Skocz do zawartości

Agrafki/Kółka łącznikowe

rafaelo1996

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was chciałbym was spytać jakie polecacie agrafki i kółka łącznikowe ktore was nie zawiodły nie pękają i ze po paru zmianach przynety nie zmieniaja kształtów i normalnie mozna je zaczepic. Ostatnio kupowalem Bushido 16 rozmiar agrafki z kretlikiem To po paru zmianach przynety juz ciezko bylo ją zapiac wypinała sie sama itp. Dobrze by bylo zeby nie krępowały pracy woblerow malutkich 2/4Cm

Jedne agrafki maja służyc do Klenia/Jazia na malutkie woblerki od 2/4 Cm , Okonia na gumy ..

2 agrafki na sandacze  Na gumy na główce od 5 do 20 G oraz bolenie na woblery od 7-9 Cm 8-18 G

i jeszcze male pytanie czy lepiej uzywac agrafek z krętlikiem do tych przynęt ktorych bede uzywal czy samych agrafek bez krętlika

Z ogólnie dostepnych, moim zdaniem najlepsze i najtrwalsze są spinwale choć agrafki czasem ciężko zapiąć/odpiąć(w zimne dni jest to męczące) ale z rozginaniem raczej problemów nie będzie, na klenio/jazia spinki w zupelności wystarczą na boleni sandzcze agrafki bez krętlika, z wyłączeniem obrotówek i wachadłówek wtedy oczywiście z krętlikiem.

Ale jest to moje skromne zdanie.

Pozdrawiam

Jeśli nie  będziesz łowił obrotówkami to tylko sama agrafka bez  krętlika.Ja do małych wobków używam agrafki spinwal nie narzekam.

kretlik i tak nic nie daje - nie wiezysz potestuj sobie pod obciazeniem.... zawsze mam zalozone kretliki na stalkach (i juz lepsze niby lozyskowane tylko i wylacznie) i wszystko poskrecane jak diabli.. ps temat wraca co jakis czas.

Ps2, jak bez extremy polecam spinwale - ani razu mni enie zaawiodly jedyny minus naprawde malych glowek jigowych sie na nie nie da zalozyc (uzywam bodaj 3 czy 4 rozmiarow od gory).

• 2 lata później...

te dzisiejsze spinwale to o kant d można rozbić.znana marka a zeszła na psy.

Niestety ale z większością produktów tak się dzieje i nie tylko w branży wędkarskiej. Firma wypuszcza na rynek coś dobrego w przystępnej cenie i nabija klientelę. Jak już wyrobi się renoma to leci się na ilość,a jakość już mniej ważna. Szkoda ale taki jest handel. Są firmy,które robią dobre produkty ale nikt nie zwraca na nie uwagi. Przodują znane marki i większość się ich trzyma.

Osobiście robię dla siebie od długiego czasu  stalki i jeśli coś pójdzie nie tak to będę miał tylko pretensje do samego siebie i nie klnę na jakąś firmę,że zrobiła szajs. 

Chcialbym przedstawic Fastach Snap czy tez to zwia Fastach Clip.

Dla mnie rewelacja. Teraz ciagle to uzywam. Sam sie dziwie ze tak pozno dowiedzialem sie o tym.

A przez przypadek z tego filmu w 12 minucie.

Mozna to kupic, robi to m.in. Mustad i inne firmy. Ja robie to sam, nic prostszego.

Ta agrafka wyeliminowala mi w wielu zastosowaniach kolka lacznikowe i platanie sie ukladow.

Blyskawiczna zmiana wszystkich rodzaju przynet: wobkow, obrotowek, wahadlowek, cykad, jigow, spinner bait'ow, itd...

Np. "czeburaszka" wyposazona przynajmniej w jednego Fastach'a juz nie trzeba kolka lacznikowego.

KVFC-1_zpsucdoxojf.jpg

• Like 1

• 1 rok później...