MateuszM Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Witam, robie wobki około drugi rok .Moje początki nie którzy pamiętają - "bywało różnie".Na początek kilka wobków z pomocą aerografu od Kubas1, [ ps.zamierzam nabyć jak naj szybciej ] Dł. wszystkich to ok 3 cm waga: 2,53 g wag: 1,81 g waga: 2,19 g waga: 2,18 Pozdro. Edytowane 12 Lutego 2013 przez MateuszM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Tak jak to w życiu bywa czyli różnie raz kwadratowo raz podłużnie. Spoko wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Siemanko Mateusz Spoko,że zapodajesz znowu,teraz jest new level!Rewelka ziom.Widzę,że musimy znowu się zgadac na jakie rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 super, mega progres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Jak coś KubaS1 :0 organizuje zlocik jak coś to ZAPRASZAMY WSZYSTKICH ciebie Marek w szczególności, miło by było "i to jak" ,a nie ujawniałem się bo musiałem trochę poćwiczyć a nie wstawiać jakiś tam "szajs" i zaśmiecać forum...Jutro wstawię filmik z pracy ,jak na razie w wannie ale zawsze coś - grunt że każde chodzą dobrze i tak mają taką samą pracę.Dzięki za tzw. "+" Edytowane 8 Lutego 2013 przez MateuszM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Wypasione klenio wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Ciekawe te samiczki w ciąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Ciąg dalszy , parametrami podobnie do wcześniejszych , czyli 3cm, 2 - 2.5 gram,praca dość mocna.I z innego ujęcia Edytowane 13 Lutego 2013 przez MateuszM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Fajne Nie wiedziałem, że działacie z Kubą, w dwójkę na pewno raźniej i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Maciek, jak tu nie działać razem jak mieszkamy drzwi w drzwi Mateuszowi na pewno pomaga sporo mój warsztat a i zawsze nauczy się czegoś Edytowane 13 Lutego 2013 przez kubaS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 tak nieraz wychodzi że Kubuś lubi pomagać i nieraz coś podpowie ,i tak mam już nowy pomysł na wobka.[...],jutro wstawię prototyp -może nie pomalowany ale pewnie będzie , tylko jeszcze nie wiem czy z jajem czy bez albo jak zdążę to spróbuję oba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Mam pytanko czym można zrobić imitacje łuski?? prócz moskitierki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Idź do pasmanterii i kup tiu, tam już dobierzesz sobie rozmiar oczka itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Myślałem nad czym bardziej sztywnym najlepiej drucianym co by latwo mozna bylo formowac do woblera i nie odkrztałcał by sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 ja tam przyczepiam sobie tiul spinaczami i to przytrzymuje i się sztywno trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 ja tam przyczepiam sobie tiul spinaczami i to przytrzymuje i się sztywno trzymaDobra muszę jeszcze potrenować na mojej moskitierce gdyz mam własnie problem z tym przytrzymywaniem spinaczami zawsze coś sie odwinie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 to spróbuj od góry i od dołu spąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 jeszcze takie się zrobiły tylko że coś słabo chodzą bo trochę za dużo doważyłem z tyłu - ale powinno wystarczyć dociążenie na kotwicy przy brzuchu - Wiosna zweryfikuje bo w wannie to zbyt dużo nie widać ten 1-wszy odlewej jest na nim perła tylko coś mało widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Bardzo ładnie się temat rozwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Uff w końcu mi wzór jakiś wyszedł ,tyle co zmarnowałem czasu trochę szkoda ale za to powinien być fajny wobek a naj ważniejsze żeby mi i rybce się podobał - choć z tą rybką to zobaczymy ...Taki na razie prototyp jeden bez a drugi z jajem będzie tylko jeszcze tak wyszło że nie ma .dł 2,5 cm jakiś pomysł jak go nazwać ? Pozdro. Edytowane 17 Lutego 2013 przez MateuszM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Długo odkładany na później projekt z braku czasu, aż w końcu udało się coś podłubać w koło nich, teraz będą na bieżąco pokazywane , choć trochę prototypów zpapranych i w końcu doszedłem z doważeniem ,że będzie tak jak miało być na początku , ale człowiek uczy się na błędach. waga nieuzbrojony 2.1 g2,8 cm Edytowane 9 Marca 2013 przez MateuszM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 MateuszTen boleniowy z poprzedniej strony z zielonym/oliwkowym grzbietem,drugi leży od lewej-MEGA!Białas jest też kozacki,działaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszM Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) dzięki Marku za pochwałę ,zawsze miło. No i właśnie myślałem nad nazwą dla tego modelu i za mnie wymyśliłeś "Białas" moja armia tak na szybkiego, jeszcze surowe ,ale już nie długo."Białasków" i taki ta spróbowanie łuski z Big dużym jajem, waga 3.2 g.ps. lepiej wygląda na żywo ( widać wszystkie kolory tęczy ) zdjęcia robione z flesza bo ciemno a łuskę zrobić można lepiej żeby wogóle nie było widać tylko tak na szybko wyszło trochę paskudnie. Edytowane 9 Marca 2013 przez MateuszM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 (edytowane) dzięki Marku za pochwałę ,zawsze miło. No i właśnie myślałem nad nazwą dla tego modelu i za mnie wymyśliłeś "Białas" moja armia tak na szybkiego, jeszcze surowe ,ale już nie długo."Białasków"_DSC6399.JPG i taki ta spróbowanie łuski z Big dużym jajem, waga 3.2 g.ps. lepiej wygląda na żywo ( widać wszystkie kolory tęczy )_DSC6401.JPG zdjęcia robione z flesza bo ciemno a łuskę zrobić można lepiej żeby wogóle nie było widać tylko tak na szybko wyszło trochę paskudnie. Hehe armia rusza w świat Węgry, Austria, Macedonia, Grecja :D:D Edytowane 9 Marca 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Nie ma co, podbijają świat , może do Głogowa jeden dotrze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi