Skocz do zawartości

stelka 2000jdm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Panowie jest problem :) odkopałem ostatnio w szafie stelke zaznaczam, że szukałem czegoś innego <_< Stelka kupiona z 20lat temu założona do kija może z 2wa razy :) problemem jest to, że prawe ramie kabłąka opiera się o rotor :( efekt jest taki że przy machnięciu kijem zamyka się kabłąk :angry: myślałem o podszlifowaniu ramienia rotora może ma kto jakiego pomysła :huh: ?

post-47948-0-92215100-1360510139_thumb.jpg

ze zdjęcia na moje oko wynika ze jest wszystko ok, i problemem może być to, ze stare serie [czyli '95] miały rotor bez zabezpieczeń nieporządanego zamknięcia kabłąka podczas wykonywania rzutu, Stella '98 i wszsytkie inne modele '98 miała gumową uszczelkę na której blokowało się kowadełko zbijające kabłąk, tak więc w twoim modelu podczas rzutu jak rotor i jego kowadełko się rozpędzi i trzepnie w" zbijadełko obudowy" to zamyka się samoczynnie, miałem tak w Twin Powerze XT, Super Aero, ale tylko przy ekstremalnych wyrzutach, przy spontanicznym użytkowaniu nie powinno się coś takiego zdarzyć, chyba ze masz bardzo czułą sprężyneczke ?!

zdjęcie, które przesłał zainteresowany pokazuje, że za kilka mm zgodnie z  kierunkiem obrotu rotora, kabłąk się zamknie (śmię twierdzić, że kowadełko juz jest na zbijaku) widzę ze użytkownik jest prawo ręczny, ja również, więc mój nawyk polega na tym, że rotor przy otwieraniu jest zawsze popychany kciukiem za pośrednictwem kabłąka, czyli mam dokładnie odwrotnie jak na zdjęciu, więc to samoczynnego zamknięcia brakuje pełnego obrotu bez kilku stopni.

• 2 tygodnie później...