robertd Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 http://www.agro-wypoczynek.com.pl/rownierz polecam ten osrodek jak i sam pszczew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endzik22 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Panowie a może jakiś maly zlocik byśmy w sezonie zrobili na odrze? Myślę ze paru chętnych by się zebraloJestem chetny, jesli pogoda juz sie bedzie robic a noce beda cieple napewno znajde wolny czas... Kwestia tylko przypomnienia i podjecia TEMATU na FORUM... Takze czekam jak cos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Łagów jest jedną z najbardziej kultowych i znanych miejscowości turystycznych w zachodniej Polsce... chyba przez Lubuskie Lato Filmowe które w zeszłym roku jak by znów wróciło na łaski i było na prawdę ciekawie zrobione.. Co Do samej miejscówki na spanie odradził bym Ci Łagów a wybrał bym coś w zaciszu gdzie można chwilkę odsapnąć np tu.. http://www.eholiday.pl/noclegi-tx0920.html Bądź inną agroturystykę których w okolicy nie brakuje, ośrodki najczęściej są przepełnione przez kolonie i inne zorganizowane grupy, polecam tez opłynąć rowerkiem 2 jeziora w koło ... szczególnie Trześniowskie na którym nie ma praktycznie żadnego ośrodka wczasowego.. po za tym widok z wierzy rekompensuje wszystko... polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Byłem w Łagowie parę razy na wakacjach. Polecam ośrodek Zacisze. Mają domki w miarę dobrym standardzie nad samym jeziorem plus wypożyczalnia łódek. Ośrodek pięknie położony w lesie koło Łagowa. Cisza i spokój od miasta. Pełno grzybów w okolicznych lasach. Minus to brak jakiejkolwiek knajpki, ale z tym do miasta się można udać i jest plus bo nikt nie imprezuje. Przyjeżdża tam kupa niedzielnych wędkarzy. Jest dużo białorybu. Drapieżniki jak to w lecie.....Można okonki trenować jak ktoś lubi. Aha, plaży nie ma tylko pomost co jest problemem przy wyjeździe z dziećmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 tez byłem na zaciszu, domki są o dwóch standardach. Jeden pamięta jeszcze komune drugi odremontowany. Co do samego ośrodka położenie super. Na uboczu, pełen spokój, duża przestrzeń. Fakt minus że nie ma plaży. Ale jest pomost z miejscami na łódkę. Ogólnie ośrodek na plus Co do spotkania, mysle że temat będzie można podjąć w połowie kwietnia jak już sezon będzie blisko. Bo teraz nie ma co gdybać, bo to zawsze się ktoś wykruszy. I przydał by się jakiś nocleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 hmmmm no to ja może też się udziele ja polecam krystalicznie czyste Lubikowo..http://www.ziemialubuska.pl/1773,1741,,.htmldużo...hmmmm mnóstwo okonia...mozna polapac linów i płoci.i w sumie wystarczy przejśc przez ulice i jest drugie jezioro Rokitniańskie...a gdzy znudza sie jeziorka w 12km od lubikowa jest rzeka Warta z ujsciem Obry...więc polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Co do Łagowa to znalazłem takie coś http://czarciagorka.pl/Ja szukam raczej domu do wynajęcia niż ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Artech domyślam się gdzie to się znajduje ale pewien nie jestem.. Wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Byłem, mieszkałem.., na Czarciej Górce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Byłem, mieszkałem.., na Czarciej Górce. I jak wrażenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Do wody daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Do wody daleko. To mi w sumie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Trześniowskie to strefa ciszy; z dwoma aku po 100Ah.., tylko Pudzian mógł mi pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Do wody daleko. W stanie wieczorowej, pogrillowej "euforii", może to mieć niebagatelne znaczenie w kwestii bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Pewnego razu zaś, gdy pomieszkiwałem w domkach PZW nad Łagowskim, ok trzeciej nad ranem, troje młodych ludzi - właśnie w stanie "wieczorowej, pogrilowej euforii" - próbowało, nie kryjąc się zbytnio, odpłynąć moją łódką, przycumowaną prawie do mojego łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 SiemaJa polecam dawny ośrodek FWP ( obecnie prywatny ) w miejscowości Borowy Młyn. Nie ze względu na wyposażenie czy komfort lecz położenie. Budynek stoi kilkadziesiąt metrów od brzegu jeziora Chłop. Teren ogrodzony, własna plaża, kilka pomostów, wypożyczalnia sprzętu pływającego, możliwość wyboru opcji urlopowej ( z żarciem, bez, lub z wybranymi posiłkami - ja biorę tylko obiady ). W zasięgu pieszego spaceru do 15 min. kilka następnych jezior - Stobno, Trzy Tonie, Wędromierz, samochodem następne kilka w promieniu paru kilometrów oraz rzeka Obra. O jeziorze Chłop znajdziesz wszystko w necie w tym i mapę batymetyryczną. Od siebie mogę powiedziec o nim ; bardzo urozmaicona linia brzegowa i konfiguracja dna. Od płaskich zatok o stałej kilkumetrowej głębokości do stromych stoków gdzie w zasięgu rzutu spławikówką jest ponad 20m, podwodne wyspy. Ryby to głównie szczupak, okoń, węgorz, leszcz, płoć. Jest też lin, wzdręga, karpik, krąp, sandacze i sporadycznie sum. Szczupłego na spina w przedziale 50-60cm można złowić co dzień z marszu nawet nie znając łowiska. Sielawowce trzeba sobie wypracować. Pozostałe wymienione jeziora też są bardzo atrakcyjne. Można dodatkowo np. na Stobnie zahaczyć dwucyfrowego amura. Wzdręgi na Meppsa trafiają się ponad 30-to centymetrowe. Na Trzech Toniach moja żona wkręciła w przelotki lina koło 80cm byłby może rekord Polski, dobrze że skończyło się tylko na zerwaniu zestawu ( łowiliśmy na pęczak 13 ziarenek na haku nr 1/0 przypon 0,25 ryby brały pod nogami na końcu pomostu na 1,5m wodzie - wszystko było widać, przypływały codziennie o 18-tej i po pół godzinie ich już nie było ). W rzece Obrze każda ryba, można się było świetnie pobawić z okoniami na gumki - kolega wobler129 wyciąga tam czterdziestaki. Jeżdżę tam od 1976r lecz niestety przez ostatnie kilka lat mam przerwę Ośrodek leży w Pszczewskim Parku Krajobrazowym między miejscowościami Pszczew i Trzciel. Grzybów też można pozbierać jak ktoś lubi. W jednym sezonie trafiłem na urodzaj i zbierałem tylko prawdziwki. Po drodze do domu rozdałem znajomym cztery reklamówki suszonych grzybów a to co zostało zważyłem i było jeszcze ponad 11kg suszonych borowikówTutaj kilka linków z namiarami - http://www.borowazatoka.pl/index.php?s=2 - http://olszowka.spanie.pl/Resztę sam możesz znaleźć w necie wpisując w googlach np. borowa zatoka. Popatrz też na mapę okolicy w googlach - same lasy i jeziora plus rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawi Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Grand Prix w kategorii "Gdzie na wakacje?". Już kompletnie zgłupiałem od wszystkich propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Napisz do wobler129 on tam mieszka ( w Trzcielu ) więc ma info z pierwszej ręki gdzie warto się zakwaterować w pobliżu dobrego łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris1973 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Jednym słowem , jeśli się zdecydujesz na Lubuskie to coś ciekawego znajdziesz i pod względem wypoczynku i rybek . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawi Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Nie śmiałbym nikogo wypytywać o jego łowiska. Zdecydowałem się na Lubikowo, ponoć w ostatnim czasie była tam widziana jakaś ryba (niektóre źródła mówią nawet o dwóch ). Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 hehe czyli moja propozycja wygrała nie będziesz żałował pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawi Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Zarezerwowałem już teraz i dzięki temu mam całe pół roku, by przekonać małżonkę, że zakup nowego sprzętu okoniowego jest absolutnie niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) ewidentnie nowy sprzet się przyda ja tak co roku mówie swojej pokaż żonie te zdjęcia...http://www.storm.wroc.pl/index.php?kategoria=6&album=68 hehe napewno ją przekona Edytowane 15 Lutego 2013 przez marcelinho2204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi