich zrobiły się zmarszczki tylko na grzbiecie. Moje pytanko czy jak je jutro zamoczę 2 raz to powłoka będzie mocna? bo teraz patrzałem i tak żle nie wygląda leciutkie tylko zmarszczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 wobki obklejane są folią aluminiową. Na nich zrobiły się zmarszczki tylko na grzbiecie. Moje pytanko czy jak je jutro zamoczę 2 raz to powłoka będzie mocna? bo teraz patrzałem i tak żle nie wygląda leciutkie tylko zmarszczki.@jankielos z tego co piszesz to wynika, że za bardzo ze wszystkim się śpieszysz podejrzewam, że nie doschła Ci farba i już poleciałeś z lakierem i stało się co miało się stać Jak chcesz osiągnąć ładną i mocną powłokę lakierniczą musisz dać czas na przeschnięcie kolejnych warstw lakierów. Ja ten czas wydłużam dwukrotnie więcej niż zaleca producent i takich niespodzianek nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankelos Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Kilka uratowanych woblerków po tym jak zważyła mi się farba.Boleniówkiuniwersalnei pierwsze próby akryli i pędzelka jeszcze bez sterów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi