skiner Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Proszę o pomoc w ustaleniu jaka to kotwica.chodzi o kotwice zamontowaną w:Savage Gear 4Play Lip Scull XL do Loose Body 25 cmoto co udało mi się ustalić:jest to japońska kotwica nr. 3/0 kute grotugrubość drutu 1,5mm wysokość kotwicy 38mmodległość między grotami 35mduże ucho około 10mm nie jest to kotwica Mikado Sensual HS11030załączona fotka kotwicy: Edytowane 10 Lutego 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Na moje oko Gamakatsu. Gorzej będzie z modelem. Nie, to jednak nie "Gamak". Na szybko sprawdziłem i nie zgadza się załamanie przed grotem. Czytałem, że SG pakuje "własne" haki/ kotwice. Kto robi je dla nich, tego nie wiem. Kiedyś było to VMC. Edytowane 10 Lutego 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danlok Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 http://www.szczupak.pl/produkt,5073 jest to raczej ich własna produkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) @ danlok: Ta z fotki to inny model - hak jest spłaszcony (jak np. w Gamakatsu, którymi zbroiłem ostatnio jerki) a nie cylindryczny. No i hak nie jest dodatkowo zagięty, jak w tej z linku. EDYTKA: @ Wojtku, toż to nic innego jak "Customized Japanese Ultra sharp Treble hooks" Edytowane 10 Lutego 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 nie będzie to kotwica VMC skoro wszędzie w opisach jest, ze montują kotwice japońskie- cos czuje ze łatwo nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) A może to będzie to;http://www.hisltd.co.uk/Savage-Gear-Y-Treble-Hooks.htmlRaczej to ich produkcja Edytowane 10 Lutego 2013 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Wojtku obecnie, są takie, jak napisałem, czyli kwestia producenta nie jest ujawniana - oficjalnie. Szukałem informacji, ale póki co, znalazłem tyle, co uprzednio. Do jerków dają/ dawali VMC, ale przejrzałem katalog VMC i nie ma tam takiego modelu. Drogą eliminacji, tego producenta masz z głowy. Pisałeś też, że to nie Mikado. Patrz na jasną stronę tego tematu. Skrobnij najlepiej do SG maila. Najczęściej olewają klienta i nie odpisuję, zwłaszcza w "tajnej" kwestii, ale... @ Stoner: Nie, już o tym było (kuknij nad swój post). Edytowane 10 Lutego 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) @Dienekesjak masz katalog Gamakatsu to sprawdź proszę czy nie jest to: Treble Hook 4X Strong PSz pewnością nie jest to kotwicaSavage Gear Y-Treble Hook Edytowane 10 Lutego 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Czemu szukasz DOKŁADNIE takiej?Owner mają b. zbliżony kształt i też japońskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Czemu szukasz DOKŁADNIE takiej?Owner mają b. zbliżony kształt i też japońskie kotwice sa dla mnie bardzo ważne, jeśli prześledzisz sobie temat np. kotwic Owner 4/0 sam zobaczysz jaki to problem- sa kosmicznie drogie lub nie występują w tym kolorze (black lub brown) wspomniana kotwica ma kilka zalet dlatego tak desperacko chce ja zidentyfikowac- ma stosunkowo krótki "trzonek" i szeroki rozstaw (taki jak 4/0 innych firm)- sprawia wrażenie bardzo mocnej (są kute)- ciemny kolorjedyne co mnie delikatnie martwi do drut sprawia wrażenie grubegoale jeśli groty nie będą sie tępić to jakoś to przeżyję (a skoro japan to powinny być OK) temat draże kilka tygodni, kończą mi sie pomysły dlatego zdecydowałem sie napisać o pomocpostaram sie zamówić kotwice Gamakatsu Treble Hook 4X Strong 3/0 i dokonam porównaniana chwile obecna wydaje mi się ze to właśnie o ten model rozbija się cała ta sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Kurde chłopie ale ciężka sprawa, spokojnie, napewno wszystko się ułoży. Owner w perzyszłym roku podobno wypuszcza kotwice z których nic nie spada !!! Bądź dobrej myśli ! Jesteśmy z Tobą hej !!!^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 ..... Owner w perzyszłym roku podobno wypuszcza kotwice z których nic nie spada !!! ..... nie wiem Chłopie o jaki rok Ci chodzi alepodobno to Księżyc jest w kosmosie a kotwice są potrzebne w tym roku i tu na Ziemi hej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Wojtek,Owner występuje w kolorze 'black', nie jest kosmicznie drogi wg mnie (biorąc pod uwagę jak ważnym elementem zestawu jest kotwica), ma krótki trzonek i szeroki rozstaw.Rzeczone Gamakatsu (Gamakatsu Treble Hook 4X Strong 3/0) są b. grube (za grube moim zdaniem) + mają b. długi trzonek…No i są droższe niż Ownery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 @mario proszę wskaż mi Ownery w rozmiarze 4/0 (w ciemnym kolorze) które masz na myślisporo szukałem i jedyne, które sa w sprzedażny kosztują grubo ponad 100zł za paczkę (za szt wychodzi 16zł) a jeśli Widziałeś może ta kotwice z Lip Scull XL lub jeśli będziesz miał okazje ja zobaczyszzrozumiesz dlaczego tak desperacko drążę ten temat PSjeszcze trochę to chyba będę zmuszony ufundować nagrodę za rozwiązanie tej zagadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Ja pisałem o Ownerze 3/0, który ma właśnie b. szeroki rozstaw. 4/0 nie ma - fakt.Ownera 3/0 nie mam, ale mam 2/0 i właśnie zmierzyłem - odległość między grotami wynosi 30mm. Edytowane 10 Lutego 2013 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Wojtku, u mnie to Ty masz rozwiązanie za darmo. Zawsze Pierwsza odpowiedź była jednak dobra . To Gamakatsu: http://www.gamakatsu.com/fishing-hooks.php?pid=1110 Dobrać model będzie trudniej (ten sam, bardzo charakterystyczny kształt powtarza się w kilku różnych), ale marka to pewniak. Edytowane 10 Lutego 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 to sa kotwice, ktore savage gear sprzedaje pod wlasnym logo (moze gamaki, a moze nie), jak pisali koledzy zaraz na poczatku watku, sa dostepne wszedzie od ebay'a do sklepow online, zapytaj wujka google'a wbijajac savage gear treble hooks: model Y http://www.fishingmegastore.com/savage-gear-ytreble-hooks~8891.html http://www.ebay.co.uk/itm/SAVAGE-GEAR-Y-TREBLE-HOOKS-/220799764885 http://www.fishingtackle24.de/product_info.php?pName=SAVAGEGEARYTrebleHook a tutaj masz T a nie Y http://www.anglingactive.co.uk/savage-gear-t-treble-hooks.htmludanych zakupow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Pitt, zgadza się, one idą pod logo SG, ale, jak pisałem w pierwszym poście, to model Gamakatsu, który występuje w kilku wariantach. Ten, który podlinkowałem jest na stripery i tucunare, więc lichy nie jest raczej. No ale można mocniej i ciężej... Tyle że wątpię, aby do lipsculla dawali lepsze niż ww. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arielos24 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Nie chcę być wredny ale doszukałem się przynęt savage na stronach chińskich fabryk ,które oferują pełna gamę ich przynęt tak że możliwe że kotwice też Chińczycy robili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) @pittna 100% nie są to kotwice Savage Gear Y-Treble Hooksmam ta kotwice przed sobą i różni się od Savage Gear Y-Trebletak na szybko zupełnie inaczej wygląda grot i nie ma tego charakterystycznego przegięcia na łuku(jutro za dnia zrobię możne lepsze fotki) @Dienekesto co ostatnio pod linkowałeś to raczej nie to zobacz ze nie ma rozmiaru 3/0ja stawiam ana 4x Strong z tym ze na foto "trzonek wydaje sie za długi" @marioprzedmiotowa kotwica ma jak na 3/0 szerszy rozstaw niz pozostali producencii to mi bardzo odpowiada PSchińskiego badziewia by nie wstawiali skoro wszędzie chwalą sie ze wstawiona kotwica to japan Edytowane 10 Lutego 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Wojtku, jak rany, przeczytaj mego posta... Ps. Masz przepełnioną skrzynkę - peemki nie dochodzą do Ciebie. Edytowane 10 Lutego 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 zgadza sie, roznice sa znaczne, prawie dramatyczne ale rozumiem, ze skoro te, to nie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Wojtku, dlatego napisałem, że bankowo to Gamak, ale model trzeba sobie dobrać W ramach serii, wygląd jest ten sam, może być mała różnica z uwagi na rozmiar/ wielkość kotwicy. Niestety, sam producent nie podaje oznaczeń modelowych, a jedynie opisowe. Masz, rozmiar 3/0: http://www.gamakatsu.com/fishing-hooks.php?pid=1107 "Treble 23 is tailored to landing big, tough fish...wherever you find them." Edytowane 10 Lutego 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 dramatu z tego nie będę robił w końcu to tylko kotwiczkaprędzej czy później ktoś poda jaki to dokładnie model rozwiązania chyba należny szukać na zachodnich stronach gdyż oferta kotwic gamakatsuna naszym rynku nie jest pełna, PSco mi szkodzi jutro napisze do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Jeśli uważasz, że odpowiedzi nie ma w tym wątku, to pewnie, czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi